Editörler : E.Kayı Han
20 Ekim 2025 23:49

Uzman erbaş görev yaparken kaç yıl süre sonra Özel kuvvetlere geçebiliriz
Soru çok basit uzman erbaş görevi alıp uzman erbaşken kaç yıl görev yaptıktan sonra özel kuvvetlere başvuru yapabiliriz. Yani minimum hizmet süresi kaç yıl olması gerekiyor. Bide Uzman erbaş görev yaparken zorluk yaşar mıyım yaşarsam ne gibi zorluk

Bu ankete 30 günde, 1 kişi oy kullandı ve 19/11/2025 23:49 tarihinde sona erdi.

DoganTR
Memur
21 Ekim 2025 10:03

Özel kuvvetler hakkında bilgim yok

Mesleki zorluk açısından ise arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla kara kuvvetleri piyade iseniz; Gençliğinizin büyük kısmı sınır dışı bölgelerinde geçecek, Türlü operasyonlara katılacaksınız, Aile hayatınız kısıtlı olacak, Belli bir disiplin içerisinde daima olacaksınız Astsubay ve subay özlük haklarına sahip olmuyacaksınız v.b. gider. Ama sonuçta Asker olacaksın ve iyi bir maddi gelirin olacak bu kadarda zorluk olsun.

azsajg3
Aday Memur
21 Ekim 2025 10:12

Bahsettiğiniz zorluklar benim istediğim şekilde, benim asıl sormak istediğim askerlikteki sosyal ortam, emir aldığın insanların kalitesi vs. İnterette çok görüyorum uzman olup hayattan bezmişleri

DoganTR, 3 ay önce

Özel kuvvetler hakkında bilgim yok

Mesleki zorluk açısından ise arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla kara kuvvetleri piyade iseniz; Gençliğinizin büyük kısmı sınır dışı bölgelerinde geçecek, Türlü operasyonlara katılacaksınız, Aile hayatınız kısıtlı olacak, Belli bir disiplin içerisinde daima olacaksınız Astsubay ve subay özlük haklarına sahip olmuyacaksınız v.b. gider. Ama sonuçta Asker olacaksın ve iyi bir maddi gelirin olacak bu kadarda zorluk olsun.

DoganTR
Memur
21 Ekim 2025 13:12

Ben tahmince söylüyorum sen internettekileri kafaya takma çoğu boş boş konuşuyor o kişiler gurbetci kafası gibiler başkasını istemiyorlar, mesleği seveceksin sadece para icin yapilacak meslek degil, komuta kademeside sert disiplinli ama babacan kişilerden çogu oluşuyor diye tahmin ediyorum tabi sıkıntılı kişilerde karşına çıkabilir, sosyal ortamda ne aradıgina bagli klasik erkek ortamı genellikle, Bende Sutasak icin hazırlanıyorum inşallah ikimizde kazanırız. Hayırlısı olsun

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi