Editörler : E.Kayı Han
01 Ekim 2025 23:28

Gündemdeki 24 Hafta Hamilelik İzni Ve 15 Gün Babalık İzni

Sizce yürürlüğe ne zaman girer ?

02 Ekim 2025 01:37

Herkes de bal gibi biliyor ki bunun için kimse çocuk yapmaz. Gerçekten bazen devlet aklına şaşırmamak mümkün değil. Kardeşim çocuğun okuyacağı doğru düzgün okul yok, çocuk her gün okuldan eve gelince yok o beni dövdü, yok bu beni dövdü, yok tuvaletin kapısı kilitlenmediği için altıma yaptım vs. bir sürü sıkıntı. Okulun başlama saatiyle mesai başlama saati aynı, mesaiye mi gideyim, çocuğu okula mı bırakayım, çocuğun okulu saat 14:50'de bitiyor şimdi saat 14:50'de çocuğu almaya kim gidecek, velev ki aldım çocuk nerede duracak mesai bitene kadar? Etüt merkezleri var bunun için çocuğu 14:50'de okuldan alıp akşam velisine teslim etmek için 13 bin liradan aşağı değil sadece çocuğu okuldan alıp, ödevini yaptırıp akşam velisine teslim edecekler 13 bin lira para istiyor en kötüsü.

İnsanların bu ülkede neden yeni bir çocuk dünyaya getirmek istemediklerini anlamak için filozof olmaya gerek yok, daha dün bir tane çocuk diğer çocuğun ayağına bastı diye şu an hastanede yaşam savaşı veriyor. O kadar sene bak, besle, büyüt, eğit elin veled-i zinası gelsin dayaktan bayılmış çocuğu yerde tekmelesin hastanelik etsin. Sen çocuğa saygı, terbiye, ahlak öğretiyorsun, toplumsal görgü kurallarını öğretiyorsun, oğlum bir şey olduğu zaman sıraya geç diyorsun mesela, kurallara uy, kimsenin hakkını yeme diyorsun, insanları sev, küfür etme vs. insan gibi yetiştiriyorsun okula yolluyorsun sonra tas kafa traşlı veled-i zinanın biri geliyor senin yıllarca vatana millete faydalı, saygılı, edepli iyi bir çocuk inşa etmek için gösterdiğin tüm emeğin içinden geçiyor. Bu devirde gerçekten söylüyorum özel nedenleri olana saygı duyarım bir tane vardır bir tane de kardeşi olsun istiyordur ya da başka özel sebepleri vardır onlara saygı duyarım ama onun dışında çocuk falan yapmak gerçekten akıl kârı iş değil. Haa çocuğu yaparım, anama, babama, kaynanama sallarım hayatıma bakarım diyorsanız o ayrı, zaten çocuk yetiştirmek de böyle bir şey değil.

Bu konu uzun uzun tartışılır, o kadar çok kafa yorulması gereken bir konu ki ve bu çocuklar, bugün çocuk ama yarın ülkenin geleceği doktoru, avukatı, mühendisi, sanayicisi vs. her akşam çocuğumu okuldan almaya giderken gözlerimin önünde kaybolan bir nesli izliyorum. 7 yaşında çocuk her lafın sonunda "amk" diyor, "a.. s..yim" diyor nasıl bir nesil yetişiyor, aileler hiç mi ilgilenmiyor anlamıyorum ki.

Velhasıl 24 hafta izin kullanayım diye bu dünyaya çocuk getirmenin gerçekten bir manası yok, zaten kimse de 24 hafta tatil kullanayım diye çocuk yapmaz haa mevcut hamile personeller vardır onlar için elbette iyi bir gelişme elbette desteklerim ama yukarıda yazdığım sorunları onlar da ilerleyen yıllarda yaşayacaklar.

umutvar04
Aday Memur
02 Ekim 2025 20:16

2026 da girer gibi

umuttisigi
Aday Memur
02 Ekim 2025 22:01

ben de öyle düşünüyorum

makine90
Memur
03 Ekim 2025 14:31

Herşey o kadar saçma ilerliyor ki, evlenenlere kredi veriliyor ay hesabıyla insanlar kaçırıyor, çocuğu olanlara destek veriliyor, yine gün ay hesabıyla birçok kişi alamıyor...

Deveye sormuşlar neren eğri bu sistemin neresi doğru ki demiş

umutvar04
Aday Memur
10 Şubat 2026 23:38

haftaya mecliste

umutvar04
Aday Memur
24 Şubat 2026 13:20

noldu :)
Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük