Editörler : Pangaea
09 Ekim 2025 19:48

Öğrencisinin zorbalığa uğradığını iddia eden veli.

Bu yıl 5. sınıfların sınıf rehber öğretmenliğini yapıyorum. Meslek hayatımda daha önce hiç karşılaşmadığım bir veli profili ile karşılaşıyorum . Veli sürekli cocugunun zorbalığa uğradığını iddia ediyor . Ben çocukla konuşuyorum çocuk hiçbir şey söylemiyor . Böyle bir olay yaşandığında gel bana söyle diyorum onu da yapmıyor. veli her gün farklı iddialar ile geliyor ama ne hikmetse bunları gören eden yok.

lesim
Aday Memur
09 Ekim 2025 19:48

velinin en son iddiası çocuğunun okulda özel bölgesine dokunuldugu ile ilgiliydi . Bu konu ile ilgili ben rehberlik servisine ve idareye durumu ilettim zaten kendisi de okula geldi . okulda rehberlik servisi diğer çocukla gerekli görüşmeleri yapıyor. Ama kadin bir türlü hızını alamiyor . Tabi ki haklı tarafları da var ancak bu konuda baska herhangi birini değil ama sürekli beni rahatsız ediyor . Kadın ayni zamanda çok yalan söylüyor . Benimle ilgili bile bir sürü yalan söyledi ve ben bunları yüzüne vurduğumda kıvırmaya çalıştı. Şimdi veli sınıf değişikliği istiyor. Ancak rehberlik servisi pek oralı olmuyor. 5 . sınıflarda da sinif değişikliği olması için rehberlik servisinin raporu gerekiyormuş. Ben bu durumda ne yapmayalım? kimse sorumluluğunu yerini getirmiyor ama suç sadece bana kesiliyor . Gerekli tutanaklarını tutuyorum . baska ne yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum .

selimpusat80
Aday Memur
09 Ekim 2025 19:56

hocam burada anlattığınızdan anladığım kadarıyla çocuğun cinsel istismarı iddiası var. Olay iddia bile olsa veli bunu size anlatmış. İdarenin bu konuda birşey yapmaması sizi kurtarmaz. Sizin yapmanız gereken gecikmeksizin olayı adli makamlara bildirmektir. İdare bildirmemekle suç işlemiş. Siz idarenin bildirmediğini bildiğiniz halde susarsanız suç işlemeye devam edersiniz. CMK ve TCK bu konuda açık ve net. Herhangi bir suç iddiasını siz öğrendiğiniz zaman bunu adli makamlara bildirmekle mükellefsiniz. İdare ne yaparsa yapsın boşverin. siz iki satır savcılığa bir dilekçe yazın götürün müracat savcısına verin. Ondan sonra olay sizden çıkmış olur. Ben öğretmen olmadan önce karakol (polis merkezi) amiriydim. Konuya vakıfım yani.

lesim, 1 ay önce
velinin en son iddiası çocuğunun okulda özel bölgesine dokunuldugu ile ilgiliydi . Bu konu ile ilgili ben rehberlik servisine ve idareye durumu ilettim zaten kendisi de okula geldi . okulda rehberlik servisi diğer çocukla gerekli görüşmeleri yapıyor. Ama kadin bir türlü hızını alamiyor . Tabi ki haklı tarafları da var ancak bu konuda baska herhangi birini değil ama sürekli beni rahatsız ediyor . Kadın ayni zamanda çok yalan söylüyor . Benimle ilgili bile bir sürü yalan söyledi ve ben bunları yüzüne vurduğumda kıvırmaya çalıştı. Şimdi veli sınıf değişikliği istiyor. Ancak rehberlik servisi pek oralı olmuyor. 5 . sınıflarda da sinif değişikliği olması için rehberlik servisinin raporu gerekiyormuş. Ben bu durumda ne yapmayalım? kimse sorumluluğunu yerini getirmiyor ama suç sadece bana kesiliyor . Gerekli tutanaklarını tutuyorum . baska ne yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum .

Ahmet Kaleli
Şube Müdürü
09 Ekim 2025 20:16

idareye gönder hocam benim yetkim yok de, bana da geliyor çocuk altına etmiş neden haber vermediniz diyor veli, çocuk bana söylemezse ben nerden bileceğim diyorum

lesim
Aday Memur
09 Ekim 2025 20:32

Hocam veli bize gelmeden önce şikayetçi olmuş zaten. Bu iki cocuk ilkokulda da ayni siniftalarmis ve orada da çok problem yaşamışlar. Artık iki aile olayı nasıl halleder bilemiyorum.
selimpusat80, 1 ay önce

hocam burada anlattığınızdan anladığım kadarıyla çocuğun cinsel istismarı iddiası var. Olay iddia bile olsa veli bunu size anlatmış. İdarenin bu konuda birşey yapmaması sizi kurtarmaz. Sizin yapmanız gereken gecikmeksizin olayı adli makamlara bildirmektir. İdare bildirmemekle suç işlemiş. Siz idarenin bildirmediğini bildiğiniz halde susarsanız suç işlemeye devam edersiniz. CMK ve TCK bu konuda açık ve net. Herhangi bir suç iddiasını siz öğrendiğiniz zaman bunu adli makamlara bildirmekle mükellefsiniz. İdare ne yaparsa yapsın boşverin. siz iki satır savcılığa bir dilekçe yazın götürün müracat savcısına verin. Ondan sonra olay sizden çıkmış olur. Ben öğretmen olmadan önce karakol (polis merkezi) amiriydim. Konuya vakıfım yani.

freef
Genel Müdür
09 Ekim 2025 21:27

Polis savcı işine girmeyin hocam. Siz girmeyin. İdare var, Rehberlik servisi var. Bir zahmet ilgilensinler.

selimpusat80
Aday Memur
11 Ekim 2025 11:11

evet hocam doğru. öncelikle idarenin bildirmesi lazım. ama idare bildirmezse öğretmen bildirmek zorunda aksi halde öğretmende sorumlu olur.

freef, 1 ay önce

Polis savcı işine girmeyin hocam. Siz girmeyin. İdare var, Rehberlik servisi var. Bir zahmet ilgilensinler.

11 Ekim 2025 15:41

cinsel tecavüz sence zorbalık deyip gecilcek bir konu mu

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
11 Ekim 2025 17:03

Veli zaten adli mercilerde şikayette bulunmuş. Okul'un en fazla yapacağı şey ortam düzenlemesi, güvenlik tedbirleri alınması.

Öğretmen ve veli okul idaresini bilgilendirir. Rehberlik servisi maarifetiyle yapılacaklar yapılabilir. Onlar da tam tespit için Rehberlik Araştırma Merkezine intikal ettirilebilir. Okul,delillendirebilecekleri birşey olmadan, işi adli vaka olarak neye göre bildirecek bilemiyorum. Sadece veli beyanı var. En fazla veli dilekçe yazar, onlar da onu üst yazı ile aktarır. Velinin yalan özelliğini beyan ettiniz, ilkokuldan bilgi alınsa iyi olur.

Sınıf değişikliği yapılabilir (o çok zor olmaz) belki ama en güzeli okul değişikliği. Eğer ilkokulda bu durum yaşandıysa aynı okulda bulunmaları zaten sakıncalı. Yalnız dedik ya belge lazım. İlkokulda da dilekçe vs. olduysa değişiklik rahat olur.

Zor durumlar...

anther
Şef
11 Ekim 2025 18:10

bu kadar ciddi bir konudan sınıf değişkiliği yapılmayacaksa ne zaman yapılacak acaba. veli zaten gönüllü. idarenin korkaklığı mı rehberlikçinin tembelliği mi? herkes idareci olmamalı.

majesteleri7
Daire Başkanı
11 Ekim 2025 18:37

Bunları atacaksın meslekten sallamasyonu dışarda yapsınlar rahat rahat gevşekler

anther, 4 hafta önce

bu kadar ciddi bir konudan sınıf değişkiliği yapılmayacaksa ne zaman yapılacak acaba. veli zaten gönüllü. idarenin korkaklığı mı rehberlikçinin tembelliği mi? herkes idareci olmamalı.

Zeynp060606
Aday Memur
11 Ekim 2025 19:42

Son iddiası skntili ama ben burda şunu anlamadım. Cinsel taciz varsa işin içinde Veli sınıf değişikliği yerine neden okul değişikliği ya da yetkili mercilere haber vermiyor? Suç duyurusunda bulunmuyor sürekli sizin bir şeyler yapmanızı istiyor?bu çok ciddi bir konu. Siz duruma dair her şekilde tutanaklarinizi tutun ve rehberlik servisini bu konuda biraz rahatsız edin. Böyle bir durumda da onlar ve idare bir şey yapmayacaksa ne zaman yapacaklar? Çocuğun rehberlik servisi eşliğinde konuşması sağlansa belki biraz çözülme olabilir. İnşallah sorunsuz hal edersiniz öğretmenim işiniz zor gibi.
lesim, 1 ay önce

okuryazar3
Müsteşar
12 Ekim 2025 00:45

+ okul idaresine yazılı dilekçe niteliğinde durumu bildirmeli ve söz konusu veliyle olayın okul idaresince takibinin yapılacağı gerekçesi ile muhataplığı sonlandırmalı.

freef, 1 ay önce

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi