Editörler : bilgisayartekniker
05 Ekim 2025 18:18

3+1 Söz. Personelin KPSS sınavına girmesi ?

Arkadaşlar merhabalar.

Bilgi sahibi olan hanımefendi veya beyefendilerden cevap bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Ben MSB'na 3+1 söz. per. olarak atandım. Kurumda herhangi bir sıkıntım yok. İşimden oldukça memnunum. Fakat şehir olarak oryantasyon sıkıntısı yaşamaktayım. Kurumdan birileri ile görüşmek istemiyorum bu yüzden buraya yazıyorum. Çünkü bilgi almak istediğim zaman bana farklı bir gözle baktıklarını anladım. Sorularım şu şekilde;

Askeri bir birlikte piyade birliği memur oldum. 4 yıl sonra tayin şansımı deneyeceğim. Fakat öncesinde 4 yıl şartı olmadan memleketime gitme şansım var mı var ise ne şekilde şartta. 1 yıl şartı falan demişlerdi.

Diyelim ki evlilik yaptım ve eşim memur. Ben mi onun yanına giderim o mu yanıma gelir ya da bir süre yanımda olur sonra beraber mi tayin yaparız memleketimize.

Ayrıca ben memurluğumu ifa ettiğim esnada tekrardan sınava hazırlanıp (80 ile atandım) yüksek puan alarak memleketimde bir alım olursa başvuru yaparak oraya geçebilir miyim. Ya da bu puanımla önümüzdeki günlerde bir alım olurda başvuru yaparsam olur mu. Sözleşmeyi fesh edip oraya geçer miyim hemen. Herkes ister ki memleketi olsun lütfen kzımayın. Sadece bilgi almak istiyorum.

Teşekkürler.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
06 Ekim 2025 08:38

Öncelikle sözleşmeli personel olarak sınavla kadrolu bir unvanı kazanmanız durumunda kadro unvanı ne olursa olsun istifa ederek geçiş yapabilirsiniz.

Tekrar sözleşmeli bir unvanı kazanmanız durumunda da bazı şartlar var. Aynı ya da benzer unvan ise daha doğrusu öğrenim yoluyla bir değişiklik yoksa atanmadan 1 yıl önce istifa etmeniz gerekir.

Tayin konusunda da eşinizin hizmet durumu ve süresi, yer değiştirip değiştiremeyeceği gibi konuları bilmeden bir şey söylemek zor olur.

Yasal olarak böyle.

Benceste
Aday Memur
07 Ekim 2025 18:27

hocam ben 2028 ocak ayında kadroya geçiyorum, 2026 lise kpss'ye girip kadroya geçtikten sonra sözleşmeli alımlara başvurabilir miyim acaba ?

hsnd, 1 ay önce

Öncelikle sözleşmeli personel olarak sınavla kadrolu bir unvanı kazanmanız durumunda kadro unvanı ne olursa olsun istifa ederek geçiş yapabilirsiniz.

Tekrar sözleşmeli bir unvanı kazanmanız durumunda da bazı şartlar var. Aynı ya da benzer unvan ise daha doğrusu öğrenim yoluyla bir değişiklik yoksa atanmadan 1 yıl önce istifa etmeniz gerekir.

Tayin konusunda da eşinizin hizmet durumu ve süresi, yer değiştirip değiştiremeyeceği gibi konuları bilmeden bir şey söylemek zor olur.

Yasal olarak böyle.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
08 Ekim 2025 08:39

Normalde sözleşmeli bir unvandan ayrıldıktan sonra aynı ya da benzer unvana tekrar atanmak isterseniz 1 yıl geçmesi gerekiyor sözleşmeli kadrolar için ancak kadroya geçtikten sonra ayrılanlar için durum farklı olabilir. Bu konuda kesin bilgim yok. Muhtemelen yaparsınız ancak doğrulamanızı tavsiye ederim.

Benceste, 1 ay önce

hocam ben 2028 ocak ayında kadroya geçiyorum, 2026 lise kpss'ye girip kadroya geçtikten sonra sözleşmeli alımlara başvurabilir miyim acaba ?

Benceste
Aday Memur
08 Ekim 2025 19:13

Tamam hocam teşekkür ederimm.

hsnd, 1 ay önce

Normalde sözleşmeli bir unvandan ayrıldıktan sonra aynı ya da benzer unvana tekrar atanmak isterseniz 1 yıl geçmesi gerekiyor sözleşmeli kadrolar için ancak kadroya geçtikten sonra ayrılanlar için durum farklı olabilir. Bu konuda kesin bilgim yok. Muhtemelen yaparsınız ancak doğrulamanızı tavsiye ederim.

Gurbetteki Kelebek
Aday Memur
11 Ekim 2025 11:13

Teşekkür ederim, çok faydalı oldu tecrübeniz.

Anlamadığım bir kısım ise evlilik yapınca kadrolu olan taraf mı sözleşmeli olanın yanına gelir, sözleşmeli mi kadrosu olanın yanına gider. 1 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra öyle bir yazı okumuştum

hsnd, 1 ay önce

Yasal olarak böyle.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi