Editörler : gül-feşan
12 Eylül 2025 21:50

Sağlık lisansiyeri maaş düzenlemesi

Yıllardır en çok hakkı yenen meslek grupları olan sağlık Lisansiyerleri Üniversite sınavlarında en yüksek sıralamalarda öğrenci alıp meslek hayatlarında da katma değerleri aşırı fazla olup kamuda ne yazıkki eğitimi ve donanımı daha az olan mesleklerden de düşük maaş almaya başlamıştır. Tek suçumuz toplum sağlığını düzeltmek için yapmak istediğimiz meslekleri tercih edip hukuk, mühendislik, vb. meslekleri tercih etmemekmiydi.Toplu Sözleşmede de bizlere hiçbir şey çıkmamıştır ne yazıkki Teknik kadrolarda maaşlara yapılan iyileştirmeler sağlikta çalışan lisans mezunlarına yapılmamış sadece taban ve teşvik olarak emekliliğe bile yansımayan ücretlerimize çok cüzzi miktarlarda yapılmıştır kaldı ki Sağlık Bakanlığında çalışan Avukatlar, Mühendisler ve diğer Teknik Kadrolarda ki Lisans mezunlarıda zaten bizlerle aynı taban ve teşvikleri almaktadır Yani bize bu zamana kadar maaşlara yapılan ayrıcalıklı hiçbir zam olmamıştır, öğretmelerede uzman, baş, gibi unvanlar verilerek onlarada yüklü maaş artışı olmuştur. Katma değeri yüksek ve diğer lisans mezunları gibi maaşlarına zam alamayan tek grup Sağlık Lisansiyerleridir.

Aynı Zamanda Kamudaki Bütün Sağlık Lisansiyerlerinin sırf Teknik Hizmetler Sınıfında olmadığından Sağlık Hizmetleri Sınıfında geçtiğinden ötürü Maaşlarında Her ay hak kaybı oluyor.Örneğin aynı sıralarda dirsek çürütmüş,Kimyagerler Sağlık Hizmetleri Sınıfında olduğundan dolayı Teknik Hizmetler Sınıfındaki meslektaşlarından her ay daha az net maaş alıyor.

Ayrıca Sağlık bakanlığında bizlerden daha az donanıma sahip ve toplum sağlığına daha düsük katma değerde bulunan sadece masa başında oturan meslekler bile bizden çoğu yerlerde daha fazla maaş almaktadır.

Bir diğer Hak kaybımız ise aynı bakanlikta Sağlık Hizmetleri Sınıfında birlikte çalıştığımız Biyolog Arkadaşlarımızın Ek Göstergeleri olan 4200 Ek göstergeyi istiyoruz ve Diğer Sağlık Lisansiyerleri olarak bu hak kaybınında önüne geçilmelidir.

Biz sadece Maaşlarımızada hakettiğimiz şekilde zam istiyoruz Çünkü Diğer bütün Lisans mezunu mesleklerin maaşlarına zam yapıldı bizimkine tek çok cüzzi miktarda zam yapılıyor.Oysa kurumda bütün meslekler Taban Teşvik adı altında üstüne parada alıyorlar.

Sağlık Bakanlığı dışında çalışan arkadaşlarımız daha da düşük maaşlara razı gelmek zorunda kalıyor Bu sebeple Sağlık Lisansiyerleri olarak(Biyolog,Diyetisyen,Ebe,Fizyoterapist,Hemşire,Kimyager,Odyolog,Psikolog,Perfüzyonist,Sağlık Memuru,Sosyal Çalışmacı...)gibi mesleklerinde MAAŞLARINA Zam yapılmasını istiyoruz.


Silvergulf
Aday Memur
19 Eylül 2025 16:22

Diğer denk mesleklere yapıldı zamlar sıra bizde


Silvergulf
Aday Memur
19 Eylül 2025 16:23

Kamuda Çalışan Sağlık Lisansiyerlerinin Maaşı Çok Düşük!


Silvergulf
Aday Memur
27 Eylül 2025 17:09

Mesele Kamudaki Sağlık Lisansiyerlerinin şartlarının iyileştirilmesi. Diğer Lisans mezunu mesleklere yaptılar çünkü.


Silvergulf
Aday Memur
27 Eylül 2025 17:10

Yaptığı işe ve aldığı eğitime kıyasla en düşük ücretleri alan kesim Kamuda Sağlık Lisansiyerleridir. Bizden daha az eğitim almış meslek grupları ve hastaya bizzat hizmet etmeyen gruplar bizden fazla ücret almaktadır.


Silvergulf
Aday Memur
27 Eylül 2025 17:11

Sağlık camiasında Doktorlar gibi birebir hastanın iyileşmesini amaçlayan Sağlık Lisansiyerleri hakettikleri ücretlerin çok aşağısında almaktadır.


Silvergulf
Aday Memur
04 Ekim 2025 10:52

Arkadaşlar sesimizi duyurmalıyız maaşlarımız çok düşük kaldı. Taban teşvik vs. olmasa düz memurla aynı maaşlara çalışacağız neredeyse. Biz boşamı zorlu sınavlardan geçip 4 yıl dirsek çürüttük, İşçiler zaten bizden çok daha fazla alıyor sağlık teknikerleride öyle. Hak aramaya devam.


Silvergulf
Aday Memur
11 Ekim 2025 20:35

Kamuda Çalışan Sağlık Lisansiyerlerinin Maaşı Çok Düşük!


Silvergulf
Aday Memur
15 Ekim 2025 23:24

Kamudaki Sağlık Lisansiyerlerinin şartlarının iyileştirilmesi gerekmektidir ve maaşlarıda çok düşük kalmıştır zam adı altında taban ücreti(Sağlık bakanlığında herkese veriliyor.) dışında hiçbirşey alamayan Sağlık Lisansiyerleri Sağlık bakanlığı dışında düz memurdan hallice maaşlara çalıştırılmaktadır Diğer mesleklere yaptıkları gibi bizimde maaşlarımıza zam yapılmalıdır.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi