Editörler : bilgisayartekniker
08 Eylül 2025 20:20

Açıktan Atama Kadroları

Merhabalar daha önceden memurdum. Asaletim tasdik oldu ve 1 sene sonra israfa etmek zorunda kaldım. Şimdi 657 DMK nin md92 ye göre açıktan atama talep ediyorum. Ancak bunun için belediyelerde veya kamu kurumlarında boş kadro bulmam lazım. Nasıl bulabilirim? Doğrudan belediyelere dilekçe yazsam olur mu? Bilen var mı?

hsnd
Başbakan Müsteşarı
09 Eylül 2025 08:49

Doğrudan işinizi çözebilecek bir tanıdık (torpil) bulmalısınız.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
09 Eylül 2025 08:51

İstifa sonrası sınavsız geri dönüş için kurumlara verilen kadrolar aşırı sınırlı. 1-2 kiş ancak oluyor. Bu kadroyu da sizin için kullanmalarını sağlamak için çok ciddi bir tanıdık gerekecektir. Yine tabi şansınızı deneyin kurumlara başvurun ama işin gerçeği bu.

bravehard
Genel Müdür
09 Eylül 2025 08:55

Diğer Kurumları bilmiyorum, Belediyeler için konuşuyorum; Belediyeler de Boş Kadro olmasından önce, Belediyeler de sorun Norm Kadroya göre boş kadro olsa da Personel gideri Büyükşehir , Büyükşehir İlçe lerde %30 u geçmesi diğer iller de %40 geçmesi durumunda zaten Memur alamamaktadır. Her şeyden önemlisi Belediyeler de norm kadro uygun olsa da

Kurumun alma zorunluluğu bulunmamakta olup zaten Belediyeler de herhangi bir siyasi referansınız yoksa hiç bir şekilde sizinle muhatap olacak kimse bulamazsınız.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi