Editörler : E.Kayı Han
28 Eylül 2025 14:44

Hizmet Yılı

Arkadaşlar 2007 tarihinde sözleşmeli olarak atanan 2011 yılında kadroya geçen bayan K. K. Ö olarak görev yapmaktayım. 19.yılımdayım. Hizmet yılımı doldurunca görevi bırakmayı düşünüyorum. Ben hizmet yılının 20 olduğunu biliyordum. Müftülükten 25 dediler. Bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi?

muallim8783
Aday Memur
28 Eylül 2025 21:19

Arkadaşlar internette 2008 tarihinden önce sözleşmeli başladığım için 25 yıl diyor. Bir de iştirakçi diye bi kavram var. 2008 den önce vekil öğretmen vekil imam memur ve yedek subay bunlar iştirakçi sayılıyor ve 5434 e tabidir deniliyor. Vekiller bile memurlarla eş seviyede tutulurken 4/b li olarak atananlar 5434 den yararlanamıyor. Yani ben 90 puanla sözleşmeli atandım başka biri 2008 den önce 60 puanla kadrolu atandığında onun hizmet yılı 20 yıl benimki 25 yıl oluyor. Ayrıca 5434 ile 5510 nolu kanunlara tabi olanlar arasında ilerde emeklilik aylığı noktasında bile ciddi farklar olacak. Lütfen sizler de araştırın bu konumu okuyup geçmeyin birlik olup bu konuyu çözüme kavuşturalım. Benim ayrılmayı isteme sebebim sağlık sorunlarım. Şu an beşinci altıncı yılınızda olabilirsiniz ama bir gün benim durumuma siz de gelebilirsiniz. Okuyup geçmeyin... Görüşlerinizi paylaşın lütfen...

muallim8783
Aday Memur
28 Eylül 2025 21:54

Hizmet cetvelime bakmak aklıma gelmemişti şimdi baktım 5510 diyor 2011 de kadroyla sözleşmeli den kadroya geçenler arasında bir fark olmayacak denilmşti. Ne yazık ki kandırıldık. Hem hizmet yılı açısından hem de emeklilik maaşı açısından sıkıntılar var. Şu an henüz emekli olan olmadığı için bu ayrıntıyı bilen çok az kişi vardır. 5510 a tabi olanların emekli olduklarında 5434 e tabi olanların aldığı maaşın yarısını alacağını biliyor musunuz. Arkadaşlar birlik olup iş işten geçmeden bu konuyu ana sayfaya taşıyalım

bivarmış1yokmuş
Şube Müdürü
01 Ekim 2025 08:59

Eğer işe giriş tarihin 08.09.99 öncesi ise 1 gün bile sgk emekli sandığı bağkur girişin var ise 25 yılını doldurduğunda emekli olabilir emekli maaşı ve ikramiyeni dilekçe verdiğin ayı takip eden ay hesabında görürsün ancak, 08.09.99 sonrası işe başladın ise 19 değil 29 hatta 39 yılda hizmetin olsa yaşı beklemek zorundasın 25 yılını doldurduktan sonra dilekçe verir beklersin ne emekli maaşı ne emekli ikramiyesi genelde 60-65 yaş verildi yaklaşık o yaşlarına kadar bekleyip geldiğinde alırsın tabi mevlam ömür verir ise tabi. 2023 te sırf oy için yapılan ve tüm sendikaların ve çalışanların sessiz kaldığı 08.09.99 sonrası işe başlayanlara güzel bir kazık oldu bu. 08.09.99 ile 09.09.99 arasında 24 saat var ama emeklilik maaşı ve ikramiye alma konusunda tam erkeklerde 17 kadınlarda 20 yıl fark konuldu. Eski yasada olan kademe maalesef unutuldu. Var ise sendikanız bu adaletsiliği neden dile getirmemişler şimdiye kadar bi dilekçe ile bilgi talep ediniz, hani sendikaların görevi üyelerinin özlük ve mali haklarını korumak kollamak iyileştirmek ya!

Baysinan
Aday Memur
02 Ekim 2025 18:30

Hocam benim de 2007 ama Ocak....sizin Eylül ya da Ağustos ataması sanırım...sözleşme 2008 öncesi gibi sayılmıyor, dolayısıyla siz 5510 a tâbisiniz diye biliyorum

muallim8783
Aday Memur
02 Ekim 2025 21:35

Evet ne yazık ki 5510 a tabi olduğumu öğrenmiş bulunmaktayım. Bu nasıl bir adaletsizlik bunun düzeltilmesi için ne yapılabilir önerisi olan var mı?

Baysinan
Aday Memur
02 Ekim 2025 22:31

Hatta 3600 ek gösterge bile emekli maaşında fark etmiyor... sadece ikramiyede biraz fazla alınıyor

muallim8783, 5 ay önce

Evet ne yazık ki 5510 a tabi olduğumu öğrenmiş bulunmaktayım. Bu nasıl bir adaletsizlik bunun düzeltilmesi için ne yapılabilir önerisi olan var mı?

Baysinan
Aday Memur
02 Ekim 2025 22:32

Derece/kademeniz nedir şuanda hocam

muallim8783, 5 ay önce

muallim8783
Aday Memur
14 Ekim 2025 20:35

Şu an Bağ-Kurlular için prim günü 7200 e düşecek konusu gündemde. Emekli sandığında ise 2008 öncesi bayanlar için 7200, erkekler için 9000 prim günü olduğu biliniyor. Ancak şu bilinmiyor 2008 öncesi sözleşmeli atanan bayan memur için de prim süresi 9000 gün

Kadrolu atanan ile sözleşmeli atanan bayan memurun hizmet süreleri arasında 5 yıl var devlet bunu da düzeltmeli memurlar nete bunu nasıl ulaştırabilirim? Bunun haber yapılması gerekir. Çünkü burda büyük bir haksızlık söz konusu

bivarmış1yokmuş
Şube Müdürü
20 Ekim 2025 11:25

Herkes halinden memnun çünkü sendika genel başkanları daha 2023 te sırf oy için çıkan yasa ile 08.09.99 öncesi ve 1 gün sonrası işe başlayanların emeklilikte kadınlarda 20 erkeklerde 17 yıl farkından bi haber, 24 saate tam 20 koskoca yıl, toplu istifa edince beyefendi arayıp soruyor anlatınca hadi canım olur mu öyle şey diyor o kadar uzaklar sorsan üyelerinin mali ve özlük haklarını korumak kollamak aslı görevleri, gerçi milyonlarca çalışanlarda bi haber olanlardan velhasıl böyle başa böyle tarak hesabı bize müstehak az bile yapıyorlar az. Çoğu arkadaşımız 5510 nedir 5434 nedir onu dahi bilmiyor, sendika yöneticileri zaten evlere şenlik.

muallim8783
Aday Memur
20 Ekim 2025 16:47

Şimdilerde Bağ-Kur lular için prim gününün 9000 den 7200 e düşeceği konusu gündemde. Neden emekli sandığı düşmüyor? SGK bünyesinde bütün kurumlar neden eşitlenmiyor. Bu nasıl bir düzenleme bizler devletin üvey evlatları mıyız?

bivarmış1yokmuş
Şube Müdürü
20 Ekim 2025 22:05

Çünkü memur sendikaları yönetimdeki arkadaşlarına koltuk devşirme derdindeler, hiç biri çıkıpta bunları dile getirmekten aciz, üyeler zaten yılbaşında bi takvim bi tablet bi termosa fit olmuş durumda eeeee böyle başa böyle tarak hesabı bize müstehak az bile yapıyorlar inanın az, hangimiz sendika genel başkanı, yardımcısı gelince bunları sorup neden bu konular hakkında bir çalışmanız yok diyoruz? Onun için bize müstehak.
muallim8783, 4 ay önce

Şimdilerde Bağ-Kur lular için prim gününün 9000 den 7200 e düşeceği konusu gündemde. Neden emekli sandığı düşmüyor? SGK bünyesinde bütün kurumlar neden eşitlenmiyor. Bu nasıl bir düzenleme bizler devletin üvey evlatları mıyız?

bivarmış1yokmuş
Şube Müdürü
01 Kasım 2025 20:35

Çünkü emekli sandığı çalışanı bizlerin yetkili sendikaları ve konfederasyonları iş ve koltuk takipçiliğinden bu tip asıl memurun özlük ve mali haklarını dile getirmekten aciz durumdalar. 08.09.99 öncesi ve sonrası arasında bayanlarda 20 erkeklerde 17 yıl fark konuldu 2023 te kimsenin sesi çıkmadı hele hele 2008 sonrası işe girişliler hepten emeklilikte maaşları kuşa döndü ama ne çalışanların nede sendikaların böyle bir şey için ciddi bir serzenişi yok nede olsa emekli olmaya daha çok var diyorlar. Kısacası herkes halinden memnun.
muallim8783, 4 ay önce

antızulum
Aday Memur
15 Ocak 2026 02:10

Daha detaylı bilgi alabilirmiyiz ki sendikalar la birlikte hakkımızı savunabilecek yada mevcut güçlü bir sendikadan yardım alalım öncesinde bu bilgilere nerden ulaşılabilir araştırıyorum da başka şeyler çıkıyor mümkünse diyanet için olanı yazarsanız sevinirim sonuçta aynı gemideyiz

muallim8783, 5 ay önce

Hizmet cetvelime bakmak aklıma gelmemişti şimdi baktım 5510 diyor 2011 de kadroyla sözleşmeli den kadroya geçenler arasında bir fark olmayacak denilmşti. Ne yazık ki kandırıldık. Hem hizmet yılı açısından hem de emeklilik maaşı açısından sıkıntılar var. Şu an henüz emekli olan olmadığı için bu ayrıntıyı bilen çok az kişi vardır. 5510 a tabi olanların emekli olduklarında 5434 e tabi olanların aldığı maaşın yarısını alacağını biliyor musunuz. Arkadaşlar birlik olup iş işten geçmeden bu konuyu ana sayfaya taşıyalım

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi