Editörler : E.Kayı Han
11 Kasım 2025 10:34

Sendikaların Yapması Gereken İşi Yaptım, Maaş Adaletsizliğini Şikayet Ettim

Kelli felli aylık milyonluk paraları kaldıran sendikaların yapmadığı işi yaptım, işçiler ile memurlar arasındaki maaş adaletsizliğini OMBUSMAN'a şikayet ettim. Ekim İşçi Maaşı: 97 bin Memur Maaşı 52 Bin. Bu kadar büyük bir adaletsizliğe dayanamadım artık. Sizde artık şu sarı sendikalarınızdan istifa edin kardeşim bir katkınız olsun sürece.

muharrem3452
Aday Memur
11 Kasım 2025 16:06

2 büyük sendikadan 2 yıl arayla istifa ettim.

korumabitkii
Aday Memur
11 Kasım 2025 20:01

Polislerin de maaşları askerlerle eşitlenecek deniyor.Bize de zam gelmesi çok iyi olurdu..

To-re-p-il
Aday Memur
26 Kasım 2025 16:48

bu adaletsizlikler bitmez
26 Kasım 2025 20:35

Helal olsun kral

İskotpotix
Aday Memur
27 Kasım 2025 04:01

sendika hakkım yok ama olsa bi tane bile sendikada bulunmazdım . tebrik ederim umarım emeklerin karşılık bulur

delocan
Memur
27 Kasım 2025 06:36

bizimde hakim savcılarla esitlenseydi ne guzel olurdu :)
korumabitkii, 2 ay önce
Polislerin de maaşları askerlerle eşitlenecek deniyor.Bize de zam gelmesi çok iyi olurdu..

To-re-p-il
Aday Memur
11 Aralık 2025 09:37

Emeğinin en fazla sömürüldügü kurum haklar rezalet boyutta diğer kurumlara kıyasla daha fazla iş ama çok çok daha düşük maaşlar .

random1
Şef
11 Aralık 2025 10:10

A kişisi çıkıyor B kişisi giriyor. Yıl sonunda sendika üye sayısı açıklanıyor ve üyemiz şu kadar arttı :)

katip1988
Daire Başkanı
13 Aralık 2025 12:30

elinize sağlık hocam. bende başvurdum ama genelde kopyala yapıştır kararlar geliyor özetle diyorlar ki yasa değişikliği yapılması lazim. aslinda yapilacak iş şudur. idareye silsile halinde başvurmak akabinde idare mahkemesine dava acmak. dava devam ederken de anayasaya aykirilik iddiasında bulunmak ve dosyanın aym ye gitmesini sağlamak. özellikle 2008 den sonra başlayanlar icin kurulan tuzak emeklilik sistemi ve eyt icin.

To-re-p-il
Aday Memur
19 Aralık 2025 16:04

sendikalar niye yapıyor büyük idari amirler yapsın harcamaya yetkili abiler yok mu

vvatanseverr
Memur
23 Aralık 2025 23:04

ombudsmandan akıllara zarar bir cevap geldi. tihek e başvurdum

vvatanseverr
Memur
23 Aralık 2025 23:09

Tihek'e yazmak isteyenler için şablon:

Bilindiği gibi Kamu kurumlarında görev yapan kamu işçileri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?natabi memurlar arasında ücret

farkları bulunduğu, birçok durumda kamu işçilerinin memurlardan daha yüksek maaş aldığı çarpık bir durum ortayaçıkmıştır. Aynı

kurum/benzer görevleri yürüten kamu işçileri ile devlet memurları arasında ücret farklılıkları olduğu; örneğin Ekim 2025 maaş

bordrolarına göre ortalama bir devlet memuru 52.000 TL civarında bir maaş almış iken, herhangi bir kamu işçisi (temizlik, güvenlik,

şoför vs) net maaş 60.000 TL, ikramiye, tediye, geriye dönük ödemeler gibi isimlerle aynı ay toplamda 94.000 TL ile 97.000 TL

arasında bir maaş aldığı tespit edilmiştir. Oysa memuriyete girişte KPSS gibi merkezi sınav şartı, mülakat, liyakat kriterleri ve öğrenim

koşulları zorunlu iken; kamu işçileri çoğu zaman İŞKUR üzerinden kura veyailan yöntemiyle sınavsızşekilde ve öğrenim durumlarına

1 / 2

bakılmaksızın, herhangi bir KPSS puanı şartı istenilmeksizin istihdam edilmektedirler. Bu durum eğitimli ve uzun merhalelerden

geçerek memur olan kişiler ile böyle kısasürede herhangi bir beceri ve nitelik gerektirmeden alınan işçi statüsündeki personel

arasındaçalışma barışını olumsuzetkilemekte,aynı kurum içinde daha üst pozisyonda bulunmasınarağmen kendisinden dahaalt

kademede görev yapan personelin özlük ve maaş farklarının artık uçurum haline gelmesiyle memurlar arasında moral-motivasyon

kaybı ve eşitsizlik algısı doğurmakta,çalışma barışını bozmakta, kurum içi huzursuzluk, istifaeğilimleri ve bazı memurların ?kamu

işçisi? pozisyonlarına geçmek amacıyla yeniden başvuru yapma düşüncelerine yol açmaktadır. Bu durum kurumların etkin, tarafsız

ve verimli hizmet sunmasını olumsuz etkilemektedir. Anayasa?nın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesi ve 55. maddede yer alan

ücrette adalet ilkesi gereği, kamu çalışanlarının ücretlerinde hakkaniyet ve denge sağlanması devletin görevidir. Anayasa?nın eşitlik

ilkesi uyarınca?herkes kanun önünde eşittir?; idarenin uygulamaları eşitlik ve ayrım yasağı ilkelerine aykırı olmamalıdır. Devletin

?çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri?için gerekli tedbirleri almasını hükme bağlamıştır (Anayasa md.55).

Bu ilke, kamu hizmetinde görev yapan tüm personel bakımından hakkaniyetli ücretlendirme zorunluluğunu işaret eder. Konu ile ilgili

Çalışma Bakanlığı'na yapmış olduğum ve ekte bir örneğini sunduğum CİMER başvuruma konuylaalakasız bir şekilde cevap verilerek

başvurum kapatılmıştır. Böylelikle Çalışma Bakanlığı nezdinde bu sorunun çözümü yönünde bir çalışma olmadığı, sorunun her

geçen gün daha da büyüyerek daha büyük sorunlar yumağı haline geleceği ortayaçıkmıştır. Arz ve izah edilen tüm nedenlerle; Geri

dönüşü mümkün olmayan ve her geçen gün dahafazla vicdanları yaralayan bu açık mağduriyetin ve adaletsizliğin giderilmesisini

takdirlerinize arz ederim. EK : Konuya dair bazı bilgi ve belgeler.

katip1988
Daire Başkanı
26 Aralık 2025 16:13

kapatılması gerekir. hiçbir etkisi yok. Bir basvuruma ilgili idareye gönderilmesi Ve konu hakkinda çalışma yapilmask diye karar cikardi. ilgili idare cevap olarak yasal düzenlemeyi koymuş gondermiş. cimer e cevap verir gibi cevap vermiş kisaca. hiçbir yaptırımı yok. boşuna oluşturulmuş bir kurum. lağvedilmeli yada fonksiyonu arttirilmali

vvatanseverr, 1 ay önce

ombudsmandan akıllara zarar bir cevap geldi. tihek e başvurdum

To-re-p-il
Aday Memur
08 Ocak 2026 14:27

sonuç ne oldu
Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi