Editörler : cihan27E.Kayı Han
01 Eylül 2025 19:46

Maaş Konusunda Neden Herkes Sus Pus

Düşünün ki bir mühendis , öğretmen veya doktorsunuz. Veya en kötü masabaşı bir memursunuz. Belkide binbir zorluklarla okudunuz. Sınavlara aylarca gecenizi gündüzünüzü verip çalıştınız. Sonunda başarıya ulaşıp atandınız. Ama o da ne ?

İlkokul mezunu bir hizmetlinin 2026 yılı itibariyle sizden en az 10-15 bin lira daha fazla maaş aldığı duruma geldiniz. Bu okuyanlara resmen hakarettir. Emeklerinizin hiçe sayılmasıdır. Okuyanların okumayanlara karşı ezdirilmesidir. (Yanlış anlaşılmasın burada hizmetli arkadaşları küçümsemiyoruz ama en azından maaşlar eşitlenmeli diyoruz)

Bu konuda ciddi bir atılım olmazsa bu devran hep böyle olacak. Herkes sendikadan istifa etmeli , cimeri mail yağmuruna tutmalı , x platformunda sürekli gündem olunmalı atılan twitlerde bakanlar etiketlenmeli , haber kanallarına mail atılmalı ama bu toplu bir şekilde yapılmalı , haftasonu belki de yürüyüşler bile düzenlenebilir.

Artık sizin geleceğinizi yine sizin azim ve kararınız belirleyecek. Susup verdikleri sadakaya devam mı , yoksa artık uyanışa geçip gerçk hak arama zamanı mı karar sizin...

useless
Aday Memur
01 Eylül 2025 23:56

film bitti herkes dağıldı baş lazım sendika başkanı çıkıp diyecek ki her hafta salı günü öğleden sonra iş yavaşlatma yapıyoruz salı günü öğleden sonra iş yapılmaz olunca iki hafta sonra gündeme girer alırız hakkımızı ama bizim sarı ve sarışın sendikalar keyfi yerlerinde hakeme heyet yolladılar iki üç daire başkanlığı adamları ayarlandı tiyatro iyiydi memur yer dendi olay oldu bitti ye geldi

r.diyojen
Genel Müdür
02 Eylül 2025 08:22

Bir kısım memurlar, özellikle sarı olanlar hâlâ ümidi kesmiş değil, onlar eski sevgilinin dönmesini bekleyen platonikler gibi seçim öncesi kendilerine kıyak geçileceğinden umutlular. Bir mucize bekliyorlar.

cetek
Şube Müdürü
02 Eylül 2025 13:46

Doktorlar olarak hakkımızı söke söke aldık birkaç yıl önce. Grev yaptığımızda burada bile linç ediliyorduk. Her lafınızı doktorları da ekleyip kabul görmeye çalışmayın.

sucukluyumurta1
Genel Müdür
02 Eylül 2025 14:00

memur-sen işi gücü bırakmış gazzenin derdine düşmüş. bunların yolundan gidenlere bu zamlar çok bile. kurunun yanında yaşta yanıyor, ona üzülüyoruz..

MEHMETHAN OSMANLI
Daire Başkanı
03 Eylül 2025 08:58

bu konuda yetki ve inisiyatif hükümette yapacak bişeyyok ne desek boş. yetki ve inisiyatifin millette olduğu konular gündeme geldiği zaman herkes hür iradesiyle kararını verir. herşey karşılıklı

Mehmet denix
Aday Memur
03 Eylül 2025 11:44

Yhs olarak biz öldük,siz yaşıyor musunuz?Bu ülkede sadece sadece kamu işçilerinin yaşamaya hakkı var.

erdem4747
Aday Memur
03 Eylül 2025 13:40

konfederasyon var yapın yetkili sendika dedikleriniz olsun
useless, 5 ay önce
film bitti herkes dağıldı baş lazım sendika başkanı çıkıp diyecek ki her hafta salı günü öğleden sonra iş yavaşlatma yapıyoruz salı günü öğleden sonra iş yapılmaz olunca iki hafta sonra gündeme girer alırız hakkımızı ama bizim sarı ve sarışın sendikalar keyfi yerlerinde hakeme heyet yolladılar iki üç daire başkanlığı adamları ayarlandı tiyatro iyiydi memur yer dendi olay oldu bitti ye geldi

Açmemurolduk
Aday Memur
03 Eylül 2025 19:48

Hak eden hak ettiğini çekiyor.

elit-a
Memur
03 Eylül 2025 20:02

İşçi zamları mart 2025 ten geçerli şu anda bile bahsedile

Mayk39
Aday Memur
03 Eylül 2025 21:09

memur sen den çıkıp adalet sen e geçeli çok oldu. arkadaşlara da söylüyorum ama çıkmıyorlar, artık korku mu başka bir şey mi anlamadım.

Rahatsız 1
Aday Memur
03 Eylül 2025 22:17

Yapılan zammı yetersiz bulan 20 yiilik bir memur olarak şunu söyleyebilirim.Tip haricî alternatifin çok kardeşim.Sistem diyor ki beğenmiyorsan istifa et.Disarda ünv mezunu bir yığın işsiz veya asgari ücretle çalışan var.Bu sebeple susanlardaniz.Elbette alınan zam yetersiz maaşlar düşük ama alternatifin çok kardeşim...

Mustafa Sancak
Aday Memur
03 Eylül 2025 23:53

Yahu bu ülkede kadrolu kamu işçilerinin nasıl büyük çoğunluğu torpilli ise..5 milyon memurun da en az 3 milyonu torpille işe girdi..25 yıllık bir devlet memuru olarak bunu net olarak gördüm..ve söylüyorum..

tolgperperek
Kapalı
04 Eylül 2025 08:48

torpilli aşırtmada kuntiden memur olan çok

Gintoki. Sama.
Yasaklı
04 Eylül 2025 09:20

Bir de herkes sendikalara laf ediyor. Arka bahçesinin sendika olduğu yerlere laf eden kimse yok. Böyle bir durumda ben de aptal değilim kendi haklarını savunamayanlar için ses etmeyenler için ben ses çıkarayım. Kaldı ki ülkeden ümidimi kesmişim, kurumu için mi ümitleneyim?..

Herkes hak ettiğini çekiyor demiş arkadaşın birisi. Katılıyorum kendisine.

Ayrıca ev taksidim var benim. Riskli lafların ne olduğu belli olmayan şu zamanda riskle laflar edemem...

akabeli3206
Aday Memur
04 Eylül 2025 09:51

birileri milletvekili olacak azizim .danışıklı dövüş işte anla da....

Magentha
Aday Memur
04 Eylül 2025 10:05

son cümlenin altını kırmızı kalemle çizdim, haklı olmak maalesef ki tek kişi ile olmuyor günümüzde

Gintoki. Sama., 4 ay önce

Bir de herkes sendikalara laf ediyor. Arka bahçesinin sendika olduğu yerlere laf eden kimse yok. Böyle bir durumda ben de aptal değilim kendi haklarını savunamayanlar için ses etmeyenler için ben ses çıkarayım. Kaldı ki ülkeden ümidimi kesmişim, kurumu için mi ümitleneyim?..

Herkes hak ettiğini çekiyor demiş arkadaşın birisi. Katılıyorum kendisine.

Ayrıca ev taksidim var benim. Riskli lafların ne olduğu belli olmayan şu zamanda riskle laflar edemem...

firatli_genclik
Genel Müdür
04 Eylül 2025 13:41

Peki durumundan memnun olan kimse yok mu sanıyorsunuz?

EGE36man
Kapalı
04 Eylül 2025 14:54

sız bır de emeklı olun da maası o zaman gorun işçi o zamanda sizin 2 katıdır.

EGE36man
Kapalı
04 Eylül 2025 15:01

maaşınızın tamamı emekliye yansımıyor - işçinin yansıyor. maaş+tazminat demek.

ek ödeme var memur da yok.

2008 öncesi-sonrası ayrımı emekliliği bir %30 ve fazlası aşağı çekin. 3600 işe yaramaz.

özel sektörde çalışmaların hizmete saydırılması smmm olan gih lere kapalı. smmm olan muhendis'e açık!

her yerinizden adalet! akıyor hamdolsun

okuryazar3
Müsteşar
05 Eylül 2025 20:27

Hayat bir lokma bir hırkadan ibaret,çalışan,çalışmaktan başka çaren yok hele sabret şükret:)% 50 lere varan mevduat faizi adı altında varlıklıya ballı faiz,bana kuru kuru sabret vaizi öyle mi?

Yegane ümidimiz sandıklamak ta,sandık sonrası gelen gideni aratıyor.Muhalefet gelmemek için birileri gitmemek için diretiyor.

İktidar muhalefet dayanışması karşılıklı polemikleşmeden öteye ne bir çözüm,ne bir öneri,ne de aklı başında bir siyaset üretmiyor.

O zaman sandığa ne gerek!?

Çıkarırlar bir KHK,ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu zorluklar,bölgemizdeki istikrarsızzlık bahane edilerek seçimler 7 yıl ertelenir:))

Kim karşı duracak ki,TSK mı?Meclis mi?STK lar mı?Halk mı!???

Valla bir de ayakta alkışlarız.

Arkadaş ses yükseltmekten bahsetmiş!Avazın çıktığı kadar bağır vicdanlar kulaklar sağır..

Üzgünüm reva görülene amin diyen toplum yapısıyla durmak yok devam.Allah kurtarsın! Nokta.

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi