Editörler : Pangaea
05 Eylül 2025 18:01

Ünvan Değişikliği ile Avukatlığa Geçiş

Kıymetli Arkadaşlar merhaba,

Devlette Türkçe öğretmeniyim. Geçen yıl Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Ünvan değişikliği yapma niyetindeyim. Ünvan değişikliği ile avukatlığa geçen, bu konuda ve süreçle ilgili bilgi sahibi olan var mı acaba?

05 Eylül 2025 21:24

staj yaptınız mı avukatlık ruhsatını aldınız mı

yas1978
Şef
06 Eylül 2025 07:18

çalıştığım kurumda var 2 tane öğretmenlikten geçme avukat..milli eğitimin görevde yükselme sınavına başvuracaksınız başka bakanlıklarada geçilebilirde çetrefilli ve uzun belki kpss yeniden atama usuluyle geçilebilir....görevde yükselmede puanı yüksek tutmanız lazım zira şimdi çok kişinin elinde hukuk diploması var..kazanırsanız milli eğitim avukatı oluyorsunuz...bizde 3 avukat var..

lamekan52
Daire Başkanı
06 Eylül 2025 21:39

Teşekkür ederim. Milli Eğitim ile de görüşeyim bakalım hafta içi.

yas1978, 2 ay önce

çalıştığım kurumda var 2 tane öğretmenlikten geçme avukat..milli eğitimin görevde yükselme sınavına başvuracaksınız başka bakanlıklarada geçilebilirde çetrefilli ve uzun belki kpss yeniden atama usuluyle geçilebilir....görevde yükselmede puanı yüksek tutmanız lazım zira şimdi çok kişinin elinde hukuk diploması var..kazanırsanız milli eğitim avukatı oluyorsunuz...bizde 3 avukat var..

tasdemir2626
Aday Memur
06 Eylül 2025 22:41

merhabalar hocam sizinle benzer durumdayım ben de matematik öğretmeniyim ünvan değişikliği sınavı en son 2021 de açılmış bu sene açılır mı bilmiyorum,bilen varsa bizi de bilgilendirsin.Ayrıca staj yapmış olmalısınız( Ben de Uludağ Üniversitesi'nden mezunum)

crabnet355
Müsteşar
06 Eylül 2025 23:10

staj yapacaksınız hocam.Staj olmadan ünvan değişikliği sınavına basvuramazsınız. Ünvan değişikliği sınavında da, kontenjan kısıtlı olduğundan herkes kazanamıyor.İyi hazırlanmanız lazım..
Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi