Editörler : supporters.
05 Kasım 2025 18:37

Ev sahibi olmak için ne yapmalıyım?

Ev sahibi olmak için ne yapmalıyım? Kredi mi çekmeliyim, birikim mi yapmalıyım yoksa yatırım mı yapmalıyım?


BilirkisiAnkara
Aday Memur
05 Kasım 2025 19:48

Eğer kiracı isen bir kısmını birikim bir kısmını kredi yapmalisin. Birikim yaptıktan sonra kalan kısmı kredi çekeceksin ya cektigin kredi taksidi güncel kira oranlarından bir tık fazla olmalı. Yani kredi taksidi şu ana göre 30 bin olmalı. Böylece kira yerine kredi taksidi ödersin ve en az zararla ev sahibi olabilirsin.

Yine bir ev parasının yarısını biriktirip fuzulev gibi sistemlere belli tarihli olarak girebilirsin. Bu da güzeldir


Mahmut Sevinç
Aday Memur
07 Kasım 2025 16:05

Öncesinde kredi çekerek birazda birikimin varsa çok rahat ev alabiliyodun. Şimdi ise böyle bir şey söz konusu bile değil. Hele birikim yaparak hiç değil. Kredi çekmeye kalksan zaten maaşın yüksek olmayınca sana kredi de vermiyorlar ki o kredilerin geri ödemesi de çok fazla. Yani en iyi alternatif fuzul topraktan gibi projeler. Fuzul topraktan da 2 aşamada ev sahibi olabiliyosun. Uzun bir süreç ama sonunda ev sahibi oluyosun. İlk önce toprak payını ödüyorsun, sonra inşaat kısmının taksitlerini ödüyosun.


Cafer Kalın
Aday Memur
11 Kasım 2025 18:57

Kesinlikle bu yöntem daha mantıklı. Bundan 3 ay önce kredi çekmek içi gittiğimde hem faizler çok yüksekti hem onun geri ödenecek faizi hem de taksit oranları. Şu an zaten imkansız. O yüzden az bi paran varsa bu yöntemle ev alma imkanın var.


ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
11 Kasım 2025 21:57

Ev sahibi olmak için, taşınmaz satın almalısınız.


Mahmut Sevinç
Aday Memur
17 Kasım 2025 14:11

Ayrıca fuzul topraktan bilindik bir marka. Şubelerine gidip detaylı bilgi alabilirsin.


memurhesabi
Aday Memur
18 Kasım 2025 17:37

Teşekkür ederim. Araştırıcam.


Braweheart01
Genel Müdür
22 Kasım 2025 13:51

ev parasının yarısını yatırım araçlarıyla biriktirip kalan yarısıyla kredi çekmenizi öneririm

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi