Editörler : gül-feşan
02 Eylül 2025 13:24

İstifa sonrası açıktan atama 2025

Merhaba kura sonucu yerleşen adayların yapacakları işlemler arasında istenilen maddelerden ayrı olarak dilekçede hazırlamak gerekiyor mu ?

Taylanlaylanyaylan
Aday Memur
02 Eylül 2025 13:45

merhaba ne sorduğunuzu açıkçası ben anlamadım .. Ama benim de kafamda süreçle ilgili sorular var , şimdi 45/a sözleşmeli çalışıyorum bi devlet hastanesinde başka şehire 657li eski halime atandım ..şimdi işlem adımları nasıl olacak ben de çok merak ediyorum ?? bilen birileri aydınlatırsa çok mutlu olurum

demıradaam
Aday Memur
02 Eylül 2025 18:38

şuan siz çalışıyor musunuz ? çalışıyorsanız nasıl başvurdunuz ve atamanız olacak mı bakanlığa sordunuz mu?
Taylanlaylanyaylan, 5 ay önce
merhaba ne sorduğunuzu açıkçası ben anlamadım .. Ama benim de kafamda süreçle ilgili sorular var , şimdi 45/a sözleşmeli çalışıyorum bi devlet hastanesinde başka şehire 657li eski halime atandım ..şimdi işlem adımları nasıl olacak ben de çok merak ediyorum ?? bilen birileri aydınlatırsa çok mutlu olurum

demıradaam
Aday Memur
02 Eylül 2025 18:39

özelden yazamıyorum siz yazabiliyorsanız bana yazarsanız özelden konuşalım
demıradaam, 5 ay önce
şuan siz çalışıyor musunuz ? çalışıyorsanız nasıl başvurdunuz ve atamanız olacak mı bakanlığa sordunuz mu?

Taylanlaylanyaylan
Aday Memur
02 Eylül 2025 19:48

atamam oldu zaten , komisyon inceledi ön kabul aldı zaten , sonrasında kuradan da seçildim .. yukarda belirttiğim gibi 45/a ile sözleşmeli çalışıyorum bir ay önceden haber vermek şartı ile her durumda tek taraflı sözleşmeyi fesih etme hakkım var , kaldı ki zaten 657 üst hak nasıl baş vuramam ? klavuzu ordaki hükümleri hiç okumadınız mı ?

demıradaam
Aday Memur
02 Eylül 2025 20:31

özelden yazarsanız size bir şey sormak istiyorum
atamam oldu zaten , komisyon inceledi ön kabul aldı zaten , sonrasında kuradan da seçildim .. yukarda belirttiğim gibi 45/a ile sözleşmeli çalışıyorum bir ay önceden haber vermek şartı ile her durumda tek taraflı sözleşmeyi fesih etme hakkım var , kaldı ki zaten 657 üst hak nasıl baş vuramam ? klavuzu ordaki hükümleri hiç okumadınız mı ?

lDeimosl
Genel Müdür
02 Eylül 2025 21:14

Bazı kuralarda kamu kurumlarında herhangi bir statüde çalışmıyor olmak diye şart oluyor, bu kurada yok.

demıradaam
Aday Memur
02 Eylül 2025 21:17

nasıl yani şuan herhangi bir devlet kurumunda memur olarak çalışsam ve kurada adım çıksa atama işlemim gerçekleştikten sonra istifa edip yeni atandığım yerde başlayabilir miyim yani ? Ama kuranın adı istifa sonrası yeniden atama değil mi yani bu dediğiniz kesin bilgi mi ?
lDeimosl, 5 ay önce

Bazı kuralarda kamu kurumlarında herhangi bir statüde çalışmıyor olmak diye şart oluyor, bu kurada yok.

lDeimosl
Genel Müdür
02 Eylül 2025 21:29

Memur olarak çalışıp istifa sonrası atamaya başvuramazsınız zaten. Sözleşmeli vb. statüler için yazıyorlar onu.

demıradaam, 5 ay önce
nasıl yani şuan herhangi bir devlet kurumunda memur olarak çalışsam ve kurada adım çıksa atama işlemim gerçekleştikten sonra istifa edip yeni atandığım yerde başlayabilir miyim yani ? Ama kuranın adı istifa sonrası yeniden atama değil mi yani bu dediğiniz kesin bilgi mi ?

Taylanlaylanyaylan
Aday Memur
02 Eylül 2025 21:37

ben de özelden yazamadım ama bakın bişeyi bilmiyorsunuz , eksik araştırmışsınız ,bir de üstüne hesap sorar tarzda soru soruyorsunuz?? yahu ben kendim de aynı zamanda avukatım , daha önce çalıştığım kurumda tonlarca idare davası baktım .. sözleşmeli statüde çalışmakla ,657li çalışmak farklı şeyler .. zaten önceden bizden evrak çalışma bilgileri vs hepsini topladılar ve komisyon değerlendirdi .. o şekilde kabul verdi .. ayrıca size kalsa kura açılana kadar boş mu oturacağız ? başka bi işte çalışmayacak mıyız ? zaten kuranın açılacağı sene başında belli değildi , şahsen benim için de süpriz oldu.

demıradaam
Aday Memur
02 Eylül 2025 21:49

estağfurullah hesap sorma olayı yok keşke yazabilseniz sadece evet bi konuda eksik bilgim var netleştirmeye çalışıyorum
ben de özelden yazamadım ama bakın bişeyi bilmiyorsunuz , eksik araştırmışsınız ,bir de üstüne hesap sorar tarzda soru soruyorsunuz?? yahu ben kendim de aynı zamanda avukatım , daha önce çalıştığım kurumda tonlarca idare davası baktım .. sözleşmeli statüde çalışmakla ,657li çalışmak farklı şeyler .. zaten önceden bizden evrak çalışma bilgileri vs hepsini topladılar ve komisyon değerlendirdi .. o şekilde kabul verdi .. ayrıca size kalsa kura açılana kadar boş mu oturacağız ? başka bi işte çalışmayacak mıyız ? zaten kuranın açılacağı sene başında belli değildi , şahsen benim için de süpriz oldu.

Yigit.ezen
Aday Memur
02 Eylül 2025 23:33

Bende yeniden atandım ama kılavuzda süreç tam net değil. Ankaraya gönderilcek formlar belli de sonrasında ne olcak , gönderilcek evraklar dışında mal bildirim formu falan var bunlar nereye gitcek biraz havada kalmış. Ankarayı aradım cevap alamıyorum

Muhmd tek
Aday Memur
03 Eylül 2025 07:30

Evet bende ulaşamadım. Hocam Ankara gönderilecek olan beş maddelik evraklar haricinde birde dilekçe yazmak gerekiyor mu ben onu tam olarak anlamadım çünkü ilan metninde ?kura sonrası yerleşen adayların atama işlemlerinin tamamlanması için atamaya esas belgeleri dilekçeleri ile birlikte?.? tam olarak bu şekilde bir cümle yazıyor burada o beş maddede istenen evraklar ve dilekçe hazırlayıp göndermek manasına mı geliyor ?

Yigit.ezen, 5 ay önce

Bende yeniden atandım ama kılavuzda süreç tam net değil. Ankaraya gönderilcek formlar belli de sonrasında ne olcak , gönderilcek evraklar dışında mal bildirim formu falan var bunlar nereye gitcek biraz havada kalmış. Ankarayı aradım cevap alamıyorum

Taylanlaylanyaylan
Aday Memur
03 Eylül 2025 18:26

evraklarını teslim eden oldu mu ? nelere dikkat etmeli ? bir de kaç kalem evrak teslim ettiniz ? bizimle de paylaşır mısınız lütfen ? (özellikle Ankara'ya elden teslim edenler )

hemşire.166
Aday Memur
03 Eylül 2025 20:32

hazır dilekçe duyuruda var. ama kimlik veriliş tarihi ve veriliş nedeni vs yeni kimlikte yazmıyor . oraları boş bıraksak oluyor mu

Muhmd tek
Aday Memur
04 Eylül 2025 07:12

Duyuruda beyan formu ve mal bildirim formu var ben hazır dilekçe göremedim acaba tam olarak nerde olduğunu söyleyebilir misiniz ?

hemşire.166, 5 ay önce
hazır dilekçe duyuruda var. ama kimlik veriliş tarihi ve veriliş nedeni vs yeni kimlikte yazmıyor . oraları boş bıraksak oluyor mu

Taylanlaylanyaylan
Aday Memur
04 Eylül 2025 10:18

hocam ben başka bi yerde öyle bi soruya denk gelmiştim kimliğimi değişme sebebim yenilemeydi o yüzden "yenileme" yazdım boş bırakmadım ama yine de siz daha iyi bilirsiniz
Muhmd tek, 5 ay önce

Duyuruda beyan formu ve mal bildirim formu var ben hazır dilekçe göremedim acaba tam olarak nerde olduğunu söyleyebilir misiniz ?

hemşire.166
Aday Memur
04 Eylül 2025 14:30

tamam dediğimiz dilekçe beyan formu
hocam ben başka bi yerde öyle bi soruya denk gelmiştim kimliğimi değişme sebebim yenilemeydi o yüzden "yenileme" yazdım boş bırakmadım ama yine de siz daha iyi bilirsiniz

Muhmd tek
Aday Memur
04 Eylül 2025 15:52

Anladım hocam teşekkür ederim.

hemşire.166, 5 ay önce
tamam dediğimiz dilekçe beyan formu

Taylanlaylanyaylan
Aday Memur
05 Eylül 2025 07:49

arkadaşlar evrakların son teslim günü 16 Eylül saat 18:00 değil mi ?

Muhmd tek
Aday Memur
05 Eylül 2025 12:59

Evet

arkadaşlar evrakların son teslim günü 16 Eylül saat 18:00 değil mi ?
Toplam 46 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi