taksici4141
Aday Memur
12 Şubat 2026 16:52

1. şark Şırnak 2. şark Ağrı, nesi normal devrem 55 tane ilden biri gelmiyor 16. yılında olduğu için İstanbul geliyor bu sence mantıklı mı
Oznendr, 3 hafta önce

Devrem 6 yıl mi durdun yoksa 6 yıllik yerde mi yaptın şarkı bilmiyorum ama eger ki 6 yıllik yerde şark yaptıysa ve dönüşte ufak ve güzel bir il sectiysen İstanbul gelmesi normal değil mi,bu varsayım tamamen şark dönüşü yazdığın il icin diyorum tutulan bir ilse oraya Hakkari Şırnak donusluler gittiyse sana İstanbul gelir

Oznendr
Aday Memur
12 Şubat 2026 17:41

O yüzden sordum şark ilini 6 deyince acaba iyi ilden dolayimi İstanbul'a gönderdiler diye hakliymissin sen doğrudur kotu olmus

taksici4141, 3 hafta önce
1. şark Şırnak 2. şark Ağrı, nesi normal devrem 55 tane ilden biri gelmiyor 16. yılında olduğu için İstanbul geliyor bu sence mantıklı mı

milenyumpolice
Daire Başkanı
12 Şubat 2026 18:35

Bu teşkilatta askeriğin kaldırılması, 50 yaş muafiyeti ve fazla yapılan şark hizmetinin 2.şarka saydırılması haricinde 26 senedir olumlu birşey hatırlamıyorum.Şimdi yavaş yavaş bunları da etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar. 50 yaş için büyükşehirlere %20 kota, batı batı tayini için 7 il zorunluluğu, puan sistemi vesaire. 50 yaşındayım 2.şarktan 4+2 den muaf oldum ama hala içim rahat değil bunlar hersene bişey çıkarıyor, bakarsın yaşı 60 a çıkarırlar , 2.şarkı geri getirip haydi şarka derler, rotasyon çıkarırlar falan filan ben bunlardan herşeyi beklerim artık şaşırmam.Allah şunlara fırsat vermeden 55 i görüp hayırlısıyla bu başsız , şamaroğlanı teşkilattan emekli olmayı nasip etsin inşallah.
Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi