Editörler : Pangaea
12 Ekim 2025 13:11

Ücretli öğretmenliğin süresini uzmanlığa eklettirmek

1 yıl ücretli öğretmenlik yapmıştım buna uzmanlık için sisteme nasıl işlettirebilirim?

Zeynp060606
Aday Memur
12 Ekim 2025 16:13

İlçe milli eğitim özlük birimine gidin hocam onlar size yardımcı olur ne lazım ne gerekiyor hangi evraklar VS? Ben çok önceden işlettiğin için belgeler konusunda çok emin olamadım

asiia
Şef
12 Ekim 2025 16:48

Önce okula SGK dökümü ile beraber dilekçe verin. İlçe SGK ya yazı yazıp hizmet birleştirme için evrak isteyecek. Daha sonra size borçlandırma yapılacak. Sgk ya o parayı yatırdıktan sonra hizmet birleştirmesi yapılacak ve süreç tamamlanacak.

kimuni
Genel Müdür
12 Ekim 2025 19:05

merhaba, var mı öyle bir şey ya.

peki öyleyse nasıl hesab ediliyor ki. Diyelim ben 3 yıl çalışmışım ama yatırılan sgk sadece 5 ay (toplam) nasıl olacak?

birde borçlandırma nedir ya kimse ye borcum yok elhamdulillah.

yorguntarihçi
Genel Müdür
12 Ekim 2025 21:10

Hocam e devletten batkodlu SGK hizmet dökümüzü alın, hizmet birleştirme için özlü dilekcenizi yazın SGK dökümünü ek yapın hepsi bu. Borçlanma kısmını bende anlamadım şahsen. SGK dokumunuzde bulunan sigortalı gün kadar eklenecektir

asiia, 4 hafta önce
Önce okula SGK dökümü ile beraber dilekçe verin. İlçe SGK ya yazı yazıp hizmet birleştirme için evrak isteyecek. Daha sonra size borçlandırma yapılacak. Sgk ya o parayı yatırdıktan sonra hizmet birleştirmesi yapılacak ve süreç tamamlanacak.

asiia
Şef
12 Ekim 2025 22:52

3 ayık ücretli öğretmenliğin hizmet birleştirmesi için geçen hafta işlem yaptık. Öğretmenize 780 TL borç çıktı. Borcu ödedi ve hizmet birleştirmesi yapıldı.
yorguntarihçi, 4 hafta önce

Hocam e devletten batkodlu SGK hizmet dökümüzü alın, hizmet birleştirme için özlü dilekcenizi yazın SGK dökümünü ek yapın hepsi bu. Borçlanma kısmını bende anlamadım şahsen. SGK dokumunuzde bulunan sigortalı gün kadar eklenecektir

fenogretmeniyim
Daire Başkanı
13 Ekim 2025 00:20

borç nasıl çıkıyor?

asiia, 4 hafta önce
3 ayık ücretli öğretmenliğin hizmet birleştirmesi için geçen hafta işlem yaptık. Öğretmenize 780 TL borç çıktı. Borcu ödedi ve hizmet birleştirmesi yapıldı.

HakanMatt
Şube Müdürü
13 Ekim 2025 06:48

Benim de sgk dökümlerinde 6 ay ücretli öğretmenlik yaptığım gözüküyor fakat normalde daha fazlaydı . Bu altı ayı işlettirebilir miyim ? Hizmet puanı da eklenir mi ?

pr90
Aday Memur
13 Ekim 2025 11:48

MEB göreve başlamanız 2008 sonrası ise SGK'ya yazılmaz, borç çıkmaz. E-Devletten aldığınız döküm ve hangi il-ilçede ücretli öğretmenlik yaptığınıza dair resmi yazıyı okulunuza dilekçe olarak verin. Sisteme "Ders Karşılığı Ücretli" olarak işlenir. Biz süreci böyle yürütüyoruz

kimuni
Genel Müdür
13 Ekim 2025 12:44

hocam yatan sgk gün sayısı kadar mı yoksa ücretli geçirdiğimiz tüm süre eklenebiliyor mu ?

ben tam zamanlıydım çoğunlukla ancak sgk aylık en fazla 13-14 gün yatırıyordu.

pr90, 4 hafta önce

MEB göreve başlamanız 2008 sonrası ise SGK'ya yazılmaz, borç çıkmaz. E-Devletten aldığınız döküm ve hangi il-ilçede ücretli öğretmenlik yaptığınıza dair resmi yazıyı okulunuza dilekçe olarak verin. Sisteme "Ders Karşılığı Ücretli" olarak işlenir. Biz süreci böyle yürütüyoruz

kimuni
Genel Müdür
13 Ekim 2025 12:56

hocam eğer sgk nın yatırdığı toplam gün sayısı üzerinden ise ben yapmayacağım.

çünkü toplamda 6 ay dan fazla değil. Ancak 3 yıl veya daha fazla ücretli yapmıştım ben. En son biterken yaparım eğer toplam sgk gün sayısı üzerinden olacaksa.

pr90
Aday Memur
13 Ekim 2025 13:26

Yatan prim gün sayısı kadar.

Siz örneğin 6 ay ücretli öğretmenlik yaptığınızı düşünürsünüz ama yatan prim gün sayısı 45 ise 45 gün işlenir

kimuni, 4 hafta önce

hocam yatan sgk gün sayısı kadar mı yoksa ücretli geçirdiğimiz tüm süre eklenebiliyor mu ?

ben tam zamanlıydım çoğunlukla ancak sgk aylık en fazla 13-14 gün yatırıyordu.

pr90
Aday Memur
13 Ekim 2025 13:28

Hizmet puanına sayılır. İşlem yapıldıktan sonra ne kadar ekler tabi onu sistem hesaplıyor.

HakanMatt, 4 hafta önce
Benim de sgk dökümlerinde 6 ay ücretli öğretmenlik yaptığım gözüküyor fakat normalde daha fazlaydı . Bu altı ayı işlettirebilir miyim ? Hizmet puanı da eklenir mi ?

HakanMatt
Şube Müdürü
13 Ekim 2025 13:29

Teşekkür ederim
pr90, 4 hafta önce

Hizmet puanına sayılır. İşlem yapıldıktan sonra ne kadar ekler tabi onu sistem hesaplıyor.

kimuni
Genel Müdür
13 Ekim 2025 13:39

hımm tamamdır, teşekkür ederim hocam. Ben şimdi yapmayı düşünmüyorum ama bi 4 yıl sonra düşünürüm tabii.

dediğim gibi 3 yıl ücretli yaptım ama yatan prin gün sayısı 6 ay kadar toplam. ve 6 ay bana göre kayda değer bir zaman değil.

iyi çalışmalar.

pr90, 4 hafta önce

Yatan prim gün sayısı kadar.

Siz örneğin 6 ay ücretli öğretmenlik yaptığınızı düşünürsünüz ama yatan prim gün sayısı 45 ise 45 gün işlenir

kimuni
Genel Müdür
13 Ekim 2025 13:41

yalnız benim hizmet puanımı hesaplarken en son 2-3 puan eksik hesaplıyor ve şöyle bir yazı beliriyor.

özlük kaydı hatalı olanlar

bu nedir bilen var mı ? düzeltilmesi gerekli olan önemli bir şey midir?

pr90
Aday Memur
13 Ekim 2025 15:46

Eğer görebiliyorsaniz kişisel MEBBİS'te hizmet puanı kısmında hataları gösteriyor, yok göstermiyor ama bir hata olduğunu düşünüyorsanız, bağlı olduğunuz İlçenin özlük biriminden E-Personel modülünden baktırın, bir hata veya hatalar var ise oraya yansıyor.

kimuni, 4 hafta önce

yalnız benim hizmet puanımı hesaplarken en son 2-3 puan eksik hesaplıyor ve şöyle bir yazı beliriyor.

özlük kaydı hatalı olanlar

bu nedir bilen var mı ? düzeltilmesi gerekli olan önemli bir şey midir?

nothingface
Aday Memur
15 Ekim 2025 02:24

Öğretmenlikten önce çalışılan memuriyet süresi ekletilebiliyor mu acaba ? 7 senelik kadrolu memurluktan sonra atandım öğretmenliğe.

Eğer uzmanlığı ekletemiyorsam,bu yedi senelik memurluk sürecimin öğretmenlik de bana herhangi bir yarari olabiliyor mu.

Öğretmenliğe geçişi kpss ile gerekli puanı alıp, istifa edip, öğretmenliğe geçiş yaptım.

kimuni
Genel Müdür
15 Ekim 2025 12:24

hayır ekletemezsiniz.

nothingface, 4 hafta önce

Öğretmenlikten önce çalışılan memuriyet süresi ekletilebiliyor mu acaba ? 7 senelik kadrolu memurluktan sonra atandım öğretmenliğe.

Eğer uzmanlığı ekletemiyorsam,bu yedi senelik memurluk sürecimin öğretmenlik de bana herhangi bir yarari olabiliyor mu.

Öğretmenliğe geçişi kpss ile gerekli puanı alıp, istifa edip, öğretmenliğe geçiş yaptım.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi