Editörler : Pangaea
02 Eylül 2025 16:05

Refakat izninde isim yazmalı mı?

Merhaba.Ben babamın hastalığı sebebiyle üniversiteden saglik kurulu raporu aldım ve dilekçeyle birlikte okuluma basvurdum.okulum ilce milli eğitime göndermiş fakat ikce milli egitim raporda benim ismimin olması gerektiğini söylüyor.hastanede biz rapora refatci adı yazmak zorunda değiliz diyor.bilgi verir misiniz zor durumdayim

Memleketinogretmeni
Genel Müdür
02 Eylül 2025 18:15

Başhekimlik veriyor o belgeyi.

Bibakim
Memur
03 Eylül 2025 00:05

Ben kızım için aldım, annesinin refakati gereklidir yazıyordu

civil_eng06
Kapalı
03 Eylül 2025 15:43

İsim yazması gibi bir zorunluluk yok yönetmelikte ve kanunda ve yönetmelikte isim yazılacağına dair bir ibare mevcut değil. Ancak kurumlar uygulamada isteyebiliyorlar.

civil_eng06
Kapalı
03 Eylül 2025 15:47

ayrıca milli eğitim bakanlığı izin yönergesinin hastalık ve refakat izni başlıklı 11. maddesinin 9. fıkrasında "(b) (a) bendi çerçevesinde düzenlenecek ve refakat sebebiyle izin verilmesine

esas teşkil edecek sağlık kurulu raporunda refakati gerektiren tıbbî sebepler, refakat

edilmediği takdirde hayatî tehlike bulunup bulunmadığı, sürekli ve yakın bakım

gerekip gerekmediği, üç ayı geçmeyecek şekilde refakat süresi ve varsa refakatçinin

sahip olması gereken özel nitelikler yer alır. Gerekli görülmesi hâlinde üç aylık süre

aynı koşullarda bir katına kadar uzatılır." hükmü mevcut. Yani refakatçinin isminin yazılmasına dair bir ibare yok.

frejya
Aday Memur
03 Eylül 2025 18:22

Teşekkür ederim benden de ilce milli egitim isim istedi fakat hastane yönetmelikte isim yazma zorunluluğu yok o yüzden o şekilde isim yazmıyoruz yönetmeliğe uygun yapıyoruz diyor haliyle.ilce milli egitim de isim yazmalı diyor .yönetmeliği söylesem de çözüm olmadı.sagolun

civil_eng06, 5 ay önce

ayrıca milli eğitim bakanlığı izin yönergesinin hastalık ve refakat izni başlıklı 11. maddesinin 9. fıkrasında "(b) (a) bendi çerçevesinde düzenlenecek ve refakat sebebiyle izin verilmesine

esas teşkil edecek sağlık kurulu raporunda refakati gerektiren tıbbî sebepler, refakat

edilmediği takdirde hayatî tehlike bulunup bulunmadığı, sürekli ve yakın bakım

gerekip gerekmediği, üç ayı geçmeyecek şekilde refakat süresi ve varsa refakatçinin

sahip olması gereken özel nitelikler yer alır. Gerekli görülmesi hâlinde üç aylık süre

aynı koşullarda bir katına kadar uzatılır." hükmü mevcut. Yani refakatçinin isminin yazılmasına dair bir ibare yok.

civil_eng06
Kapalı
04 Eylül 2025 08:14

Kurumlar kendi yönetmelikleri ve yönergeleri ile çelişiyorlar. Kanunda, yönetmelikte ve yönergede isim konusu yok. Uygulama tebliği, genelge veya başka bir resmi yazı varsa yazılmak zorunda olduğuna dair bir nüshasını alın aslının aynıdır yaptırın hastaneye götürün bir ihtimal o şekilde çözülür. Ya da size resmi yazı ile cevap vermelerini isteyin.

frejya, 5 ay önce

Teşekkür ederim benden de ilce milli egitim isim istedi fakat hastane yönetmelikte isim yazma zorunluluğu yok o yüzden o şekilde isim yazmıyoruz yönetmeliğe uygun yapıyoruz diyor haliyle.ilce milli egitim de isim yazmalı diyor .yönetmeliği söylesem de çözüm olmadı.sagolun

civil_eng06
Kapalı
04 Eylül 2025 08:16

Cevap yazısında raporda refakatçi ismi yazmadığı için uygun görülmediğine dair ifadenin olmasına dikkat edin. Çünkü genelde mahkemelik olmamak için gerekçe yazmadan uygun görülmemiştir yazıp geçerler büyük ihtimal.

civil_eng06, 5 ay önce

Kurumlar kendi yönetmelikleri ve yönergeleri ile çelişiyorlar. Kanunda, yönetmelikte ve yönergede isim konusu yok. Uygulama tebliği, genelge veya başka bir resmi yazı varsa yazılmak zorunda olduğuna dair bir nüshasını alın aslının aynıdır yaptırın hastaneye götürün bir ihtimal o şekilde çözülür. Ya da size resmi yazı ile cevap vermelerini isteyin.

civil_eng06
Kapalı
04 Eylül 2025 08:18

https://cdn.bartin.edu.tr/personel/ae8f57c8ad4254b5019c6fb31b079871/7_WWr921q.pdf

Devlet personel başkanlığı görüş yazısı. Son paragraf sizin durumunuzu anlatıyor. Bunu sunabilirsiniz.

frejya, 5 ay önce

civil_eng06
Kapalı
04 Eylül 2025 08:21

https://www.memurlar.net/haber/558059/refakat-raporunda-memurun-ismine-gerek-var-mi.html

Bu da mahkeme kararı. İdare mahkemesine dava açmak için avukat tutmanıza gerek yok. Dilekçe ve arkasına ekleri ekleyerek kendiniz dava açabiliyorsunuz. Biz daha öncesinde hizmet birleştirme için açmıştık o şekilde.

frejya, 5 ay önce

Sanaylin
Aday Memur
04 Eylül 2025 16:12

peki cozum onerisi getiriyorlar mi? bende almistim benimkinde ismim ve yakinligim yaziyor. nufus kagidi sureti ekleyebilinir mi acaba. bashekimlikle konusup itiraz dilekcesi yazin
civil_eng06, 5 ay önce

https://www.memurlar.net/haber/558059/refakat-raporunda-memurun-ismine-gerek-var-mi.html

Bu da mahkeme kararı. İdare mahkemesine dava açmak için avukat tutmanıza gerek yok. Dilekçe ve arkasına ekleri ekleyerek kendiniz dava açabiliyorsunuz. Biz daha öncesinde hizmet birleştirme için açmıştık o şekilde.

Sanaylin
Aday Memur
04 Eylül 2025 16:14

TIBBI ONKOLOJI C25.9-PANKREAS MALIGN NEOPLAZMI, TANIMLANMAMIS KARAR: KIzIN CAK'in 657 sayili devlet memurlari kanunun 6111 sayili kanunun 107 maddesi ile degisik 105 inci maddesi geregince 3 (Üç) ay refakatçi izni kullanmasi uygundur. Refakat izni 16.12.2024 tarihinden itibaren geçerlidir. Refakati gerektiren durum ortadan kalktigi takdirde memur ise baslamak mecburiyetindir.

Sanaylin
Aday Memur
04 Eylül 2025 16:17

benim aldigim raporda adim soyadim ve kizi ibareleri var İ İÇ KAPI NO: 1 GÖLCÜK / FİZİKİ MUAYENE BULGULARI: TIBBI ONKOLOJI TIBBI ONKOLOJI OCAK 2024 BATIN USG KC DE MULTİPL KİTLE .OCAK 20224 PET /CT KC DE MULTİPL KİTLE ,PAKREAS KUYRUK 37X28 MM KİLTE OCAK 2024 KC BX :ADENOKARSİNOM METASTAZI + .ŞUBAT AYINDA FOLFORİNOX BAŞLANDI.6 KÜR AMIŞ.TEMMUZ 2024 TE EN SON DOZU ALMIŞ.TEMMUZ 2024 PET KC DEKİ ESKİ LEZYONLAR REGRESE OLUP,YENİ GELİŞEN LEZYONALRDA VARDIR.HASTAY KAPEDA BAŞLANMIŞ.KC DEKİ LEZYONA ABLASYON YAPILMIŞ.EKİM 2024 BT DE YENİ GELİŞEN LEZYONLAR HASTAYA EKİM AYINDA GEMSİTABİN BAŞLANMIŞ.7 KASIM EN SON GEMSİTABİN 2B ALMIŞ.TAKİP TEDAVİSİ DEVAM ETMEKTE . HASTA SÜREKLİ YAKIN BAKIMA MUHTAÇTIR.BAKILMADIĞI TAKDİRDE HAYATİ TEHLİKESİ MEVCUTTUR. LABORATUVAR TETKİK/GÖRÜNTÜLEME SONUÇLARI: ICD KODU VE TANI(LAR): TIBBI ONKOLOJI TIBBI ONKOLOJI C25.9-PANKREAS MALİGN NEOPLAZMI, TANIMLANMAMIŞ KARAR: Kızı A. 657 sayılı devlet memurları kanunun 6111 sayılı kanunun 107 maddesi ile değişik 105 inci maddesi gereğince 3 (Üç) ay refakatçi izni kullanması uygundur. Refakat izni 16.12.2024 tarihinden itibaren geçerlidir. Refakatı gerektiren durum ortadan kalktığı takdirde memur işe başlamak mecburiyetindir.

Sanaylin
Aday Memur
04 Eylül 2025 16:19

bunu yazmaya useniyorsa o raporu yazan hastane bashekime gidip durumunuzu anlatin ve ornekleri gosterin. bir hastane bunu yapamiyorsa artik. cunku refaket raporu talep ederken size soruyorlar kim istiyor ve ne icin istiyor. hasta kendi kendine alamiyacagina gore belliki karisi cocugu istiyor isyerine vermek icin. o dilekceyi siz yazip imzaladiginiz icin refakatci raporundada adiniz yazmali. cok mantiksiz. ev hanimi olarak almiyorsunuz belliki raporu

civil_eng06
Kapalı
05 Eylül 2025 09:43

sizin raporunuzda sizin refakat edeceğiniz hususu yazılıysa zaten kabul edilmesi gerekir. Raporu dilekçe ve nüfus kayıt örneği (e-devletten alınan) ile teslim edersiniz sorun olmaz.

Sanaylin, 5 ay önce
peki cozum onerisi getiriyorlar mi? bende almistim benimkinde ismim ve yakinligim yaziyor. nufus kagidi sureti ekleyebilinir mi acaba. bashekimlikle konusup itiraz dilekcesi yazin

Sanaylin
Aday Memur
05 Eylül 2025 10:56

refakat raporu e devlette gorulmuyor
Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi