Editörler : Pangaea
05 Ekim 2025 13:15

Çocuğun öğretmenleri ile görüşebilmek için 3 günlük izin almak gerekliliği.

Maalesef az önce komşumun dile getirdiği durum. Kendisi memurmuş. Zaten 20 gün izni olduğunu her dönem çocuğun öğretmenleri ile konuşmak için 10 gün harcadığını belirtti. Hasta anasına bile bu kadar çok zaman ayıramadığı için epey üzgün. Dedim ne alaka.

Pazartesi izin aldım gittim türkçe öğretmeni ile görüştüm. Fen bilgisi öğretmeni ile görüştüm. diğerlerini bulamadım. Beden öğretmeni nöbetçiymiş hiç bulamadım okulda dedi. Eee dedim. Salı günü gittim sosyal bilgiler, matematik, din kültürü öğretmeni ile görüşebildim. Müdür yardımcısı da derslerine giriyormuş ama onunla görüştüm benim çocuğu tanıyamadı dedi. Eeee dedim. Bizim çocuk sporcu. beden eğitimi ile görüşeyim dedim. Salı yokmuş. Çarşamba da onunla ve ingilzice öğretmeni ile görüşmeye gittim dedi. 3 günlük izinde ancak baş edebilmiş.

Sen bir de liseye geçince gör dedim. Korktu beti benzi attı. 20 günlük izin ancak öğretmenleri ile görüşmeye yeter dedim. Fenalaştı. Eline yüzüne su vurdum. Korkma dedim. 10 seneyi doldurunca iznin 30 güne çıkar. Rahat rahat görüşürsün dedim de rahatladı. Keşke okuyup branş öğretmeni olsaydım, part time öğretmenlik ile her işimi rahat yapardım dedi.

Allah çalışan velilerimizin yardımcısı olsun.

yorguntarihçi
Genel Müdür
05 Ekim 2025 14:12

Oysa veli toplantısına gitseydi bütün öğretmenleri gorebilirdi veya bakanlığın zorunlu tuttuğu randevu sistmini kullandaydi kimseyi aramak zorunda kalmazdı. Kaldı ki senin komşunun elini kolunu sallaya sallaya okula gidemeyeceğini bilmemesi normalde senin gibi tiplerin randevu sistemine geçildiğini, okulun dingonun ahırı olmadığını elini kolunu sallaya sallaya giremeyeceğini randevu alması gerektiğini biliyor ve çevresine anlatıyor olmadı gerekirdi

05 Ekim 2025 14:23

Birisi bu arkadaşa uyurken bi yerini kapatması gerektiğini öğretsin.

mazıke
Şef
05 Ekim 2025 14:47

her konunun altına aşağılık şekilde yorum yazma hadsizliğini buluyorlar moderatör nerde?
05 Ekim 2025 14:51

branş öğretmeni kadar taş düşsün başınıza veli toplantısında, okul aile birliği toplantısında hallede bilir

yldzhmt
Şube Müdürü
05 Ekim 2025 15:55

Birader bizi bi sal yaw. Yeter. Anladik. Sen kendine kufur ettirip tazminat kovalayacak bir tipe benziyorsin. Ogretmen olmadigini da anladik. De yeter bu kadar oyun. Hadi bakalim. Akilli bir cocuk ol milleti trollemeyi kiskirtmayi birak

b3rn4
Müsteşar
05 Ekim 2025 16:31

Öğretmenler ne yapsın. Kendilerinin izin hakkı da olmadığı için çocuklarının hafta içi yapılan hiçbir toplantı ve veli görüşmelerine katılamıyorlar.

Söyle arkadaşına her dönemde en az 1 kez yapılan genel veli toplantısına katılmayı akıl etsin. O zaman her öğretmeni tek günde görür. Kafasına göre gidip de öğretmeni göremedim diye zırlamasın ortalıkta. Öğretmen velinin emir eri değil her saniye okulda hazır beklesin. Okulda olduğu saatte dersi var tenefüste dinleniyor. Senin arkadaşının bi tarafının keyfine onunla görüşmek zorunda değil.

ilker484
Şef
06 Ekim 2025 13:20

Bunun için veli toplantısı var ona katılmayı denesin. Canı sıkılan veli ile öğretmen görüşme yapsa okulda derse girmeye vakti kalmaz. Çok özeniyorsa hala okuyup öğretmen olabilir. Hatta okuyup doktor da olabilir hiç bir şekilde görüşmesine gerek kalmaz. Allah annesine şifa versin her şeyi zamanında yapsın randevu saatinde doktora gitmezse doktor ile de görüşemez. Randevu alarak yada veli toplantısı saatinde okula gitmezse öğretmen ile de görüşemez. Cahil arkadaşta kötü.

berkaydal
Daire Başkanı
06 Ekim 2025 17:22

Okulda öğretmen bulamıyoruz.

786786
Memur
06 Ekim 2025 17:26

berk aydal bey bu sorune meb çözdü meb öğretmen görüşme sistemi var ordan randevu alın

Memleketinogretmeni
Genel Müdür
07 Ekim 2025 16:45

Çocuklarımın öğretmenleri çağırmadan ki hiç çağrılmadım veya veli toplantısı yoksa okula hiç gitmedim.Kendim de öğretmen olduğumdan öğretmenlerine hep güvendim.Sizin komşunun çocuğu iyi ki öğrencim değil.

kuyumuzukazıyorlar
Aday Memur
08 Ekim 2025 03:13

Çocukla ilgili bir sıkıntı olursa zaten veliyi arar bulurlar okuldan, velinin bir talebi varsa illaki o da aradığı öğretmeni okulda bulunacağı günü çocuğun programından arar bulur.. Hepsini tek tek gezmenin alemi nedir? Çarşı esnafı mı öğretmen de size "Ooo, abim gelmiş, ne içersin kral.." deyip izzeti ikramda bulunsun? Gerisi zaten kalıp cümlelerle geçen zaman "zeki ama çalışmıyor, aman kitap okusun da ödevlerini aksatmasın, maşallah böyle devam etsin.." vs... Okulda hoca bulamıyormuşmuş.. Olur, sen geleceksin diye hazır kıta beklesin hepsi.. Başka mesleklerde ki 40 dakika ile derste geçenin aynı olmadığını idrak edemediniz gitti.. Derste hepsi borsa oynuyor heee.. Açın kendiniz okuyun kitapları deyip yaslanıyor arkasına tabi tabi.. Bi onurlu, haysiyetli, helal yiyen hep sizsiniz onlar yatış hep.. Sizin gibi veliler parazit yapmasın yeter, öğrenciyle illaki aynı frekansta buluşur öğretmenleri.. Sizlere intikal etmesi gereken hususlar varsa da arar bulur sizi. İşiniz gücünüz polemik..

el elif
Aday Memur
08 Ekim 2025 18:48

öğretmene laf sokmak için biraz daha inandırıcı olmalisin
Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi