Editörler : cihan27E.Kayı Han
04 Eylül 2025 11:48

Askerlik ve memurluk

Merhaba... 2.5 yıllık sözleşmeli memurum. Sözleşmeliyken askerliği 12 ay/yedek astsubay olarak yapsam, kıdem olarak veya hizmet süreme ekletebilir miyim ? Sayılırsa geldiğimde direkt kadroya geçebilir miyim ? Bilgisi olan arkadaşlar, bilgi verirse memnun olurum. İyi günler.

m.r_f
Genel Müdür
04 Eylül 2025 13:39

Bu soruya eksi oy veren kıt akıllının amacı nedir anlayamadım ama ben bildiklerimi yazayım.

Öncelikle askerlik süresini hizmete saydırabilirsiniz, kazanılmış hak aylığına eklenir ancak derece ve kademeyi eklemez. Yıllık izin hesabı gibi konulara etki eder. Kadroya geçme noktasında nasıl bir etkisi olur bilemiyorum. Bilen biri anlatırsa biz de yeşillenmiş oluruz. Arz ederim.

okuyanbirfani
Aday Memur
04 Eylül 2025 14:13

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

m.r_f, 5 ay önce

Bu soruya eksi oy veren kıt akıllının amacı nedir anlayamadım ama ben bildiklerimi yazayım.

Öncelikle askerlik süresini hizmete saydırabilirsiniz, kazanılmış hak aylığına eklenir ancak derece ve kademeyi eklemez. Yıllık izin hesabı gibi konulara etki eder. Kadroya geçme noktasında nasıl bir etkisi olur bilemiyorum. Bilen biri anlatırsa biz de yeşillenmiş oluruz. Arz ederim.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi