Editörler : Pangaea

Hllhnf
Aday Memur
15 Eylül 2025 23:14

Rotasyon olmayacak diyenlere pek kulak asmayın.

Resen atamalardan sonra her yer doldu. 2026 İl içi atamalarda göreceksiniz.

Rotasyonu istemeyenler lütfen linçlemeyin adım adım rotasyon.

İdareciler 8 yıl da yer degiştiriyor; proje okulları yine aynı ; Norm fazlalarını resen olmaz denildi oldu.

Sıra normal okullarda. Sırasıyla ilçe sonra il içi olacaktır. İller arası olur mu zaman gösterecek. İki yıldan beri 2026 deniliyordu sanırım 2026 yılı rotasyon olacak. Rotasyon olmayacak diyenler İl memlerin sitesine baksın norm fazlası atamalarını görsün.

Memleketinogretmeni
Genel Müdür
15 Eylül 2025 23:57

Dogu hizmeti yapmamış öğretmenlere dogu görevi yapmadan 1. Bölge okula tayin isteme hakkı vermesin kurum.Özür durumu isteyen öğretmende de aynı koşulu arasın.Kendi plansızlığının yarattığı olumsuz sonuçları yine kestirme yoldan düzeltmeye çalışmak başka sorunlar yaratır.Bundan önce verilmiş hakları geri alamaz ama yeni düzenlemeler getirilmeli.Açıktan atamaya son verilmeli en önemlisi.Bakanını bulan çocuğunu istediği okula aldırdı yıllardır doğuda açık okul bekleyen çilekeş öğretmen memleketinin yakınına bile gidemedi.

firatli_genclik
Genel Müdür
16 Eylül 2025 19:34

Bakanın açıklaması sanki emekliliği düşündürdü zira yeni atama bekleyen öğretmenden bahsediyor.

okuryazar3
Müsteşar
16 Eylül 2025 23:10

Taze tazeler :))Al sepetten istediğin kadar:))

atahoca, 5 ay önce

Hocam, bu anlayışta değiller ama sorun daha büyük. Sadece başlığa bakıyor, okusalar da bakanın ne dediğini bile anlamıyorlar.

Lewo124
Şube Müdürü
17 Eylül 2025 06:53

Bakanlık rotasyon konusunda ısrarlı olacağına önce 4 işlem öğrensin. Bir gecede 40.000 den fazla öğretmeni norm fazlası yap sonra bu öğretmenlere branş değiştir, bunun sonucunda mevcut branşlarda hem yığılma hemde tekrardan norm fazlası durumuna dön. şimdi aynısı proje okullarında yaşanıyor. hakkaniyet zaten yok kimin torpili varsa merkezde. Rotasyonu savunanlara soruyorum. Sizce ne kadar adil bir uygulama olacak? Bu kadar yanlışın olduğu bir yerde?

firatli_genclik
Genel Müdür
17 Eylül 2025 18:44

Yani ölümü görüp sıtmaya razı olalım öyle mi hocam?

bilinçlivatandas
Şube Müdürü
17 Eylül 2025 19:43

liseler zorunlu olmaktan çıkınca yeni norm fazlaları ne olacak peki

Braweheart01
Genel Müdür
17 Eylül 2025 20:02

benim okulumda 35 yıllık bir öğretmen tüm öğretmenlere baskı kurmaya çalışıyordu idareyi sallamıyordu ben de rotasyon gelmesini istiyorum

sahin-gomu
Memur
17 Eylül 2025 20:14

İller arası gelsin, mahalleler arası değil!

okuryazar3
Müsteşar
17 Eylül 2025 20:54

Daha çoookk sayıklarsınız rotasyon rotasyon diye! Hele bir dokunsunlar 1 milyon 300 bin civarı öğretmene...Rotasyonu görürler diyeceğim de halen birilerini kutsayanların da öğretmen olduğunu düşününce demiyorum:)))

firatli_genclik
Genel Müdür
17 Eylül 2025 22:43

Yahu rotasyon konusunda tüm öğretmenlerimizin aynı görüşte olduğunu karşı olduğunu kim söylüyor hocam? Emin ol karşı çıkacak olan kadar olmasa da destek verecek olan da var.

okuryazar3, 5 ay önce

Daha çoookk sayıklarsınız rotasyon rotasyon diye! Hele bir dokunsunlar 1 milyon 300 bin civarı öğretmene...Rotasyonu görürler diyeceğim de halen birilerini kutsayanların da öğretmen olduğunu düşününce demiyorum:)))

okuryazar3
Müsteşar
17 Eylül 2025 22:52

Rotasyon mahiyetindeki yer değişimlerini sadece idarecilerde bile ne hallerde uygulayabildiler da il, ilçe içi şeklinde.. Yıllarca çalışıp zar zor yerleşik düzene geçmiş bu kadar büyük bir kitlenin rotasyonunun ekonomik maliyetini bir kenara bırak siyasi sonuçlarını göğüsleyebilecek durumda olmadıklarını sen de biliyorsun.

firatli_genclik, 5 ay önce

Yahu rotasyon konusunda tüm öğretmenlerimizin aynı görüşte olduğunu karşı olduğunu kim söylüyor hocam? Emin ol karşı çıkacak olan kadar olmasa da destek verecek olan da var.

Memleketinogretmeni
Genel Müdür
18 Eylül 2025 21:23

Polise kendi memleketinde çalışma hakkı vermiş bir hükumet yıllardır memleketinde çalışan öğretmeni yerinden oynatmaz.Doğuda yıllarca çalışıp psikolojisi bozulmuş çok öğretmen gördüm olan bu öğretmenlere oluyor.Doğuya katlanamıyorsan şeref meselesi yapmadan batıya tayin olmanın yolunu bul arkadaşım.Senin de biricik hayatın var bunun mahfolmasını umursamayacak bakanlık ve halkın içinde yaşıyorsun ne yazık ki!

drerman
Memur
18 Eylül 2025 22:12

Memur öğretmenler olarak açığın olduğu yerlere gitmek için sorumluluk almaya hazırız. kurumlarımızda zaten rotasyon var ve görev verilirse yaparız

firatli_genclik
Genel Müdür
21 Eylül 2025 00:00

Aslında bunun önünü açmak lazım sayın bakanımız

drerman, 5 ay önce
Memur öğretmenler olarak açığın olduğu yerlere gitmek için sorumluluk almaya hazırız. kurumlarımızda zaten rotasyon var ve görev verilirse yaparız

firatli_genclik
Genel Müdür
22 Eylül 2025 13:02

https://www.memurlar.net/haber/1146901/ogretmene-rotasyon-gercegi.html

Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi