Editörler : supporters.
07 Ekim 2025 08:36

Gelin hakem kararlarini konusalim

Burada herkes objektif olarak fikirlerini söylesin. Düzgünce konuşalım/yazışalım.

07 Ekim 2025 08:38

1- Samsunspor - Fenerbahçe karşılaşmasının 34. dakikasında ev sahibi ekibin bulduğu gol sonrası ofsayt bayrağı kalktı. VAR hakemi, "Golü atan oyuncu aktif olarak ofsaytta değil. Ancak kalecinin arkasında 17 numaralı oyuncu var. Pasifte kalecinin hareketini engelliyor. Bu yüzden sahada inceleme öneriyorum" dedi.

şimdi soruyorum;

Nasıl pasifte kalecinin hareketini engelliyor.

alex 10
Başbakan Müsteşarı
07 Ekim 2025 09:43

burada pasiften kasıt;

oyuncu ofsaytta ancak topun yöneldiği alanda olmadığı.

ancak aynı oyuncu devamında kalecinin etki alanına giriyor.

soruna cevabım bu ancak bu başlık altında hakem kararlarını konuşacak olursak her hafta aynı camianın nasıl korunduğunu sayfalarca anlatabilirim sana.

Ama artık yüzsüzlüğün, utanmazlığın ve arsızlığın bu kadar yoğun olduğu ligde ne anlatsak boşa.

Ayrıca açacağın ilk konu ofsayt olduğu çoğu eski hoca tarafından bile onay almış gol pozisyonu değil Avrupa maçlarında gram ağzını açamayan futbolcuların Türkiye liginde rakip futbolcuların gırtlağına yapışıp sadece sarı kartla maçı bitirmesi olmalıydı..

supporters.
Editor
08 Ekim 2025 18:50

Mesela objektiflik kriterimiz ne olacak. Kaç kişi tüm maçları izliyor. Çoğunluk kendi takımının ve ana rakibinin mçlarını ya da özetlerini izler.

Diyelim ki A takımını tutuyorsun, ana rakibin B takımı hakemle haksız yere 30 puan almış, sen ise haksız 29 almışın. Sonuç en mağdur sensin dimi :)

Türkiye de ayrıcalık isteyen adalet istiyorum der, haksız kazançta ikinci sıraya düşen de mağdurum der.

Hadi buyurun adil bir şekilde yorumlayın, bende merak ediyorum cidden :)

bekarmemur74
Yasaklı
09 Ekim 2025 10:33

adam haklı .

supporters., 4 ay önce

Mesela objektiflik kriterimiz ne olacak. Kaç kişi tüm maçları izliyor. Çoğunluk kendi takımının ve ana rakibinin mçlarını ya da özetlerini izler.

Diyelim ki A takımını tutuyorsun, ana rakibin B takımı hakemle haksız yere 30 puan almış, sen ise haksız 29 almışın. Sonuç en mağdur sensin dimi :)

Türkiye de ayrıcalık isteyen adalet istiyorum der, haksız kazançta ikinci sıraya düşen de mağdurum der.

Hadi buyurun adil bir şekilde yorumlayın, bende merak ediyorum cidden :)

20 Ekim 2025 09:07

2- Fenerbahçe - Fatih Karagümrük'ün 82. dakikasında verilen kırmızı kart DOĞRU BİR KARTTI

ama

Galatasaray'a sarı kart yağdıran Atilla Karaoğlan, Deniz Türüç'e BİREBİR pozisyonda ikinci sarıyı çıkartmadı! Başakşehir Galatasaray maçında tek doğranan yine biziz! İyi mi böyle?

20 Ekim 2025 09:37

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Fenerbahçe karşılaşmasında penaltı kararı sonrası stadyumu terk etti. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Süleyman Hurma, "Penaltı olup olmadığını bana sormayın, tüm Türkiye gördü. Sadece o pozisyon değil rakip aleyhine de kartlarını kullanmadı." ifadelerini kullandı.

alex 10
Başbakan Müsteşarı
21 Ekim 2025 09:42

işte klasik bir Galatasaray'lı.

başlık açıp hakem kararları tartışalım diyip, gs'ye sarı kart yağdıran hakem diyorsun ;)

çok komiksin gerçekten.

mesela attığınız 2.gol öncesinde oyunu durduran ve lehinize elle oynama gerekçesiyle faul veren hakemi ve pozisyonun yakından uzaktan elle oynamayla alakası olmadığını mı bahsetsek acaba?

yada uzatma dakikalarında toreira denen şahsa ceza sahası içinde uydurma bir faul verip 2 saniye sonra gerçekleşen ama bu sahte faul yüzünden verilmeyen Başakşehir penaltısını mı konuşsak acaba?

bu sadece bu haftaya ait, biri golle sonuçlanan diğeri verilmeyen bir penaltı. skora direk etki.

ben sana her hafta bunlardan onlarca bulurum endişen olmasın.

urfa bana küsmüş, 4 ay önce

2- Fenerbahçe - Fatih Karagümrük'ün 82. dakikasında verilen kırmızı kart DOĞRU BİR KARTTI

ama

Galatasaray'a sarı kart yağdıran Atilla Karaoğlan, Deniz Türüç'e BİREBİR pozisyonda ikinci sarıyı çıkartmadı! Başakşehir Galatasaray maçında tek doğranan yine biziz! İyi mi böyle?

bekarmemur74
Yasaklı
21 Ekim 2025 09:54

galatasaraylıyım ancak başakşehir maçında başakşehirin golü netdi ofsayt icat ettiler

bekarmemur74
Yasaklı
21 Ekim 2025 09:56

senelerdir okan hocamız hakem tehdit eder o penaltı verirsen burada maç yönetemezsin der bunu birisine olan güvenden dolayı der o kişinin kim olduğunu emekliye ayrılmak zorunda bırakılan ali palabıyık söylemişti ama canlı yayın kesilmişti. yıllardır tofaş araba zamanlarından ,, ağar haluk ulusoy terim bodrumda teknede 4 sene arka arkaya şampiyon yaptıkları dönemden bu günlere geldik temiz şampiyonluklardan uzağız

supporters.
Editor
21 Ekim 2025 16:05

Yine kıyqkçılık kavgası, yine ters kolpalar

Ah bu sarışınlar :)

22 Ekim 2025 11:00

bi kere 2. gol öncesinde elle oynadı rakip futbolcu, onu göremiyorsanız klasik fenerlisinizdir. Onun başka açıları yayınladı, maalesef yayıcı kuruluş o pozisyon o anda yayınlamadı. penaltı denilen öncesinde de faul var, o sırada kamera önüne futbolcu geçiyor görememişsin.

onlarcasını bulda konuşalım diye açtım bu başlığı. sizde bir edebiyat vardı "gri pozisyonlar hep GS'ye veriliyo" ha işte bunu da öğrenin ki, türüce niye sarıdan kırmızı verrilmedi.

yani türüce sarıdan niye kırımızı verilmedi ile ilgili yorum yapmadan başakşehiri anlatıyorsunuz enteresan

evet doğru türüçe niye sarı verilmedi diye niye diyemiyorsunuz da onlarca pozsyonumuzu arıyorsunuz:)))

alex 10, 4 ay önce

işte klasik bir Galatasaray'lı.

başlık açıp hakem kararları tartışalım diyip, gs'ye sarı kart yağdıran hakem diyorsun ;)

çok komiksin gerçekten.

mesela attığınız 2.gol öncesinde oyunu durduran ve lehinize elle oynama gerekçesiyle faul veren hakemi ve pozisyonun yakından uzaktan elle oynamayla alakası olmadığını mı bahsetsek acaba?

yada uzatma dakikalarında toreira denen şahsa ceza sahası içinde uydurma bir faul verip 2 saniye sonra gerçekleşen ama bu sahte faul yüzünden verilmeyen Başakşehir penaltısını mı konuşsak acaba?

bu sadece bu haftaya ait, biri golle sonuçlanan diğeri verilmeyen bir penaltı. skora direk etki.

ben sana her hafta bunlardan onlarca bulurum endişen olmasın.

22 Ekim 2025 11:05

arkadaşım adam ilerde çizgisi bile var yaa:))) televizyondan bile net görünüyor

bekarmemur74, 4 ay önce

galatasaraylıyım ancak başakşehir maçında başakşehirin golü netdi ofsayt icat ettiler

22 Ekim 2025 11:12

arkadaşım okan öyle söyledi de ne oldu..

Kasımpaşa karşısında 3-0 öne geçmesine rağmen sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldık, o pozisyon penaltı mıydı yani ayrıca o hakem yine atandı, peki menerimin momutanı da aynı kelimeleri söyledi ne oldu hiçbirşey.....

bekarmemur74, 4 ay önce

senelerdir okan hocamız hakem tehdit eder o penaltı verirsen burada maç yönetemezsin der bunu birisine olan güvenden dolayı der o kişinin kim olduğunu emekliye ayrılmak zorunda bırakılan ali palabıyık söylemişti ama canlı yayın kesilmişti. yıllardır tofaş araba zamanlarından ,, ağar haluk ulusoy terim bodrumda teknede 4 sene arka arkaya şampiyon yaptıkları dönemden bu günlere geldik temiz şampiyonluklardan uzağız

22 Ekim 2025 11:16

sarışınlar çatladı,

Esmerin adı OyaBenzer Güneş'e, Ay'a

supporters., 4 ay önce

Yine kıyqkçılık kavgası, yine ters kolpalar

Ah bu sarışınlar :)

22 Ekim 2025 11:44

VE SEN BUNLARI YAZIYORSUN GALATASARYLISIN EMİ...

SENİ ÇAKMA GS AMAN NEYDİ MENERLİM BENİM...

alex 10
Başbakan Müsteşarı
22 Ekim 2025 11:57

başlığını ilk başta görünce saygılı bir üslupla ve en azından fikir ayrılıkları olsa da konuşulabilir diye düşünmüştüm.

ancak şu yorumundan sonra fikrim değişti.

ülkede bariz bir galatasaray eyyamı var.

bunu görmeyen beşiktaşlısıda trabzonlusuda bursalısıda kalmadı artık.

on yılı aşkındır şampiyon olmayan bir takım var. Fenerbahçe mi kayrılıyor bu ligde? neyin kafasındasınız?

neyse bu kadar yeter.

urfa bana küsmüş, 4 ay önce

bi kere 2. gol öncesinde elle oynadı rakip futbolcu, onu göremiyorsanız klasik fenerlisinizdir. Onun başka açıları yayınladı, maalesef yayıcı kuruluş o pozisyon o anda yayınlamadı. penaltı denilen öncesinde de faul var, o sırada kamera önüne futbolcu geçiyor görememişsin.

onlarcasını bulda konuşalım diye açtım bu başlığı. sizde bir edebiyat vardı "gri pozisyonlar hep GS'ye veriliyo" ha işte bunu da öğrenin ki, türüce niye sarıdan kırmızı verrilmedi.

yani türüce sarıdan niye kırımızı verilmedi ile ilgili yorum yapmadan başakşehiri anlatıyorsunuz enteresan

evet doğru türüçe niye sarı verilmedi diye niye diyemiyorsunuz da onlarca pozsyonumuzu arıyorsunuz:)))

22 Ekim 2025 12:01

bu nasıl bir fanatikliliktir peki

"Ama artık yüzsüzlüğün, utanmazlığın ve arsızlığın bu kadar yoğun olduğu ligde ne anlatsak boşa." bu kelimelerine ben bir şey dememişken sen neyse bu kadar diyebiliyorsunuz.

benim yazdıklarım da ne var peki..???????

yok sonradan fikrin değişmişmiş..

alex 10, 4 ay önce

burada pasiften kasıt;

oyuncu ofsaytta ancak topun yöneldiği alanda olmadığı.

ancak aynı oyuncu devamında kalecinin etki alanına giriyor.

soruna cevabım bu ancak bu başlık altında hakem kararlarını konuşacak olursak her hafta aynı camianın nasıl korunduğunu sayfalarca anlatabilirim sana.

Ama artık yüzsüzlüğün, utanmazlığın ve arsızlığın bu kadar yoğun olduğu ligde ne anlatsak boşa.

Ayrıca açacağın ilk konu ofsayt olduğu çoğu eski hoca tarafından bile onay almış gol pozisyonu değil Avrupa maçlarında gram ağzını açamayan futbolcuların Türkiye liginde rakip futbolcuların gırtlağına yapışıp sadece sarı kartla maçı bitirmesi olmalıydı..

22 Ekim 2025 12:03

"neyse bu kadar yeter. "dediğin yazımda ne var????

22 Ekim 2025 12:59

neyse bi öğlen yemeği yedim de geldim.

yazı yazarken sertçe veya mimiklerimiz olmadığı için sert yazıyor gibi görünebilirim:)

özellikle edit arkadaşlar kusuruma bakmasın

hakaret etmeden yazmaya çalışıyorum ki hakarette ne haddime tabi ki..

tek taraflı düşünmemeye çalışalım.

örneğin orada türüte verilmeyen kırmızı var evet deseniz çok şeyler değişecektir..

07 Kasım 2025 09:45

Trabzon Maçında verilmeyen 2 penaltımız mevcuttur. Maç berabere 0-0 bitti.

Toplam 52 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi