Editörler : Pangaea

31 Ağustos 2025 08:26

Okula yeni atanan müdür ve kedi problemi

Bu sene okula yeni müdür vs atandı, adam gelir gelmez ben kedi sevmiyorum, eee? Okulda kedilere mama su verilmeyecek, eee? okul dışına konacak. Afedersiniz de en az 35-40 senedir kedi dolu olan bir okula gelip te böyle davranmak nedir? Babasının malı değil bir şey değil. 3 gün sonra gidecen, adam köyde tezekle inekle koyunla derse giriyor.

Şimdi sosyal medyada ben bunu paylaşsam adam 50 tane sorunla uğraşacak çoluğuna çocuğuna acıyorum. Yani geldiğin bitki örtüsünü neden parçalamak istersin? Ya okul bildiğin orman gibi 70-80 yıllık ağaçlar, meyve ağaçları vs var, e kediler de her yerde, kedi mamayı sokakta yiyince okula girmeyecek sanıyor, bahçede gezmeyecek sanan yüksek iqlu bir müdür/müdür yardımcısı var.

Diğer konu bir okulda 20 tane klima mı olur? El insaf ya, müdürde klima, fotokopicisinde klima, aile birliğinde klima, rehberlikçisinde klima, gelen klima taktırıyor, gelen makam odasını yeniliyor ki makam odası şuan bile cillop gibi. Kalkan kişinin koltuğuna niye oturamazlar merak ediyorum. Elektrik faturasını kendileri ödemiyor ya her yere klima, sabah ta ben gelmeden çalıştırın içerisi soğuk olsun diyo. Sadrazamın sol kolu. E öğrencide yok? Gerek yok onlara! Biz onlardam para toplarız kendimize klima alalım

Diğer konu okulda sigara içip te izmaritleri yere atan bir müdür? Bu mu eğitim verecek eğitimi düzeltecek? Daha çöp olayını kavrayamamış.

Kedilere bir şey yaptığını görürsem salıcam sosyal medyaya ama bunun dışında ne yapılabilir? Siz ne düşünüyorsunuz?

berduş.
Aday Memur
31 Ağustos 2025 08:54

okulda kedi olmaz. 1.teneffuste veya başka zaman öğrenciyi tırmaladığı veya ısırdığı zaman sağlık ocağına göndermek ve valisine haber vermek zorundasın. sağlık ocagıda devlet hastanesine gönderir. intanıyede kuduz aşısı olur. 2.kediden kuduz geçme olasılığı milyarda bir bile olsa doktor aşı yapmak zorunda. sigara izmariti ni ak mudurun bir yerine sok.

berduş.
Aday Memur
31 Ağustos 2025 08:56

ilçe okulun elektrik faturasını görür ve öder. eğer bir sıkıntı görürse uyarır

AngelFRANTIX
Kapalı
31 Ağustos 2025 09:27

Cevap için teşekkürler. Hastalık olayında vs haklısınız ancak istanbulda kedisiz okul görmedim daha. Kaldı ki bu okul 1950lerde açılmış, 1980den beri de kedi var yani biz o zamanlar bu cviara geldik, zaten kedi olmamasının imkanı yok, kedilerin öğrenciyle temas etmemesinin de imkanı yok çünkü cezaevi değil burası. Hani etrafı 3m yüksekliğinde duvarla çevrili olur anlarım ama şu haliyle mümkün değil. Çoğusu aşılı ve bir çoğu kısırlaştırıldı zaten. Memurun derdi öğrenciyi ısırır değil zaten, kedi sevmiyormuş o yüzden istemiyormuş.

Elektrik konusunda ilçe vs birşey yapacağını sanmam, giden milletin cebinden gidiyor.

berduş., 5 ay önce
okulda kedi olmaz. 1.teneffuste veya başka zaman öğrenciyi tırmaladığı veya ısırdığı zaman sağlık ocağına göndermek ve valisine haber vermek zorundasın. sağlık ocagıda devlet hastanesine gönderir. intanıyede kuduz aşısı olur. 2.kediden kuduz geçme olasılığı milyarda bir bile olsa doktor aşı yapmak zorunda. sigara izmariti ni ak mudurun bir yerine sok.

berduş.
Aday Memur
31 Ağustos 2025 09:43

aile çocuğu okula gönderiyor. kapıdan girdiği zaman sorumluluk sende.kedi tırmalarsa ve sen doktora yönlendirmessen veya ailesine haber vermezsen suçlu duruma düşersin. Ve doktor kuduz aşısı yapmak zorunda. okul kapısının dışı öğretmeni ilgilendirmez. ama okulun içinde sorumluluk müdürde.
AngelFRANTIX, 5 ay önce

Cevap için teşekkürler. Hastalık olayında vs haklısınız ancak istanbulda kedisiz okul görmedim daha. Kaldı ki bu okul 1950lerde açılmış, 1980den beri de kedi var yani biz o zamanlar bu cviara geldik, zaten kedi olmamasının imkanı yok, kedilerin öğrenciyle temas etmemesinin de imkanı yok çünkü cezaevi değil burası. Hani etrafı 3m yüksekliğinde duvarla çevrili olur anlarım ama şu haliyle mümkün değil. Çoğusu aşılı ve bir çoğu kısırlaştırıldı zaten. Memurun derdi öğrenciyi ısırır değil zaten, kedi sevmiyormuş o yüzden istemiyormuş.

Elektrik konusunda ilçe vs birşey yapacağını sanmam, giden milletin cebinden gidiyor.

berduş.
Aday Memur
31 Ağustos 2025 09:45

peki nöbetçi öğretmensın veya sınıf öğretmeninin. kedi çocuğu tırmaladı ve kanadı. Ne yaparsın?

berduş.
Aday Memur
31 Ağustos 2025 09:47

çok seviyorsan evde besle

mhmet22
Aday Memur
31 Ağustos 2025 09:56

Bir de bunlar türedi. Evde besle

alone02
Memur
31 Ağustos 2025 10:18

Al işte okulda progblemler bitti kedi progblemi başladı. Çok problem ediyorsan git evinde besle.

sakinadam41
Aday Memur
31 Ağustos 2025 10:19

Birincisi koyunla inekle tezekle derse girilen bir tane köy okulu göster önce hadsiz. Köy okullarını ne zannediyorsun sen.

İkincisi okul hayvanat bahçesi değildir kedi köpeğin ne işi var okul bahçesinde. Bir de üşenmeden 35-40 senedir kedi dolu yazmış. Senin görevin okul bahçesinde kedi beslemek mi devlet bu yüzden mi maaş ödüyor sana. O müdürün yerinde olsam önce uyarı ardından soruşturma en sonunda görev yerini değiştirirdim.

Ahmet Kaleli
Daire Başkanı
31 Ağustos 2025 10:31

okulda kedi olmaz, o kediler öğrenciye zarar verirse müdürün başı yanacak, ilk o sorumlu, kimse kedi için böyle belaya bulaşmak istemez, aksine müdür okula kedi sokmaya çalışıyor diye size soruşturma açsa sizin başınız yanar, bence siz de bırakın bu işleri, bir kedi için değmez

AngelFRANTIX
Kapalı
31 Ağustos 2025 10:32

Komedisiniz yemin ediyorum.

1. Memur değilim.

2. Kediyi sınıfta besleyin demiyorum

3. Az düşünseniz o beceriyi kullansanız mesela dediğimi bi anlasanız.

Okulun bahçesi emirgan korusu gibi, cezaevi değil. Sokakta 50 tane kedi var siz okulda kedinin ne işi var diyorsunuz. Hani bu okulun etrafı duvarla çevrili olur ben kedi sokarım ona itirazınızı anlarım. Ama kedi her türlü okul bahçesine giriyor, müdür de bahçede istemiyor öğrenciye zarar verir diye de değil, sevmiyormuş. Öğretmenlere de baskı yapıyor yemlemeyin sevmeyin.

Okul hayvanat bahçesi değil aynen kanka, bu okulda ördek beslendi, balık beslendi, köpek beslendi, tavuk beslendi, kaç tane vali geldiyse ne güzelmiş burası dedi. Daha bir tane kaymakam vali görmedim, bu okulda kedinin köpeğin ne işi var diyen.

sakinadam41
Aday Memur
31 Ağustos 2025 10:39

Günün birinde beslediğin o kedi köpek bir çocuğa zarar verdiğinde okulu öven o veliyi, o kaymakamı, o valiyi o zaman göreceksin. Aynen böyle devam et kanka senin gibilerin akıllanması nasihatle falan olmaz musibetle olur, netice-i kelam bir musibet bin nasihatten iyidir. İnşallah bir garibanın çocuğunun başını yakmazsınız tek dileğim bu.

AngelFRANTIX, 5 ay önce

Komedisiniz yemin ediyorum.

1. Memur değilim.

2. Kediyi sınıfta besleyin demiyorum

3. Az düşünseniz o beceriyi kullansanız mesela dediğimi bi anlasanız.

Okulun bahçesi emirgan korusu gibi, cezaevi değil. Sokakta 50 tane kedi var siz okulda kedinin ne işi var diyorsunuz. Hani bu okulun etrafı duvarla çevrili olur ben kedi sokarım ona itirazınızı anlarım. Ama kedi her türlü okul bahçesine giriyor, müdür de bahçede istemiyor öğrenciye zarar verir diye de değil, sevmiyormuş. Öğretmenlere de baskı yapıyor yemlemeyin sevmeyin.

Okul hayvanat bahçesi değil aynen kanka, bu okulda ördek beslendi, balık beslendi, köpek beslendi, tavuk beslendi, kaç tane vali geldiyse ne güzelmiş burası dedi. Daha bir tane kaymakam vali görmedim, bu okulda kedinin köpeğin ne işi var diyen.

berduş.
Aday Memur
31 Ağustos 2025 10:40

kediye bahçe yemek mama su verirsen her gun gelir çıkmaz çoğalır. cocuklarda kediyi sever eller okşar bazen canını yakar kedi tırmalar ısısır vb. kedinin peşinden koşmak istiyor başına iş almak istiyorsan besle besle kargayı oysun gö.ünü

AngelFRANTIX
Kapalı
31 Ağustos 2025 10:45

Google a gir yaz okulda kedi, hani ilk defa görüyorsunuz ya hiç görmediniz ya, marsta mı okudunuz orada mı eğitim veriyorsunuz anlamdım hala. Hala tırmalar diyo, yok yatırıp . milleti.

Geçen seneki müdür 5-6 sene kedi köpek bakmış, ödüller almış, amerikadaki bir okulla öğrenci paslaşıp duruyorlar, elin amerikalı öğretmeni, öğrencisi gelip seviyor besliyor, bizimkiler de seviyor ama bir tane adam makamı yüksek diye, kendi sevmiyor diye kedi istemiyor. Bak kedi zararlı sakıncalıdır demiyor, sevmiyorum kedi olmayacak diyor. Anladızz?

berduş., 5 ay önce
kediye bahçe yemek mama su verirsen her gun gelir çıkmaz çoğalır. cocuklarda kediyi sever eller okşar bazen canını yakar kedi tırmalar ısısır vb. kedinin peşinden koşmak istiyor başına iş almak istiyorsan besle besle kargayı oysun gö.ünü

berduş.
Aday Memur
31 Ağustos 2025 10:52

anlamıyon mu burası Türkiye bizim kediler kayıtsız. Amerika'daki kedilerin herseyi kayıtlı. bizim sokaktaki kedilerin sahibi yok. kedi tırmalarsa çocuğu aşı olmak zorunda. Sen ailesine haber vermezsen ve cocuga bir sey oldu. görevi ihmalden hapse girersin.
AngelFRANTIX, 5 ay önce

Google a gir yaz okulda kedi, hani ilk defa görüyorsunuz ya hiç görmediniz ya, marsta mı okudunuz orada mı eğitim veriyorsunuz anlamdım hala. Hala tırmalar diyo, yok yatırıp . milleti.

Geçen seneki müdür 5-6 sene kedi köpek bakmış, ödüller almış, amerikadaki bir okulla öğrenci paslaşıp duruyorlar, elin amerikalı öğretmeni, öğrencisi gelip seviyor besliyor, bizimkiler de seviyor ama bir tane adam makamı yüksek diye, kendi sevmiyor diye kedi istemiyor. Bak kedi zararlı sakıncalıdır demiyor, sevmiyorum kedi olmayacak diyor. Anladızz?

berduş.
Aday Memur
31 Ağustos 2025 11:01

kedi cocuğu tırmaladığında sana sormazlar. müdüre sorarlar burada kedinin işi ne diye. burası barınak mı derlet

vengberz
Şube Müdürü
31 Ağustos 2025 11:02

Tüh, gelişiyle keyfinizi kaçıran müdür yardımcısından sonra müdür de gönlünüze göre çıkmadı demek ki.

Lojman işinde de pek umut yok anlaşılan. Ne yapsak da bu rahatımızı kaçıran müdür ve yardımcısından kurtulsak diye çareler arıyorsunuz anlaşılan.

Birinci bölüm aşağıda:

https://forum.memurlar.net/konu/2585852/yeni-gelen-sonradan-gorme-sorunlari.html

AngelFRANTIX
Kapalı
31 Ağustos 2025 11:05

Bak tekrar yazıyorum, tane tane anlatıyorum örnek verecem.

Sen okulda mama da vermesen, su da vermesen, o kedi ürer, doşarda beslenir, gelir yine okula girer.

Senin evinin duvarı kırık, dışarıda dükkanlar restoranlar var, akşam bu dükkanlar kapandı, kedi nereye girecek? Senin eve girecek.

Okul da böyle bir yer, okulda duvar yok, yeşillik bol, kedilerin saklanıp duracağı doğallık bol, dışarı zorla da atsan içeri yemek te koymasan o kedi gi-re-cek anladın? Çünkü tek doğal ortam orası, ağacı mı keseceksin? Bitkileri mi söktüreceksin?

Bak başla türkçeyle anlatayım bazılarınızın diploma sahte galiba anlamıyorsunuz ya da geçmiyor.

Okul millet bahçesi gibi sabah 7de açılıyor akşam 4-5 kapanır. Kapıları kapadın, okulda kimse kalmadı, o sokaktaki kediler nereye gidecek? Okula?

Ya 40 senede 50binden fazla çocuk okumuş, anası babası gelmiş kedi sevmiş, 3-5 bin tane hoca gelmiş sevmiş beslemiş. Kimseye bi sk olmamış olmayacakta! Çoğusu kısır ve aşılı zaten, önceki yönetim öğretmenler vs hayvanları sevdiği için aşılattı, aşılatıyordu, belediyeyi arar baktırırdı. Okula giren çıkan kedi 20yse sokakta zaten 50 60 tane var.

berduş., 5 ay önce
anlamıyon mu burası Türkiye bizim kediler kayıtsız. Amerika'daki kedilerin herseyi kayıtlı. bizim sokaktaki kedilerin sahibi yok. kedi tırmalarsa çocuğu aşı olmak zorunda. Sen ailesine haber vermezsen ve cocuga bir sey oldu. görevi ihmalden hapse girersin.

kimuni
Genel Müdür
31 Ağustos 2025 11:10

kişisel görüşüm:

okulda birsürü tehlike oluyor aslında. misal bizim okulda elektrik öğretmeni şu tarz birşeyden bahsetti ki kendşm de gördüm, öğrenciler okul prizlerini parçalayabiliyor. bu tehlike değil mi?

öğrenciler kavgada edebiliyor.

daha sayacağım başka şeylerde yok değil aslında ama..

neyse gelelim konuya. bence kediler ve kuduz tehlikesinin bizimle pek ilgisi yok, bu konu daha çok veteriner hekimler ve bu işi yapan birimin sorumluluğunda. (Kısırlaştırma,ilaçlama vs.)

ve kedileri bende seviyorum. çok kedi değil ama bir tane kedim var. Benim de validem kediyi içeri almama izin vermiyor bende dışarıda besliyorum.

bence kedi çok tatlı. üstelik MEB kendi de reklamlarda görmüştük hatta bu platform da haber yapılmıştı zannediyorum kedi değil bir köpek geçiyordu haberde, sınıfta fotoğrafları çekilmiş en son gençlik hastalığına yakalanmış ve ölmüştü galiba o köpek.

ortada bir de şöyle bir durum yok mu köpeğe izin verilip kediye izin verilmiyorsa ciddi sıkıntı.

çünkü köpek haram ama kedi helaldir.

neyse hocam müdür bana göre kendine iş çıkarmış sanki çünkü okulda 1 tane müdür var ama en az 40 tane öğretmen var biz de 80 tane var. ee şimdi o 40 öğretmenden 15 tanesi kedi sevse müdür kendine güzel bir iş uğraşı edinmiş olur kanaatimce.

sayın memurlar net,

okula (tercihen kısırlaştırılmış, kuduz aşısı yapılmış) kedi girebilir mi giremez mi bu konuyu bir araştırsanız biz de bu konuda bilgilensek ?

onlar bizim dostlarımız bence.

AngelFRANTIX
Kapalı
31 Ağustos 2025 11:10

Aynen kanka. Çok içerledim, çok taktım, çok üzüldüm.

Sen de ozaman da anlamamıştın hala da devam ediyorsun.

Sorun bizim çıkartılmamız değil, sorun bir yere emek verip te o emeği hiçe sayıp ilk iş haline gelmek.

Bak biz çıkalı 1 ay oldu, o okulun müdür yardımcısı hala arıyor, o nu nasıl yaparız bu nasıl olur, bugün de yeni aldıkları çalışan aradı kapıyı açamıyormuş, anahtarı bize soruyo, anahtarlı vereli 1 ay oldu, kilidi kır öyle gir dedik, kırdı.

Ama demek istediğimi akılınız almadığı için orada kalmak istediğiniz sonucuna varmışsın. Daha empati yapmayı bilmiyorsum, ne dediğimi/demek istediğimi anlamamışsın boş boş goygoy yapıyorsun. Sorun çıkıp/kalmak değil di anladın?

vengberz, 5 ay önce

Tüh, gelişiyle keyfinizi kaçıran müdür yardımcısından sonra müdür de gönlünüze göre çıkmadı demek ki.

Lojman işinde de pek umut yok anlaşılan. Ne yapsak da bu rahatımızı kaçıran müdür ve yardımcısından kurtulsak diye çareler arıyorsunuz anlaşılan.

Birinci bölüm aşağıda:

https://forum.memurlar.net/konu/2585852/yeni-gelen-sonradan-gorme-sorunlari.html

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi