Editörler : Pangaea
26 Kasım 2025 12:50

MEB'de şeflik nasıldır?

Öğretmenlik mesleğimden soğudum. Motivasyonum ve enerjim bu işe artık yetmiyor. İstifa etsem yapacak işim yok. Geri hizmet torpilsiz olmaz deniyor. Elimde tek umut meb de şeflik gibi ünvan yükseltmek. Şeflik zor mudur? Beni öğretmenlikte yoran çok sosyal bir meslek olması öğrenci veli diğer öğretmenler sürekli bir sosyal ilişki zorunluluğu var. Kendi işimle meşgul olmak istiyorum masa başı. Şeflik masa başı mıdır? "Sosyal ilişkiler" olarak iş yükü var mıdır?

Yoksa yine sürekli çözümsüz sorunları diğer insanlarla konuşa konuşa " idare" mi edeceğiz? Biraz aydınlatacak birileri çıkarsa memnun olurum. Kavga ve polemik için yazmayın lütfen

Sevdaamm12
Aday Memur
26 Kasım 2025 13:15

Bakanlık merkez için mi soruyorsunuz?

elif0025
Şube Müdürü
26 Kasım 2025 13:26

valla çok güzel şimdiki aklım olsaydı 21 yıl önce denerdim ikinci açıköğretim diplomanız varsa işletme iktisat gibi saymanlığı düşünün onun hem maaş getirisi hem de statüsü şeflikten daha iyidir..fırsatınız varsa geçin derim sınav 4-5 yılda bir oluyor öğretmenlik ten çok daha iyidir...öğretmenlik bitti bu ülkede zorunlu eğitim getirildikten sonra tamamen hamallık işi oldu..

Irzdostu
Aday Memur
26 Kasım 2025 22:32

merhaba hocam ne zaman başladınız, süreç nasıl, öğretmenlikte geçirilmiş süre şartı var mı 5/10 yıl gibi? maaşınızda değişiklik oldu mu? bilgilendirirseniz çok güzel olur
elif0025, 2 hafta önce

valla çok güzel şimdiki aklım olsaydı 21 yıl önce denerdim ikinci açıköğretim diplomanız varsa işletme iktisat gibi saymanlığı düşünün onun hem maaş getirisi hem de statüsü şeflikten daha iyidir..fırsatınız varsa geçin derim sınav 4-5 yılda bir oluyor öğretmenlik ten çok daha iyidir...öğretmenlik bitti bu ülkede zorunlu eğitim getirildikten sonra tamamen hamallık işi oldu..

m.r_f
Daire Başkanı
27 Kasım 2025 08:52

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun diyeyim. İnsanın yaptığı mesleği sevmemesi, sıkılması nahoş bir durum. Umarım bir an önce kurtulursunuz bu durumdan.

Maaş konusunda gözle görülür bir düşüş olacaktır, şu an sıradan bir şey 52-53 alıyor sanırım belki 55 ama o kadar. Ama güzel tarafı şu; neredeyse hiç siville muhattap olmuyorsunuz, sadece müdür, şube müdürü ve iş arkadaşlarınız. Onlarla da ne kadar muhattap olursunuz size kalmış. İşleriniz çok komplike yorucu olmaz, yazı yaz evrak hazırla vs vs. Size bir birim verilir, yanınıza da iki memur. Siz memurlardan sorumlusunuz, onlara iş verip yaptırırsınız, yaptıkları işi kontrol edersiniz falan. Ama yine de geri hizmet oluyorsa önce onu değerlendirin. Psikiatri raporu üzerinden dilekçeyle başvurduğunuzda kolayca geçiriyorlar diye biliyorum, tabi psikiyatri raporunu nasıl alırsınız bilemem. Tek hekimin yazacağı durum bildirir raporu yeter mi yoksa sağlık kurulu raporu mu isterler ondan da emin değilim. Bu konuyu ilçe mem personel-özlük birimine bir danışın derim.

BanuAlkan
Aday Memur
27 Kasım 2025 11:20

kesinlikle şefliğe geçmelisin altında dört beş tane memur işleri onlar yapıyor zaten sen sadece takibini yapıp üste yani şube müdürüne brief veriyorsun o da isterse yani bütün gün oturarak dinlenirsin kendi özel misafirlerin dışında gelenin gidenin olmaz herşey evrak üzerinden ebys den yürür hele il merkezlerinde şefsen kebap ilçeler için aynı şey söylenemez onların yükü biraz daha fazla ama il ok bakanlık x2 ok hatta bakanlıkta olursa çok kalmaz mv adayı bile olabilirsin
Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi