Editörler : Pangaea
30 Eylül 2025 20:34

Zorunlu eğitimden memnun musunuz?
Yıllardır uygulanan zorunlu 12 yıllık eğitim sonrası ülkemizde meydana gelen eğitim kalitesinin düşmesi, çırak-kalfa- usta ilişkisinin bozulması istihdam sorunları yaşanması gibi birçok soruna yol açmaktadır.

Bu ankete 7 günde, 0 kişi oy kullandı ve 07/10/2025 20:34 tarihinde sona erdi.

okuryazar3
Müsteşar
30 Eylül 2025 22:46

Eğitimin her kademesinde devam mecburiyeti kaldırılmalıdır!

spock
Genel Müdür
01 Ekim 2025 08:27

İlkokul 5 yıl, 6,5 başlangıç yaşı ve devamında anadolu lisesi (eski usul), askeri liseler ve imam hatip ile meslek liselerine gidilebilecek sisteme geri dönmemiz gerek.

farkında mısınız bilmiyorum ama anadolu liselerinin eski sistemi ile okul kültürü sahibi ve dolayısıyla birlik olmayı bilen, yabancı dil(ler) bilen, alanına göre akademik başarısı yüksek nesiller yetişti.

şimdi o nesil yerine eskinin ilkokul seviyesi bilgilerine dahi sahip olmayan, dünyadan bihaber nesiller yetişiyor.

ilkokul bitince sınava sokarsın. puanı ve tercihine göre akademik alanda ilerleyecek adam(yani üniversite okuyacak adam) anadolu lisesine gider, dindar nesil çok istiyorlarsa imam hatip seçeneği de sunulur, asker polis olacak askeri lise ya da polis lisesine gider, ben meslek öğreneceğim zanaatkar olacağim çiftçi olacağım diyen de meslek lisesine gider 10 yaşından itibaren burada çekirdekten yetişir.

xxlarge-
Şube Müdürü
01 Ekim 2025 13:27

Herkes okumalı. 12 yıl + 4 yıl üniversite mezunu toplam 16 yıl okumalı. Herkes Üniversite mezunu olmalı. İşsizlik artmalı.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi