Editörler : bilgisayartekniker
14 Eylül 2025 17:52

4b sözleşmeli büro personelinden 4b sözleşmeli mühendisliğe geçişte zorluk çıkarma

Selamın Aleyküm

Şuan bir bakanlıkta 4b sözleşmeli büro personeli olarak çalışmaktayım kpss puanım ile 4b sözleşmeli inşaat mühendisliği kadrosuna atanma ihtimalim var kendi personel şubem ile konuştuğumda zorluk çıkaracaklarını söylediler. Sözleşmeli personel yönetmeliğine göre ek madde 1 in 4 fıkrası b bendine göre geçişime engel olamaz ama iş çıkışını vermemek yada 1 yıl cezaya düşürecek şekilde hareket edeceğini belirtiyor. Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim. Kendileri yasal olmayan yollar ile cezaya düşürse bile diğer kurum beni işe başlatabilir mi?

Çakırbeyliii
Aday Memur
14 Eylül 2025 22:47

kimse kanundan üstün değil güzel bi dilekçe yazar geçersiniz çünkü mezuniyetiniz var

Nosara
Aday Memur
15 Eylül 2025 15:46

öyle hocam biraz göndermem mobingi olunca insan çekiniyor kanun benim yanımda ama çok yavaş işliyor o durumda inşallah sıkıntı olmadan yer değiştirecem en kötü merkeziden başka bir yere kadrolu geçerim dava ederim diye düşünüyorum bu arada

Çakırbeyliii, 2 ay önce
kimse kanundan üstün değil güzel bi dilekçe yazar geçersiniz çünkü mezuniyetiniz var

Mavi.Ufuklar
Şube Müdürü
16 Eylül 2025 14:01

4b sözleşmeli personelin istifa hakkı yok, istifa etme durumu da yok. Çünkü kadrolu memur değil, sözleşmeli memurdur. +b sözleşmeli memur dilediği zaman sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilir. Ben de 4b sözleşmeli iken yapamazsın gidemezsin diyenler oldu ama dilekçemi verdim ertesi gün işe gitmedim ve bie sonraki gün de yeni işyerimde göreve başladım. Sorun çıkmadı.

Arkadaşın dediği gibi, kimse kanundan üstün değildir. Kamu kurumları megaloman kafalı amirlerle dolu ama iş resmiyete binince hepsi de şey gibi kuyruklarını kısıp oturmak zorunda kalıyorlar.

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların ek-4 listesine göre mühendis kadroları 1 yıllık yasaktan muaftırlar. Dilekçenizi verip ertesi gün bile işe gitmeseniz hiçbir sorun çıkmaz. Ancak siz yine de birkaç gün önceden dilekçenizi verirseniz yararınıza olur. Gerekli işlemleri yapmak idarenin sorumluluğunda artık, mevzuata göre gereken işlemleri yapmaz iseler, onların başı derde girer, sizlik bir şey yok.

Mavi.Ufuklar
Şube Müdürü
16 Eylül 2025 14:03

Dilekçenizde istifa ediyorum vs bir ifade yazmayın, yazarsanız hiç işlem yapmasalar haklıdırlar. ".../.../... tarihi mesai bitiminden itibaren tek taraflı olarak sözleşmemi fesih ediyorum" yazmanız gerekli.

Nosara
Aday Memur
18 Eylül 2025 18:32

Hocam o konulara inş dikkat edeceğim
Mavi.Ufuklar, 2 ay önce

Dilekçenizde istifa ediyorum vs bir ifade yazmayın, yazarsanız hiç işlem yapmasalar haklıdırlar. ".../.../... tarihi mesai bitiminden itibaren tek taraflı olarak sözleşmemi fesih ediyorum" yazmanız gerekli.

Nosara
Aday Memur
18 Eylül 2025 18:34

Hocam dilekçe örneğinizi bana atabilir misiniz örnek olması açısından özelden atabilirsiniz
Mavi.Ufuklar, 2 ay önce

4b sözleşmeli personelin istifa hakkı yok, istifa etme durumu da yok. Çünkü kadrolu memur değil, sözleşmeli memurdur. +b sözleşmeli memur dilediği zaman sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilir. Ben de 4b sözleşmeli iken yapamazsın gidemezsin diyenler oldu ama dilekçemi verdim ertesi gün işe gitmedim ve bie sonraki gün de yeni işyerimde göreve başladım. Sorun çıkmadı.

Arkadaşın dediği gibi, kimse kanundan üstün değildir. Kamu kurumları megaloman kafalı amirlerle dolu ama iş resmiyete binince hepsi de şey gibi kuyruklarını kısıp oturmak zorunda kalıyorlar.

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların ek-4 listesine göre mühendis kadroları 1 yıllık yasaktan muaftırlar. Dilekçenizi verip ertesi gün bile işe gitmeseniz hiçbir sorun çıkmaz. Ancak siz yine de birkaç gün önceden dilekçenizi verirseniz yararınıza olur. Gerekli işlemleri yapmak idarenin sorumluluğunda artık, mevzuata göre gereken işlemleri yapmaz iseler, onların başı derde girer, sizlik bir şey yok.

Mavi.Ufuklar
Şube Müdürü
18 Eylül 2025 20:18

...............................................'NA

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-1 ve Ek-6 ncı maddeleri uyarınca aşağıda belirttiğim bilgiler doğrultusunda ..?/?../20.. tarihi mesai bitiminden itibaren kendi isteğim ile hizmet sözleşmesinin tek taraflı feshedilmesini talep ediyorum. Sözleşmemin tek taraflı feshedilmesinin kabul edilmesi halinde doğacak peşin ödenen mali hakların iadesini kabul ediyorum.

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Bir konuya açıklık getirmem lazım. Benim istifamda sorun çıkmadı ama sizin söylediğiniz üzere, eğer kurumunuz engellerim vs gibisinden pislik çıkartma ihtimaline karşın, mevzuata göre en az 1 ay önceden istifa dilekçesi verilmesi gerektiğinden 1n az 1 ay önceden istifa dilekçenizi vermeniz faydanıza olur. Ben de internette bulmuştum yukarıdaki dilekçe örneğini.

Mavi.Ufuklar
Şube Müdürü
18 Eylül 2025 20:23

Dilekçenin alt tarafında uygun bir yere tc no, isim soyisim, çalışılan birim, adres, iletişim adresi, tarih ve imza yer verilmeli

Mavi.Ufuklar
Şube Müdürü
18 Eylül 2025 21:38

Kurumunuza bağlı ....... Müdürlüğünde/Başkanlığında/ ....... unvanıyla görev yapmaktayım.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-1 ve Ek-6 ncı maddeleri uyarınca ..?/?../20.. tarihi mesai bitiminden itibaren geçerli olmak üzere, kendi isteğim ile hizmet sözleşmemi tek taraflı olarak feshediyorum. Sözleşmemin tek taraflı feshi ile birlikte doğacak peşin ödenen mali hakların iadesini peşinen kabul ediyorum.

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. ..../.../202...

İsim Soyisim:

TC No:

Çalışılan Birim:

Sicil No:

Adres:

İletişim:

İmza:

Nosara
Aday Memur
19 Eylül 2025 10:46

çok sağolun hocam ben biraz araştırmıştım 1 ay olayı bazıları var diyor bazıları yok diyor

Mavi.Ufuklar, 2 ay önce

Kurumunuza bağlı ....... Müdürlüğünde/Başkanlığında/ ....... unvanıyla görev yapmaktayım.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-1 ve Ek-6 ncı maddeleri uyarınca ..?/?../20.. tarihi mesai bitiminden itibaren geçerli olmak üzere, kendi isteğim ile hizmet sözleşmemi tek taraflı olarak feshediyorum. Sözleşmemin tek taraflı feshi ile birlikte doğacak peşin ödenen mali hakların iadesini peşinen kabul ediyorum.

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. ..../.../202...

İsim Soyisim:

TC No:

Çalışılan Birim:

Sicil No:

Adres:

İletişim:

İmza:

Mavi.Ufuklar
Şube Müdürü
19 Eylül 2025 11:13

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar

Bu yönetmelikte ne yazıyorsa ona göre işlem tesis ediliyor. Bazı kurumlar 1 aylık süreyi dikkate almıyor. Kurumunuzun insan kaynakları birimi ile görüşmeniz durumunda en net bilgiyi size onlar verecektir.

Nosara, 2 ay önce

çok sağolun hocam ben biraz araştırmıştım 1 ay olayı bazıları var diyor bazıları yok diyor

Nosara
Aday Memur
19 Eylül 2025 11:35

zaten sıkıntı çıkaran insan kaynakları hocam arada veya olduğu için aslında 1 aylık süreye tabi değilim sanırım ama işte gerekirse 1 ay erken vereceğiz
Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi