Editörler : gül-feşan
04 Kasım 2025 13:18

HAGB hk.

merhaba , basit hakaret suçundan 17 sene önce alınan ve hagb'ye çevirilen hapis cezası memuriyete engel midir?

tugaylife.13
Aday Memur
04 Kasım 2025 13:20

3 aylık bir hapis cezası.

büryan
Aday Memur
04 Kasım 2025 14:49

hukukçuları geneli 657 sayılı devlet memurları kanuna göre engel olamayacağını belirtiyorlar. siz HAGB düşme kararı aldırdınız mı? denetim süresi bittiğinde ilgili mahkemeye dilekçe verip düşme kararı aldırmanız gerekiyor.

tugaylife.13
Aday Memur
04 Kasım 2025 14:58

hiçbir şey yaptırmadım, halen 13 yıldır da uzman olarak çalışıyorum .

büryan, 3 ay önce

hukukçuları geneli 657 sayılı devlet memurları kanuna göre engel olamayacağını belirtiyorlar. siz HAGB düşme kararı aldırdınız mı? denetim süresi bittiğinde ilgili mahkemeye dilekçe verip düşme kararı aldırmanız gerekiyor.

büryan
Aday Memur
04 Kasım 2025 15:25

hocam uyap üzerinden dava dosyanızı kontrol etmenizi, eğer düşme kararı yoksa, e imzalı bir dilekçe ile uyap üzerinden, ek karar talebi seçeneği ile başvuru yapmanızı tavsiye ederim. ilgili mahkeme başvuruya istinaden, adli sicil genel müdürlüğünden sabıka kaydı ister, eğer gelen sabıka kaydında denetim süresi içerisinde suç görünmesse HAGB düşme kararı verilir.

tugaylife.13
Aday Memur
04 Kasım 2025 15:31

uyap ya da adli sicilde görünmüyor, kurumların arşiv soruştırmasında ortaya çıkıyormuş..

büryan, 3 ay önce

hocam uyap üzerinden dava dosyanızı kontrol etmenizi, eğer düşme kararı yoksa, e imzalı bir dilekçe ile uyap üzerinden, ek karar talebi seçeneği ile başvuru yapmanızı tavsiye ederim. ilgili mahkeme başvuruya istinaden, adli sicil genel müdürlüğünden sabıka kaydı ister, eğer gelen sabıka kaydında denetim süresi içerisinde suç görünmesse HAGB düşme kararı verilir.

büryan
Aday Memur
04 Kasım 2025 15:48

evet hocam arşiv araştırmasında , emniyet dava dosyanız ile ilgili genel bilgileri kuruma gönderir. Mahkeme adı, dosya numarası, suçun adı. kurumlar da genelde ilgili mahkemeden ya da kişinin kendisinden gerekçeli kararı ister ve değerlendirme komisyonunda değerlendirir. işte siz düşme kararı aldırırsanız ilgili mahkeme kuruma düşme kararını gönderecektir. Bu da kurumun değerlendirmesinde önem teşkil edecektir. (hocam benim araştırmalarımda dava dosyalarının UYAP'tan silinmesinin mümkün olmadığı şeklinde.)

tugaylife.13
Aday Memur
04 Kasım 2025 18:23

hocam Uyap 'ta görünmüyor .. kurum muhtemel ilgili mahkemeye yazıyı yazmıştır yani benim onları yapana kadar karar aldırana kadar yazışmalar yapılır.. Uyap'a baktım tekrar tekrar kayıt yok hocam..

büryan
Aday Memur
05 Kasım 2025 10:49

hakkınızda hayırlısı olsun hocam, Değerlendirme komisyonunda red kararı çıkacağını düşünmüyorum. ama olumlu karar çıkana kadar süreç biraz uzun sürüyormuş HAGB olanlarda. beklemekten başka yapacak bir şey yok. Ama yine de mahkemeye dilekçe vererek HAGB kararınızın düşürülmesini sağlayın derim. ilerde olur ya bir savcı/hakim adli sicilinizi sorguladığında hiçbir şekilde dosyanız gözükmez, ama sildirmez iseniz; HAGB kaydınız önlerine gider.

büryan
Aday Memur
05 Kasım 2025 11:02

hocam isterseniz önce Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünü arayın, HAGB dosyanızın sicilinizde görünüp görünmediğini sorun. Onlar TC no ile bakıyorlar. Belki de silinmiştir., Eğer görünüyorsa o zaman mahkemeye dilekçe verebilirsiniz.

büryan, 3 ay önce

hakkınızda hayırlısı olsun hocam, Değerlendirme komisyonunda red kararı çıkacağını düşünmüyorum. ama olumlu karar çıkana kadar süreç biraz uzun sürüyormuş HAGB olanlarda. beklemekten başka yapacak bir şey yok. Ama yine de mahkemeye dilekçe vererek HAGB kararınızın düşürülmesini sağlayın derim. ilerde olur ya bir savcı/hakim adli sicilinizi sorguladığında hiçbir şekilde dosyanız gözükmez, ama sildirmez iseniz; HAGB kaydınız önlerine gider.

tugaylife.13
Aday Memur
05 Kasım 2025 11:12

hocam ilginiz ve temennileriniz için tşkr ederim.. kurumlar arşiv araştırması istediğinde bu arşivlerden önünüze dökülüyor bunun önüne geçmek mümkün değil..

büryan, 3 ay önce

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi