Editörler : Pangaea
04 Ekim 2025 21:12

İdareci görev süresi belirsizliği?

arkadaşlar 2023 kasımda göreve basladim normalde artık yıl sebebi ile 2028 tercih yapacaktım.Ancak bazı kişiler değişen ömk ile artık yılın kalktığını söylediler.Bu durumda net bilgisi olan var mı?

Befy
Aday Memur
05 Ekim 2025 01:29

Yazmayım dedim ama siz üslubunuzu bir kontrol edin. Kimse burada küçük düşürülmek için soru sormuyor. Bilen anlatır, bilmeyen sustuğunda da bir şey kaybetmez.

RaSKaH
Daire Başkanı
05 Ekim 2025 04:07

Sayın hocam sizinle aynı durumdayım. ÖMK da 4 ders yılı ibaresinin bulunması artık yılı ortadan kaldıracak gibi duruyor. Ancak yayınlanmış bir yönetmelik yok henüz. Bekleyip göreceğiz.

oguz6177
Aday Memur
05 Ekim 2025 10:16

Ögretmen misin?

ALİYAS
Daire Başkanı
05 Ekim 2025 12:15

yeni yönetmeliği bekliyoruz. yönetmelik ile artık yıl olmayacak. kasımda kasımda başlaman o yılı saymamazlık diye bişey olmayacak o yıl da sayılacak. bu yönde olacağı yönünde yönetmelik çıkacak diye biliyorum. ayrıca 4-8 yıl olayı devam etmekle birlikte bu yıllara bağlı olmadan da ara yıllarda yeniden atama başvırusı yapılabileceği şeklinde duyumlarım oldu

oguz6177
Aday Memur
05 Ekim 2025 15:31

anliyorum hocam herkes farklı bir şey diyor insanların kafası karisiyor
ALİYAS, 1 ay önce
yeni yönetmeliği bekliyoruz. yönetmelik ile artık yıl olmayacak. kasımda kasımda başlaman o yılı saymamazlık diye bişey olmayacak o yıl da sayılacak. bu yönde olacağı yönünde yönetmelik çıkacak diye biliyorum. ayrıca 4-8 yıl olayı devam etmekle birlikte bu yıllara bağlı olmadan da ara yıllarda yeniden atama başvırusı yapılabileceği şeklinde duyumlarım oldu

ucara
Aday Memur
05 Ekim 2025 17:47

Bu şekilde olmayacak hocam. Bu hocamızın durumunda kasımda başlamış biri 3.5 sene görev yapmış olur, fiilen çalışmadığı süre çalışmış gibi sayılamaz.Daha önce kendimden örnek vermiştim,idareciliğim düşürülmüştü mahkemeyle döndüm sizin dediğiniz şekilde olursa 3 yıl 4 ay çalışmış olacağım. Şimdi beni 5 yıl çalışanlarla veya haziranda göreve başlayıp 4 yıl çalışanlarla aynı kazana atamaz, atarsa da mahkemeleşiriz yine. Normalde artık yıl diye bir şey yok zaten bakanlık ders yılı içerisinde görevlendirmeleri tamamlasa sorun olmayacak tamamlayamadığı için bu sarkma oluyor, bu da idarenin hatasıdır.ÖMK?daki 4 ders yılı ifadesi yönetmelikte görevlendirme başlangıç tarihiyle birleştirilecek bu zamana kadar böyle oldu yine böyle olacak.

ALİYAS, 1 ay önce

B.01
Aday Memur
05 Ekim 2025 20:06

Kasım 2023 göreve baslayanin görev süresi 2028 de biter yeni ÖMK ya göre

B.01
Aday Memur
05 Ekim 2025 23:02

https://kamuicin.com/2025/10/05/mebde-yeni-atama-sistemi-geliyor-yonetici-atama-yonetmeligi-resmi-ga

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi