Editörler : Pangaea
02 Ekim 2025 13:49

Hastalık nedeniyle İl dışı geçici görevlendirme

Merhabalar. Annem farklı bir şehirde yaşıyor ve kanser tedavisi görüyor. 1 aylık refakatçi izni kullanıyorum. Heyet raporunda refakat edilmediği takdirde tehlike oluşturacağı yazıyor ancak rapor süresi 1 aylık.

Sorum şudur, acaba refakat izni aldığım heyet raporu ve annemin ikametgah belgesiyle annemin bulunduğu şehire geçici görevlendirme talep edebilir miyim. Annemin bulunduğu yerde tek lise var ve branşımda da açık mevcut.

Hastalık mazeretleri ile il dışı geçici görevlendirme mümkün müdür

Mrnkck
Aday Memur
05 Ekim 2025 05:29

Arkadaşlar, hiç böyle bir durum yaşayan yok mudur duyduğunuz

05 Ekim 2025 09:13

basit değil, imkansızda değil

Mrnkck
Aday Memur
05 Ekim 2025 09:38

Çok teşekkür ediyorum. 2 hafta kaldı refakat iznimin bitmesine. Ancak tedavileri devam edecek. Şansı

Mrnkck
Aday Memur
05 Ekim 2025 09:40

Çok teşekkür ediyorum. İki hafta kaldı refakat izninin bitmesine. Ancak tedavileri devam edecek. Şansımı denesem mi diye çok kararsızım

Mrnkck, 1 ay önce

Çok teşekkür ediyorum. 2 hafta kaldı refakat iznimin bitmesine. Ancak tedavileri devam edecek. Şansı

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
05 Ekim 2025 10:10

Birinci derecelerin kanser rahatsızlıklarında özür tayini mümkün.

Mrnkck
Aday Memur
05 Ekim 2025 10:15

Hocam ben şuan özür tayini istemeyeceğim. Onun için 3 farklı branştan imzalı rapor almam gerekiyormuş. Benim durum bildirir raporumda aynı branştan 3 doktorun imzası var. 1 aylık istedim ameliyat süreci oldu. Ancak şimdide diğer tedavileri başlayacak. Ben oyuzden geçici görevlendirme talep etsem kabul olur mu acaba

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
05 Ekim 2025 10:26

DMK-105'te "Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır." deniyor.

Refakatçi raporunu uzatmayı deneyebilirsiniz.

Görevlendirme meselesini bilmiyorum. Fakat dilekçe yazınız. Mevzuatta ilgili madde olmadıkça bir yerde kabul edilip edilmemesi ölçünüz olmasın.

Mrnkck, 1 ay önce

Hocam ben şuan özür tayini istemeyeceğim. Onun için 3 farklı branştan imzalı rapor almam gerekiyormuş. Benim durum bildirir raporumda aynı branştan 3 doktorun imzası var. 1 aylık istedim ameliyat süreci oldu. Ancak şimdide diğer tedavileri başlayacak. Ben oyuzden geçici görevlendirme talep etsem kabul olur mu acaba

Mrnkck
Aday Memur
05 Ekim 2025 10:33

Çok teşekkür ediyorum

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
05 Ekim 2025 21:42

Rica ederim.

Annenizin tez zamanda sağlığına kavuşmasını dilerim...

Mrnkck, 1 ay önce

Çok teşekkür ediyorum

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi