Editörler : E.Kayı Han
29 Ekim 2025 07:20

Yıllık izin için askerlik saydırmak?

Kadrolu zabıt katibiyim.

Ekim ayı itibariyle 6 aylık askerlik vazifesi için ücretsiz izne ayrıldım. Halihazırda 2 gün yıllık iznim kalmıştı. Nisan başı gibi göreve geri döneceğim. Döndüğümde 6 aylık askerliğimi komisyona işlettiğimde bana 20 gün yıllık izin hakkı tanımlanır mı? Yoksa kaldığı yerden devam mı ederim?

Reamonn42
Memur
30 Ekim 2025 09:04

Hayır 6 aylık askerlik görevini saydıramazsınız. Ancak yedek subaylık ve yedek astsubaylık yıllık izne sayılıyor.

30 Ekim 2025 10:28

Vatan sağolsun 😀😀😀

Reamonn42, 2 ay önce

Hayır 6 aylık askerlik görevini saydıramazsınız. Ancak yedek subaylık ve yedek astsubaylık yıllık izne sayılıyor.

Burak Ozmen
Aday Memur
01 Kasım 2025 14:51

yedek astsubay olarak yapmama rağmen komisyon saymadı 10 yıl sonra 30 gün olacak izni 9 yılda alacaksın dediler bilginiz olsun
Reamonn42, 2 ay önce

Bahtsızik
Aday Memur
02 Kasım 2025 15:38

öyle bişey yok komisyona dilekçe yazıyorsun askerlikte geçirdiğin süreyi memur gibi geçirdin sayıyorlar. yani iznini verirler. ben dilekçe yazdım aldım

Reamonn42, 2 ay önce

Bahtsızik
Aday Memur
02 Kasım 2025 15:43

sayılmış işte sayılmasa 9 değilde 10 yılda alırdın 30 günü

Burak Ozmen, 1 ay önce
yedek astsubay olarak yapmama rağmen komisyon saymadı 10 yıl sonra 30 gün olacak izni 9 yılda alacaksın dediler bilginiz olsun
02 Kasım 2025 17:52

alıyon karşim sorun yok

cevherdudayev1
Genel Müdür
04 Kasım 2025 10:20

herkes bişey yazmış askerliğini memuriyetten önce yapsaydın izin işi olurdu ama şu anda memur olduğun için izin hakkın neyse ordan devam eder

Sahipkıranküregen
Aday Memur
07 Kasım 2025 19:40

askerlik kamu görevidir. (yani izinden sayılır)

Bahtsızik
Aday Memur
07 Kasım 2025 22:17

keşke sen bilmeden yazmasaydın. ben memurken yaptım saydırdım sayın çok bilmiş.

cevherdudayev1, 1 ay önce

herkes bişey yazmış askerliğini memuriyetten önce yapsaydın izin işi olurdu ama şu anda memur olduğun için izin hakkın neyse ordan devam eder

cevherdudayev1
Genel Müdür
11 Kasım 2025 14:23

ne saydırdın arkadaş ücretsiz izin alıp gidiyorsun diyelim senin o yıl için 20 gün iznin var 10 unun kullandın geldikten sonra da kalan 10 günü kullanabilirsin ama eğer askerliğini memur olmadan önce yapsaydın ozaman sana 20 gün izin hakkını zaten vermek zorundalar senin mantığına göre 20 gün iznimi bitirdim askere gittim geldim bir 20 daha veriyorlar aynı yıl içinde la sen zaten memursun izin hakkın nasılsa öyle devam ediyor askere gidip geldin diye sana al gardaşım sana bizden hediyemi diyecekler nerde var öyle iş banada söyle hemen geliyim

Bahtsızik, 1 ay önce

keşke sen bilmeden yazmasaydın. ben memurken yaptım saydırdım sayın çok bilmiş.

25 Kasım 2025 12:30

Peki bu 6 aylık askerliğin bana memuriyette bir kazanımı olacak mı özlük hakkı bakımından?

25 Kasım 2025 12:42

Yani askerliği saydırınca en azından derece-kademe ilerlemem vs mümkün olur mu?

MirzaAfşar, 3 hafta önce

Peki bu 6 aylık askerliğin bana memuriyette bir kazanımı olacak mı özlük hakkı bakımından?

cevherdudayev1
Genel Müdür
25 Kasım 2025 14:57

hocam niye uzatıyorsunki hiç bir yararı yok memur olmadan önce yapsaydın askerliğini o zaman derecede kademe de alırdın izinde alırdın 2+2=4 biraz mantık yürütsen o bile yeter

26 Kasım 2025 10:52

Cevher bey örneğin görevde yükselme sınavında aranan yıl şartında askerlik hizmeti saydırılabiliyormuş. Ben o tür şeyleri sormak istedim. Ne bu şiddet bu celal yahu? Ben askeriyede dellenirken meğer sivildekiler daha mı asabi olmuş geçen zamanda ne :)

cevherdudayev1, 3 hafta önce

hocam niye uzatıyorsunki hiç bir yararı yok memur olmadan önce yapsaydın askerliğini o zaman derecede kademe de alırdın izinde alırdın 2+2=4 biraz mantık yürütsen o bile yeter

cevherdudayev1
Genel Müdür
27 Kasım 2025 10:07

o saydırılan askerlik memuriyetten önceki askerlik

MirzaAfşar, 3 hafta önce

Cevher bey örneğin görevde yükselme sınavında aranan yıl şartında askerlik hizmeti saydırılabiliyormuş. Ben o tür şeyleri sormak istedim. Ne bu şiddet bu celal yahu? Ben askeriyede dellenirken meğer sivildekiler daha mı asabi olmuş geçen zamanda ne :)

27 Kasım 2025 11:37

Sonuç olarak görevde yükselme sınavında aranan yıl şartına memuriyete girdikten sonra yaptığım 6 aylık askerliğim fayda sağlar mı? 9.5 yıl katiplik + 6 ay askerlik = 10 yıl hizmet süresi şeklinde.

cevherdudayev1, 2 hafta önce

o saydırılan askerlik memuriyetten önceki askerlik

cevherdudayev1
Genel Müdür
27 Kasım 2025 15:23

hitap a bak ordan ne kadar hizmet süren varsa görürsün

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi