Editörler : E.Kayı Han

elektronik49
Daire Başkanı
12 Şubat 2026 15:49

Ne zaman verilecek onu söyleyin

Muhtarimm
Memur
12 Şubat 2026 16:06

Haziran

elektronik49, 6 gün önce

Ne zaman verilecek onu söyleyin

Muhtarimm
Memur
12 Şubat 2026 16:13

YEDİNCİ BÖLÜM

Yıl Sonu İşlemleri, Üretimi Teşvik Priminin Dağıtım ve Hesaplama Esasları

Yıl sonu işlemleri

MADDE 25(3) Elde edilen işletme kârının %20?si ile üretimi teşvik primi dağıtımından arta kalan tutarlar, 9 uncu madde hükümlerine göre ödenmemiş sermayeden mahsup edilir. Ödenmiş sermaye tutarı tahsis edilen sermaye tutarına ulaştıktan sonra %20?lik kâr, hesap dönemini izleyen şubat ayı sonuna kadar genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere ilgili muhasebe birimine yatırılır.

-Üretimi teşvik primi dağıtım esasları

MADDE 27- (1)

c) Başkanlık tarafından yazılı talimatla bildirilen tutarlar, takip eden 120 günlük müddet zarfında üretimi teşvik primi olarak ödenir. Üretimi teşvik priminin dağıtımında, primin esas olduğu yıl içinde, personelin fiilen yürüttüğü görev ünvanı esas alınır.

elektronik49
Daire Başkanı
12 Şubat 2026 16:21

Keşke bu bakanlıkta hiç çalışmalardır.Tamamen hayal kırıklığı bir yer

Muhtarimm, 6 gün önce

Haziran

elektronik49
Daire Başkanı
12 Şubat 2026 16:22

Çalışmasaydım

Yigit0634
Aday Memur
12 Şubat 2026 20:38

Arkadaşlar full döner yani 540 bin TL dağıtacak kurumlar vardı

Yigit0634
Aday Memur
12 Şubat 2026 20:40

Arkadaşlar full döner yani 540 bin TL dağıtacak kurumlar vardı

Yigit0634
Aday Memur
12 Şubat 2026 20:45

Şimdi herkese eşit mi dağıtılacak nasıl olacak

VetHek21
Aday Memur
13 Şubat 2026 10:55

hiç birşey belli değil rakam ne kadar ayrıca verip vermeyecekleri de belli değil

elektronik49
Daire Başkanı
13 Şubat 2026 14:10

Hiç şaşırmıyorum

VetHek21, 5 gün önce

hiç birşey belli değil rakam ne kadar ayrıca verip vermeyecekleri de belli değil

metin çifci
Aday Memur
14 Şubat 2026 22:50

Bazen yorum yazan arkadaşlara siz nasıl memur olabildiniz diyesim geliyor. Yazdıklarınız bir memurun yazacağı olgunlukta değil maalesef. Yönetmelik yayınlandı, ve bakanlık döner sermaye saymanlarına 1 Ocak 2025 ile 31 Ağustos 2025 tarihleri arasını her kurum kendisi dağıtacak demiş, geriye kalan merkezden dağıtım yapılacak. Olay bundan ibarettir.

elektronik49
Daire Başkanı
15 Şubat 2026 13:40

İşimiz kurumlara kaldıysa bize bisey vermez sayman.

Bundan da bir cacık çıkmazdı zaten.Tam bekledigim haber

metin çifci, 4 gün önce
Bazen yorum yazan arkadaşlara siz nasıl memur olabildiniz diyesim geliyor. Yazdıklarınız bir memurun yazacağı olgunlukta değil maalesef. Yönetmelik yayınlandı, ve bakanlık döner sermaye saymanlarına 1 Ocak 2025 ile 31 Ağustos 2025 tarihleri arasını her kurum kendisi dağıtacak demiş, geriye kalan merkezden dağıtım yapılacak. Olay bundan ibarettir.

Muhammed0646
Memur
15 Şubat 2026 14:24

Hadi sana başka bir haber daha vereyim. O sayman 8 aylık çalışma gün sayınızı 240 günden, tavan ücretide asgari ücretin 16 katı olarak hesaplayacaksınız diyor. Tamam 240 günden hesap yapılır kalan 120 günü merkez döner sermaye verir ama tavanı yönetmeliğe rağmen nasıl öyle yaparsın. Bu iş mahkemelere taşınır. Birazda öyle uğraştırırlar. İnşallah dediği gibi bir yazı göndermez.

elektronik49, 3 gün önce

İşimiz kurumlara kaldıysa bize bisey vermez sayman.

Bundan da bir cacık çıkmazdı zaten.Tam bekledigim haber

Muhtarimm
Memur
16 Şubat 2026 10:36

Ağustos ayının mantığı nedir ?

metin çifci, 4 gün önce

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
16 Şubat 2026 11:11

O döneme kadar her ilin ayrı döner sermayesi vardı, o dönemde tüm döner sermayeler Ankara'ya aktarıldı. Tek işletme oldu.

Muhtarimm, 2 gün önce

Ağustos ayının mantığı nedir ?

Muhtarimm
Memur
16 Şubat 2026 15:21

E bu iki ayrı hesaplamaların sonucunda ödemeler tekte mi yatacak ayrı ayrı mı ne zaman yatacak ? Geri ödemesiz para ne zaman yatacak ? Bilgisi olan var mı ?

thusen
Memur
17 Şubat 2026 09:41

8 ay üzerinden hesaplama yapılacağını ve 16 katı olacağını kendi mantığına göre mi karar vermiş? Ödemeyi de 8 ayda geri alacak mı? Ya da bakanlıktan dağıtılacak döner ile çakışma olma ihtimali var mı? Anlamıyorum ne aceleleri vardı da Ağustos ayında böyle bir şey çıkardılar. Biz hiç tavandan almıyoruz yanlış anlaşılmasın onun için demiyorum ama yangından mal kaçırır gibi ne diye ağustosta birden bire böyle bir şey çıkarmışlar. Yıl sonunu bekleyip hesapları adam akıllı kapattırsalar da yeni yılda ne halt edeceklerse etselermiş keşke. Millet döner alırım diye düşünürken, plan yaparken keyfi, saçma sapan uygulamalar ile iş yapıyorlar...

Muhammed0646, 3 gün önce

Hadi sana başka bir haber daha vereyim. O sayman 8 aylık çalışma gün sayınızı 240 günden, tavan ücretide asgari ücretin 16 katı olarak hesaplayacaksınız diyor. Tamam 240 günden hesap yapılır kalan 120 günü merkez döner sermaye verir ama tavanı yönetmeliğe rağmen nasıl öyle yaparsın. Bu iş mahkemelere taşınır. Birazda öyle uğraştırırlar. İnşallah dediği gibi bir yazı göndermez.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
17 Şubat 2026 11:42

Bence artık döner ilave ödemesi ve üretimi teşvik primi ile ilgili plan yapmayın ve hayal kurmayın. Ödenirse amenna deyip geçeriz.

Muhtarimm, 2 gün önce

E bu iki ayrı hesaplamaların sonucunda ödemeler tekte mi yatacak ayrı ayrı mı ne zaman yatacak ? Geri ödemesiz para ne zaman yatacak ? Bilgisi olan var mı ?

Muhammed0646
Memur
17 Şubat 2026 13:50

Aynen öyle, yangından mal kaçırmak amaçları.

thusen, Dün

8 ay üzerinden hesaplama yapılacağını ve 16 katı olacağını kendi mantığına göre mi karar vermiş? Ödemeyi de 8 ayda geri alacak mı? Ya da bakanlıktan dağıtılacak döner ile çakışma olma ihtimali var mı? Anlamıyorum ne aceleleri vardı da Ağustos ayında böyle bir şey çıkardılar. Biz hiç tavandan almıyoruz yanlış anlaşılmasın onun için demiyorum ama yangından mal kaçırır gibi ne diye ağustosta birden bire böyle bir şey çıkarmışlar. Yıl sonunu bekleyip hesapları adam akıllı kapattırsalar da yeni yılda ne halt edeceklerse etselermiş keşke. Millet döner alırım diye düşünürken, plan yaparken keyfi, saçma sapan uygulamalar ile iş yapıyorlar...

elektronik49
Daire Başkanı
17 Şubat 2026 20:28

Zaten bakanlık unvan sınavında yaptığı o büyük adaletsizliği ile asla unutulmayacak

Toplam 160 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi