Editörler : Pangaea
10 Ekim 2025 13:46

Koordinatörlük nasıl bir şey?

selamlar bizim okula tüm öğretmenlere hitaben, koordinatörlük teklifi geldi. Ama bu görev nasıl zor mu kolay mı? kaç tane işletme geziyorsunuz ilgili günde ve ne gibi sorumluluklar oluyor?

Ayrıca haftada kaç ek ders gelmiş olacak teklife başvurursam misal?

teşekkürler

Memleketinogretmeni
Genel Müdür
11 Ekim 2025 19:33

Haftada 10 saat kaçırma

kimuni
Genel Müdür
11 Ekim 2025 19:35

ben 21 saat diye biliyorum ama tabi bu maks değer.

Memleketinogretmeni, 4 hafta önce

Haftada 10 saat kaçırma

hsnbsn
Şef
13 Ekim 2025 11:47

teknik öğretmen değilseniz alamazsınız.

kimuni
Genel Müdür
13 Ekim 2025 12:45

teknik öğretmen nedir?

duyuru "Tüm Öğretmenlere" Hitaben yapılmıştı.

hsnbsn, 4 hafta önce

teknik öğretmen değilseniz alamazsınız.

13 Ekim 2025 15:21

Teknik öğretmen demek meslek öğretmeni demektir. Meslek liselerinde meslek grubu öğrencileri haftanın 3 günü staja giderler ve haftanın belli bir günü/günleri öğretmen yani koordinatör öğretmen gidip kontrol eder öğrenciyi. Kaşe imza alır işletmeden. 1 günde toplamda 8 saat ek ders ödenir. Diğer başka işletmeler varsa ve okul ve işletme arası kilometre hesaplanıp ona göre ücret hesaplaması çıkarılır. Bu hesaplama okullar açıldığı hafta koordinatör öğretmenlerce yapılan bir toplantıda karar alınır.

Eğer ilgili alanda öğretmen sayısı yetersizse diğer alan öğretmenlerine de koordinatörlük teklif edilir.

el elif
Aday Memur
13 Ekim 2025 22:26

meslekciler sana bırakırsa git

kimuni
Genel Müdür
13 Ekim 2025 23:14

nasıl yani misal eğitimi tamamladıktan sonra bu dediğiniz gibi öncelik meslekçilerde mi olacak yani?

yokya bence öyle bişi olmaz ama yönetmelik prosedürü iyi bilen biri varsa bu bağlamda bizi aydınlatırsa sevinirim.

el elif, 4 hafta önce
meslekciler sana bırakırsa git

karagülle
Daire Başkanı
14 Ekim 2025 01:22

Öncelik meslekçilerde elbette. Koordinatörlük kimin sayesinde ve nereden geliyor sanıyorsunuz,?

metal3
Aday Memur
14 Ekim 2025 07:21

Mesleki eğitim merkezlerinde okulun İME yani koordinatörlük yükü idareciler ve meslek öğretmenlerine dağıtıldıktan sonra genel kültür öğretmenlerine imza karşılığı duyurulur. İstemeleri halinde koordinatörlük görevi alabilirler

özTÜRK12
Memur
14 Ekim 2025 08:47

Okulda ilgili alanda koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda öğretmen bulunmaması durumunda okulda bu alana yakın alan öğretmenlerine öncelik vermek üzere diğer atölye velaboratuvar öğretmenlerine koordinatörlük ders görevi verilir, İhtiyacın bu şekilde karşılanamadığı durumlarda koordinatör öğretmen ihtiyacının okul müdürlüğütarafından milli eğitim müdürlüğüne bildirilir Milli eğitim müdürlüğünce konuya ilişkin yapılan duyurudan sonra koordinatörlük ders görevi almak isteyenlerden; aynı yerleşim yerindeki/ merkezindeki diğer okul ve kurumlarda görev yapan ilgili alandan yönetici ve öğretmenler öncelikli olmak üzere, ilgili alana yakın atölye ve laboratuvar öğretmen/yöneticilerine okul müdürlüğü tarafından koordinatörlük ders görevinin verilebilir İhtiyacın bu şekilde de karşılanamadığı durumlarda ise ilgili okulda görev yapan alanı atölye ve laboratuvar öğretmenliği olmayan istekli yönetici ve öğretmenler öncelikli olmak üzere, aynı yerleşim yerindeki/ merkezindeki diğer ortaöğretim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere de aynı usulle okul müdürlüğünce, okutabilecekleri azami ek ders saatleri içinde "İşletmelerde Mesleki Eğitim" adı altında ek ders görevi verilebilir

özTÜRK12
Memur
14 Ekim 2025 08:51

Hocam yukarıda bahsettiğim gibi okulda koordinatörlük ders yükü karşılanamadığı taktirde direkt kültür öğretmenlerini verilemez

kimuni
Genel Müdür
14 Ekim 2025 19:47

hocam okuldan bir meslekçi arkadaş dedi ki: siz kültür öğretmenisiniz doalyısyla siz koordinatörlük alsanız bile ek olarak haftada bi 12 saat gelmeyecek. sizin alabileceğiniz haftalık ders saatiniz maks 30 dur (dyk hariç) dedi. dolayısıyla faraza eğer 30 saat derse giriyordu iseniz o zaman alacağınız ek ders saati (toplamda) değişmeyecektir.

Ancak norm fazlası/ihtiyaç fazlası olma durumunuz varsa bu etkilenebilir minvalinde bir şey söyledi.

galiba sizin bu yazınız da bunu doğruluyor yanlış anlamadımsa.

teşekkür ederim.

özTÜRK12, 4 hafta önce
Okulda ilgili alanda koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda öğretmen bulunmaması durumunda okulda bu alana yakın alan öğretmenlerine öncelik vermek üzere diğer atölye velaboratuvar öğretmenlerine koordinatörlük ders görevi verilir, İhtiyacın bu şekilde karşılanamadığı durumlarda koordinatör öğretmen ihtiyacının okul müdürlüğütarafından milli eğitim müdürlüğüne bildirilir Milli eğitim müdürlüğünce konuya ilişkin yapılan duyurudan sonra koordinatörlük ders görevi almak isteyenlerden; aynı yerleşim yerindeki/ merkezindeki diğer okul ve kurumlarda görev yapan ilgili alandan yönetici ve öğretmenler öncelikli olmak üzere, ilgili alana yakın atölye ve laboratuvar öğretmen/yöneticilerine okul müdürlüğü tarafından koordinatörlük ders görevinin verilebilir İhtiyacın bu şekilde de karşılanamadığı durumlarda ise ilgili okulda görev yapan alanı atölye ve laboratuvar öğretmenliği olmayan istekli yönetici ve öğretmenler öncelikli olmak üzere, aynı yerleşim yerindeki/ merkezindeki diğer ortaöğretim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere de aynı usulle okul müdürlüğünce, okutabilecekleri azami ek ders saatleri içinde "İşletmelerde Mesleki Eğitim" adı altında ek ders görevi verilebilir
Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi