Editörler : cihan27E.Kayı Han
04 Kasım 2025 21:04

Amir Yıllık İzne Çıkartmayabilir mi?

Yeterli personel yok yanarsa yansın benim de yanıyor izne çıkamazsın kalan izinlerin yansın diyebilir mi amirin böyle bir hakkı var mı?

serdarbaba
Kapalı
04 Kasım 2025 21:16

657 DMK'de; 'Yıllık izinler, amirin uygun görmesine bağlıdır.' diye geçer. Yani, amir personel sayısını yetersiz görüp işin aksamaması için izni uygun görmeyip iptal edebilir. Ama 'iznin yanarsa yansın.' tarzı cümleler mahalle ağzı... Bir amir o koltuğa uygun davranıp, ona göre üslupla yaklaşmalı bence.

BilirkisiAnkara
Aday Memur
05 Kasım 2025 00:28

5 sene önce bizim müdür de benim izin dilekceme cevap olarak yeterli personel yok diyerek cevap yazdirtmis, imzayı da memurlara attırmıştı. Ben de ikinci dilekçede iznimin ne zaman planlanarak kullandiriltacaginin tarafıma bildirilmesi ve dilekceme memurun imza yetkisi olmadığını müdür tarafından imzalanarak cevap verilmesi gerektiğini yazmıştım. Verirken de personelciye olumsuz olursa ya da cevap verilmezse dava acacagimi söyledim. Ondan sonra hizaya geldiler de kullandim.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
05 Kasım 2025 08:39

İzninizi sizin istediğiniz zamanda kullandırmasa bile uygun bir zamanda kullandırması gerekli. Takdir yetkisi var ancak sınırsız değil.

https://www.memurlar.net/haber/436684/gerekce-yokken-yillik-izni-vermeyen-amirin-basi-agriyacak.html

alikuşcu
Memur
05 Kasım 2025 09:05

yok, en kötü yıl sonuna doğru vermek zorunda.

F4ntomm
Şef
05 Kasım 2025 10:37

Resmiyette böyle bir hakkı var ancak %99 imzalayıp geçerler hiç karşılaşmadım bu zamana kadar

ExpertE
Müsteşar Yardımcısı
05 Kasım 2025 11:42

Gidip "yanacak iznim var ben bi kullansam" derseniz amir de bunu der geçer. Geçerli sebepleriniz olsun, amirin maalesef takdir yetkisi var ama sınırsız değil hatta idare mah. kararlarına göre yıllık izin kullanımını teşvik ederek ihtiyacı olduğunu düşündüğü kişilere bunu kullandırtmalı. Ailevi - sağlık - tatil- seyahat - özel veya resmi işlerin takibi - dinlenmek daha iyi ve enerjik dönmek gibi izah edip yazın, çok polemiğe girilmez izin konularında plan yapılır bir kez söylenir sözlü uygunluğu mırın kırın etse de alınır resmi başvurusu yapılır bu kadar.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
05 Kasım 2025 15:13

Memurun izni yanarsa müdüre soruşturma açılır. Müdür izni kullandırmak zorunda.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi