03 Ekim 2025 20:05

EGM Majör depresyon vazife malulü hk.

EGM de 16 yıldır çalıştım. 2020 yılından bu yana kronik majör depresyon tedavisi görüyorum. F32.9 hastalık kodu. Bu hastalığa yaptığım görevler yüzünden yakalandım. Daha sonra kendime veya başkasına zarar verme hisleri ve düşünceleri oluşmaya başladı kimseye tahammülüm kalmadı ve istifa ettim. Zaten tedavi sürecinde silahım alınmıştı. İstifa ettikten sonra hiçbir işte çalışmadım eşim evimizi geçindirdi (öğretmen). Şuanda vazife malulü olmak için 2 yıldır SGK ya başvuru yapıyorum 2 defa heyet raporu aldım kararlar hep aynı hastalığın olduğu yönünde ancak %60 oranın altında olduğunu söyleyerek red ediyorlar. Ben kendime veya başkasına zarar verme ve bilincini kaybetme durumdayken nasıl çalışabilirim. Bu durum gibi benzer durumlarda psikiyatri den vazife malulü olan var mı?

Teşekkürler

esesavax
Aday Memur
03 Ekim 2025 20:30

vazıfe malulu sadece gorev basında yaralanma sonucu oluyor sen o ısı unut bosa ugrasmıssın

İmrul
Aday Memur
03 Ekim 2025 22:04

Zaten görevimden dolayı hastalandım.

esesavax, 4 ay önce

vazıfe malulu sadece gorev basında yaralanma sonucu oluyor sen o ısı unut bosa ugrasmıssın

KenanKomutan32
Kapalı
03 Ekim 2025 22:45

Sen neden meslekte iken istifa ettin ki D dilimi alıp neden Mal ülen emekli olmadın. Çocu psikoloji rahatsızlığı olan adı mamül olup emekli oluyor

İmrul
Aday Memur
03 Ekim 2025 23:09

Kendime veya bir başkasına zarar vereceğim endişesi ile. İsvicreye gittim tedavi için 1 yıl kaldım sonra Almanya'da 8 ay tedavi gördüm ancak içinde bulunduğum psikiyatrik durum sadece bir tık hafifledi. Sonra geri Türkiye'ye döndüm. Benim amacım yan gelip yatmak değil çalışabilecek gücüm ve tahammülüm olsa çalışırım heryerde 5 dil biliyorum ancak evden bile çıkmıyorum şuan. Hastalıgimin etkileri bunlar. Bazen kendimi ifade etmekte bile zorlanıyorum.

Benim asıl sorum şu psikiyatri den vazife malulü yada normal malûl emekli olan var mı? F32.9 veya majör depresyon dan.

KenanKomutan32, 4 ay önce

Sen neden meslekte iken istifa ettin ki D dilimi alıp neden Mal ülen emekli olmadın. Çocu psikoloji rahatsızlığı olan adı mamül olup emekli oluyor

KenanKomutan32
Kapalı
04 Ekim 2025 00:48

Vazife malüllüğü zor ama adı mamül olma ihtimalim var. SGK ya başvuracaksın sanırsam

İmrul, 4 ay önce

Kendime veya bir başkasına zarar vereceğim endişesi ile. İsvicreye gittim tedavi için 1 yıl kaldım sonra Almanya'da 8 ay tedavi gördüm ancak içinde bulunduğum psikiyatrik durum sadece bir tık hafifledi. Sonra geri Türkiye'ye döndüm. Benim amacım yan gelip yatmak değil çalışabilecek gücüm ve tahammülüm olsa çalışırım heryerde 5 dil biliyorum ancak evden bile çıkmıyorum şuan. Hastalıgimin etkileri bunlar. Bazen kendimi ifade etmekte bile zorlanıyorum.

Benim asıl sorum şu psikiyatri den vazife malulü yada normal malûl emekli olan var mı? F32.9 veya majör depresyon dan.

İmrul
Aday Memur
31 Ekim 2025 20:55

Güncel

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi