Editörler : Pangaea
31 Ağustos 2025 14:07

İhtiyaç fazlası ve görevlendirme

önce 2 sorum var:

ihtiyaç fazlası olduğumu bugün bildirdi müdür.

bunun daha önce ihtiyaç norm fazlası atamasının yapılmasından hemen önce olması gerekmez miydi?

diğer sorum: müdür ders dağıtımına yönelik bir bilgi de paylaşmadı. ihtiyaç fazlası nı biz belirlemiyoruz ilçe mem yapıyor dedi.

açık olan okulları da göremiyoruz. bu durumda nasıl seçececiz görevlendirme gideceğimiz okulu ? açık olan okul varsa da göremiyoruz nasıl olsa.

spock
Genel Müdür
31 Ağustos 2025 14:18

Sanırım yeni dönem için seçmeli derslerde değişiklik oldu ve normlar değişti.

Kasım ayına kadar rahatsın. Kasım'da ve Nisan'da normlar güncellenir.

kimuni
Genel Müdür
31 Ağustos 2025 15:03

nasıl yani? kasım ayına kadar kendi okulunda mı kalırsın gibi düşündünüz, bu doğru olsa müdür ne demek istedi?

doğru olmasa kasım ayına kadar nasıl rahat oluyorum?

spock, 6 ay önce

Sanırım yeni dönem için seçmeli derslerde değişiklik oldu ve normlar değişti.

Kasım ayına kadar rahatsın. Kasım'da ve Nisan'da normlar güncellenir.

spock
Genel Müdür
31 Ağustos 2025 15:06

Normlar kasım ve nisan'da güncelleniyor. Kasım'a kadar resmi olarak norm fazlası değilsiniz. Kimse de sizi bir yere gönderemez dolayısıyla. En fazla şu olur: ders saatiniz 8'e düşmüştür mesela, 8 saati kendi okulunuzda kalanı da ya başka derslerden ya da başka bir okulda ders tamamlama olarak verirsiniz.

Kasım'dan sonra da yeniden norm ataması olacağından orada atamanız gerçekleşir. İkinci döneme yeni okulda başlarsınız.

Birebir aynısı geçen yıl başıma geldi. İl dışından geldiğim okulda ikinci yılımda norm fazlası oldum. İlk dönem değişik değişik derslere girdim. İkinci dönem okul değiştirdim.

kimuni
Genel Müdür
31 Ağustos 2025 15:14

hocam bişiler sorabilir miyim:

ben engelliyim durumum da psikiyatrik. ama çok şükür hemen her ihtiyacımı karşılıyorum. önce bence bu mudur sanırım (emin değilim) beni özellikle istemiyor gibi geldi ama başka okulda açık olsa oraya gitmek de ne derece doğru bilmiyorum (psikiyatrik olduğum için çok nitelikli olsam da kimse istemez gibi düşünüyorum toplumun onyargıları var yani bunlarla da uğraşamam ben). ortada da şu tarz bir saçmalık var deniyor evet siz engellisiniz dolayısıyla kadronuz evet burda kalır fakat sizi görevlendirme yapabiliriz hem de istediğimiz kadar yaparız demiş oldular.

isterseniz üstteki dediğinizi müdüre bir teyit etmeye çalışabilirim. çünkü benim anladığım o şekilde değil yani bence müdür okul açılmadan siz gideceksiniz demek istedi başka okula (görevlendirme)

neyse ama şu aşamada doğru ve tutarlı yol nasıl olur anlamadım. her yıl görevlendirme olmak sıkıcı.

spock, 6 ay önce

Normlar kasım ve nisan'da güncelleniyor. Kasım'a kadar resmi olarak norm fazlası değilsiniz. Kimse de sizi bir yere gönderemez dolayısıyla. En fazla şu olur: ders saatiniz 8'e düşmüştür mesela, 8 saati kendi okulunuzda kalanı da ya başka derslerden ya da başka bir okulda ders tamamlama olarak verirsiniz.

Kasım'dan sonra da yeniden norm ataması olacağından orada atamanız gerçekleşir. İkinci döneme yeni okulda başlarsınız.

Birebir aynısı geçen yıl başıma geldi. İl dışından geldiğim okulda ikinci yılımda norm fazlası oldum. İlk dönem değişik değişik derslere girdim. İkinci dönem okul değiştirdim.

spock
Genel Müdür
31 Ağustos 2025 15:47

Norm fazlası öğretmenler görevlendirme ile gitmez. Atama ile gider. Atamaların dönemleri de kasım ve nisan.

ikarus45
Aday Memur
01 Eylül 2025 00:14

engelli öğretmenler sadece isteğe bağlı tayine tabidir.norm fazlası vb de tayine ve resene zorlanmaz.raporunuz varsa bunu araştırın isterseniz

kimuni, 6 ay önce

hocam bişiler sorabilir miyim:

ben engelliyim durumum da psikiyatrik. ama çok şükür hemen her ihtiyacımı karşılıyorum. önce bence bu mudur sanırım (emin değilim) beni özellikle istemiyor gibi geldi ama başka okulda açık olsa oraya gitmek de ne derece doğru bilmiyorum (psikiyatrik olduğum için çok nitelikli olsam da kimse istemez gibi düşünüyorum toplumun onyargıları var yani bunlarla da uğraşamam ben). ortada da şu tarz bir saçmalık var deniyor evet siz engellisiniz dolayısıyla kadronuz evet burda kalır fakat sizi görevlendirme yapabiliriz hem de istediğimiz kadar yaparız demiş oldular.

isterseniz üstteki dediğinizi müdüre bir teyit etmeye çalışabilirim. çünkü benim anladığım o şekilde değil yani bence müdür okul açılmadan siz gideceksiniz demek istedi başka okula (görevlendirme)

neyse ama şu aşamada doğru ve tutarlı yol nasıl olur anlamadım. her yıl görevlendirme olmak sıkıcı.

kimuni
Genel Müdür
01 Eylül 2025 07:38

merhaba,

hocam prosedür olarak aslında böyle ama pratikte pek bi karşılığı yok gibi. yani ne mobbingler dönüyor bir bilseniz.

üstelik prosedür olarak yamalı bohça gibi bir açığını bulup yararlanıyorlar. Yani öyle engellisiniz diye bu dedikleriniz gerçekleşecek diye bir şey yok. sadece kağıt üzerinde ve kabaca öyle.

ikarus45, 6 ay önce

engelli öğretmenler sadece isteğe bağlı tayine tabidir.norm fazlası vb de tayine ve resene zorlanmaz.raporunuz varsa bunu araştırın isterseniz

Lecturer55
Aday Memur
01 Eylül 2025 09:53

Sen yenisin galiba son 20 yıldır norm fazlası öğretmenler görevlendirmeyle ihtiyaç dahilinde okullara verilir. Atama olursa ne ala

spock, 6 ay önce

Norm fazlası öğretmenler görevlendirme ile gitmez. Atama ile gider. Atamaların dönemleri de kasım ve nisan.

spock
Genel Müdür
01 Eylül 2025 11:19

Asıl "siz" yenisiniz galiba. Geçen yıldan beri o iş değişti. Artık atamaya öncelik veriliyor.

Lecturer55, 6 ay önce

Sen yenisin galiba son 20 yıldır norm fazlası öğretmenler görevlendirmeyle ihtiyaç dahilinde okullara verilir. Atama olursa ne ala

kimuni
Genel Müdür
04 Eylül 2025 16:25

güncelleme:

arkadaşlar 2. defa görevlendirmem yapıldı. hatta bugün gittim okula müdür beyle görüştüm tanıştım.

esmerbey34
Aday Memur
05 Eylül 2025 11:44

Maşallah ne kadar da fazla ihtiyaç fazlası öğretmen varmış .
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi