Editörler : Pangaea
02 Eylül 2025 13:18

"Atandınız" yazılı ekran görüntüsü ile eş durumu mümkün mü?

Arkadaşlar merhaba. Bu sene Kasım 2025'te ilk atama öğretmenlerin atandıkları yerler belli olacak. Ocak 2026'da ise eş durumu var. Benim eşim ilk atama, ben eş durumu yapıp onun yanına gitmek istiyorum.

Eğer eş durumu başvuru süresi içinde eşimin kararnamesi gelip görevine başlayamazsa, şubatta eş durumu yapamam. ANCAK Kasımda açıklanacak görev yerleri ile "Atandınız" yazısı ile eş durumuna başvurma imkanım var mı? Kararname daha gelmedi ama atandığı yer belli olunca. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İyi günler.

m.r_f
Daire Başkanı
02 Eylül 2025 13:31

Emin olmamakla birlikte olacağını sanmıyorum. Sonuçta resmi işlem için resmi belge istenir. Ayrıca görev yerlerinin açıklanması kesin suretle o göreve başlanacağı anlamı taşımaz. Belki kendi isteğinizle belki de işe başlamaya kadar geçen süreçte meydana gelebilecek pürüzler sebebiyle işe başlama durumu olmayacak. Hülasa o iş zor gibi geliyor, mantıksal açıdan olmamalı yani.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
02 Eylül 2025 15:21

Öğretmen eşler birbirinin yanına atama isterken belge istenmiyor. Sistem kendisi kontrol ediyor. Eşiniz göreve başlamış olmalı, mebbiste kaydı olmalı.

TürkDili&Edebiyatı
Daire Başkanı
02 Eylül 2025 17:47

Ocak 2025'te eşim atandı. Sadece atama kararıyla 1. aşamaya başvurabilirsiniz yazıyor kılavuzda. 2. aşamaya başvurmak için eşimin başlaması gerekiyordu. Kısacası eşinizin yeri belli olunca başlamamış olsa bile 1. aşamaya başvurabilirsiniz, 2. aşama için kesin olarak başlaması gerekiyor. Aynı durumdaydık şimdiden hayırlı olsun.

turkcebiliyorum
Aday Memur
02 Eylül 2025 17:58

Hocam birinci aşamaya başvurmak için hangi adımları izlemeliyiz? Nasıl başvurabiliriz. Detaylı bilgi verir misiniz

TürkDili&Edebiyatı, 2 ay önce

Ocak 2025'te eşim atandı. Sadece atama kararıyla 1. aşamaya başvurabilirsiniz yazıyor kılavuzda. 2. aşamaya başvurmak için eşimin başlaması gerekiyordu. Kısacası eşinizin yeri belli olunca başlamamış olsa bile 1. aşamaya başvurabilirsiniz, 2. aşama için kesin olarak başlaması gerekiyor. Aynı durumdaydık şimdiden hayırlı olsun.

turkcebiliyorum
Aday Memur
02 Eylül 2025 18:16

hocam kılavuza baktım. evet "atama kararı" diyor. Kasım 2025'te atandığı kurum belli olacak ya. bunu nasıl ispat edip başvuracağım. Yani atandığını ispatlayan belgeyi vs nereye nasıl sunup ilk aşamaya başvurabilirim

02 Eylül 2025 19:48

kararname ya da atama kararı

turkcebiliyorum
Aday Memur
02 Eylül 2025 19:58

kararname yetişmiyor o güne ama "atama kararı" ne demektir? Nereden bulabilirim o belgeyi. bu "atandınız" yazılı evrak olur mu

bahçesaray, 2 ay önce
kararname ya da atama kararı

TürkDili&Edebiyatı
Daire Başkanı
06 Eylül 2025 18:21

Eşiniz başladığı anda okulu sizin mebbiste görünüyor zaten bir şey yapmanıza gerek yok.

turkcebiliyorum
Aday Memur
06 Eylül 2025 22:56

Hocam o görevine başlamadan, "atandınız" diye açıklanıyor ya. O açıklama sonrası il dışı yapabilir miyim dedim.

24 Kasım'da atandığı yer belli olacak. Göreve başlama Ocak muhtemelen. Ben ocaktaki eş durumuna yetişmek istiyorum. O görevine başlamadan olur mu acaba diye

Eşiniz başladığı anda okulu sizin mebbiste görünüyor zaten bir şey yapmanıza gerek yok.

TürkDili&Edebiyatı
Daire Başkanı
07 Eylül 2025 02:16

Eşiniz görevine başlamadan 2. aşama tercih yapamazsınız. Kılavuz var internette. Benimle aynı durumdasınız benimki rahatça yetişti şimdiden panik yapmayın.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi