Editörler : Pangaea
26 Kasım 2025 10:26

Okullarda ara tatil kalkıyor mu?

yeni donemde ara tatil kalkacagi duyumlari dolasiyor.

26 Kasım 2025 10:57

iyi olur

ömer42
Genel Müdür
26 Kasım 2025 11:50

Bakanımızın seneye kalkabileceğine dair beyanı var. Bir idareci ve bir veli olarak kaldırılmasını destekliyorum.

26 Kasım 2025 11:53

Ağzından hiç hayırlı bi haber çıkmıyor la çapsız çapo

26 Kasım 2025 11:55

Veliler 1 hafta çocuklarına katlanamıyorlar yazııııkkk. İdarecilerin zaten yarası var. Öğretmenler tatil yaparken okula gitmek zor geliyor herhal. Sanki silah zoruyla idareci yaptılar. Sende ikisi birleşmiş.

ömer42, 2 hafta önce

Bakanımızın seneye kalkabileceğine dair beyanı var. Bir idareci ve bir veli olarak kaldırılmasını destekliyorum.

ömer42
Genel Müdür
26 Kasım 2025 12:02

Ata tatil kalkarsa yaz tatili uzayacak. Yani öğretenler okula gelmeyecek ve ben yine okula gideceğim hocam. Kızım da 7.sınıf. Evde olmamıza veya bakıcıya ihtiyacımız yok. Sadece faydalı olmadığını düşünüyorum. "Başka şehirde çalışıyorum. Bir hafta memlekete gideceğim. Ara tatil kaldırılmasın" diyenlere de itirazım yok. Veya "ara tatil faydalı. Devam etmeli" diyenlere de.

bulaşşıkk, 2 hafta önce

Veliler 1 hafta çocuklarına katlanamıyorlar yazııııkkk. İdarecilerin zaten yarası var. Öğretmenler tatil yaparken okula gitmek zor geliyor herhal. Sanki silah zoruyla idareci yaptılar. Sende ikisi birleşmiş.

ömer42
Genel Müdür
26 Kasım 2025 12:06

* Ata tatil yerine Ara tatil olacaktı

Bu arada eşim de öğretmen. Ara tatil olduğunda o da evde olacak.

ömer42, 2 hafta önce

Ata tatil kalkarsa yaz tatili uzayacak. Yani öğretenler okula gelmeyecek ve ben yine okula gideceğim hocam. Kızım da 7.sınıf. Evde olmamıza veya bakıcıya ihtiyacımız yok. Sadece faydalı olmadığını düşünüyorum. "Başka şehirde çalışıyorum. Bir hafta memlekete gideceğim. Ara tatil kaldırılmasın" diyenlere de itirazım yok. Veya "ara tatil faydalı. Devam etmeli" diyenlere de.

26 Kasım 2025 12:11

Yaz tatili uzamaz. Semineri yeniden 2 hafta yaparlar ve bu sefer online da yapmazlar okula çağırırlar. Ayrıca arada 1 hafta öğretmen nefes alıyordu. Okulun stresinden, öğrenci sesinden uzaklaşıp kendine geliyordu. Bence gayet faydalıydı.

ömer42, 2 hafta önce

kimuni
Genel Müdür
26 Kasım 2025 12:21

anlamadım yani en düşük öğretmen maaşı 80 bin mi olacakmış?

halis4242
Genel Müdür
26 Kasım 2025 13:01

Kesinlikle size katılıyorum hocam. Halbuki fiilî derse giren bir bir öğretmen için ara tatil "can simidi" mesabesindedir. Velileri anlarım da idarecilerin "ara tatil kaldırılsın" düşüncesini bi türlü anlayamıyorum.

bulaşşıkk, 2 hafta önce

astra11
Aday Memur
26 Kasım 2025 14:49

abi neden kalsın herkes bir hafta nefes alıyor.bir günde öğretmen yararına bişeylet yapın

muallim_34
Genel Müdür
26 Kasım 2025 15:39

Özlemişiz eski günleri. Öğretmen olmayınca okulun tadı tuzu olmuyor.

fatih ç.
Genel Müdür
26 Kasım 2025 16:43

Güya öğretmenlerden de böyle talep gelmiş. Hangi öğretmen ara tatil kaldırılsın der yahu? Kaçta kaçı diyecek ve hangi gerekçeyle diyecek böyle bir şeyi?

Öğrencinin adaptasyonu bilmem ne. 2 günde yine adapte olacak çocuk, sanki çok yeni bir başlangıç. Sanki çok uzun bir tatil.

2 aylık eğitim ve sınavların ardından öğretmen de öğrenci de dinleniyor. Gayet iyi. Okulun maksadı eğitim değil mi? "Çocuklar evde durmasın, velilerin başına bela olmasınlar" diye mi var okul?

spock
Genel Müdür
26 Kasım 2025 17:09

Ara tatileri şubat tatiline ekleseler en güzeli olur bence. Kışın bir ay, yazın iki ay tatil çok iyi olur.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
26 Kasım 2025 17:24

Ara tatil konusunda ilk başta çekincelerim vardı. Bunların bir kısmı yaz mevsiminde sıcaklıkların artması ile ders işlemenin zorlaşması vb. hususlardan kaynaklıydı. Fakat öğrenciler için dinlenme ve nefes alma açısından iyi olduğu da gözlemlerim içinde. Öğretmenlerin zaten semineri var.

Öğretmenlerden talep meselesi denince, talep eden varsa bile sayı çok değildir, ama öğretmenlerin eğitim, angarya ve mobbing (maddi şeylere girmedim bile/emeklileri de dahil etmem lazım buna) ile ilgili hakiki hangi talepleri dinlendi acaba.

Yap boz, yap boz.. boz boz...

Üst bürokrasiye yakın arkadaşlar varsa lego alsın ilgili beyefendilere, durmadan oynayacak başka şey bulsunlar.

Dilci786
Aday Memur
26 Kasım 2025 17:38

Lise zorunlu eğitimden çıksın.

Ara tatil kalksın.

Yaz tatili uzasın.

Karma eğitim isteğe bağlı olsun.

sahin-gomu
Memur
26 Kasım 2025 19:49

Ara tatil kalksın kışın en yoğun olduğu ocak ayı kış tatili olsun. 2 haftalık tatil 4 hafta olsun. Özellikle köylerde ve doğu bölgelerinde hem öğrenciler hem de öğretmenler zorluk yaşıyor.

Peyami.safa81
Aday Memur
26 Kasım 2025 20:09

Mantıklı, zırt pırt kart tatili olup da eğitim aksayacağına 15 tatil uzatılmalı. Hem öğrenciler de kışın sürekli hastalanıyor okula gelemiyorlar. Bu sayede dersleri de kaçırmazlar.

sahin-gomu, 2 hafta önce

Ara tatil kalksın kışın en yoğun olduğu ocak ayı kış tatili olsun. 2 haftalık tatil 4 hafta olsun. Özellikle köylerde ve doğu bölgelerinde hem öğrenciler hem de öğretmenler zorluk yaşıyor.

dehneliler
Genel Müdür
26 Kasım 2025 22:29

Ara tatili 2.dönem sürekli ramazan bayramına denk getiriyorlar muhtemelen sonraki yıllarda da kurban bayramına denk getirirler. tahminim son 3,4 yıldır ikinci dönemler de ara tatil olmuyor. yukarıda birkaç öğretmen arkadaşımız yazmış. Ara tatiller, 15 tatile eklenirse hem okullar ve pansiyonlar da ciddi bir yakıt tasarrufu olur hem de tam hastalık zamanları çocuklar evde durur. ailelerde başlarının çaresine baksın, öğretmene mi güvenerek çocuk yaptılar

Ahmet Kaleli
Daire Başkanı
26 Kasım 2025 22:42

bir kere söylentisi çıktı ya seneye ara tatil kalkar, ben memnun değildim, çalışan ailelerin düzenini bozduğunu düşünüyorum, 1. sınıf öğrencilerinde olumsuz etkisi oluyordu

okuryazar3
Müsteşar
27 Kasım 2025 00:00

Her şeyde olduğu gibi taşı kuyuya atanla taşı çıkarmak için uğraşan aynı zihniyet. Ben yaptım oldu da bitti Maşallah! Pek de hoş olacak İnşallah! zihniyeti ile her yaptıklarından pişmanlık duyan zihniyetin korkarım tövbesi de kabul görmez:))

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi