Editörler : Pangaea
26 Kasım 2025 17:00

MEB'den kış saati için duyarlılık bekliyoruz.

Bugün Milli Eğitim Bakanı, ailelerden gelen şikayetleri dinleyerek ara tatil uygulamasının kaldırılabileceğinin sinyalini verdi. Hatta bazı öğretmenler de bunu istiyormuş.

Ancak yıllardır Kış Saati uygulamasına geçilsin, çocuklar kışın karanlıkta okula gidiyorlar, bu durumdan rahatsız oluyoruz diyen milyonlarca insanı da aynı şekilde duyup duyarlı olmaya davet ediyoruz.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
26 Kasım 2025 17:15

Konuyu toplantılarda dile getirdik, CİMER'e yazanlar oldu. Böyle bir duyarlılık yok.

Batıda bile güneş doğmadan öğrencilerin okulda olduğu okullar varken doğunun halini (76 dakika) düşünemiyorum. İkili eğitim görenler ise hepten ayvayı yemiş durumda.

İl, ilçe olmadı okul bazında ders başlangıç saatini değiştirmeyi gündeme alın.

penac
Şube Müdürü
26 Kasım 2025 17:17

İnsanların mutsuz olması için elinden geleni yapıyorlar gibi sanki.

Dilci786
Aday Memur
26 Kasım 2025 17:37

Ben saat uygulamasının SABİT olmasını doğru buluyorum. İlber ortaylı da zaten değiştirilmesine karsı cıkıyordu. Yani ya öyle olsun ya böyle olsun ileri geri alınmasın yeter. Okul kendisi başlama saatini değiştirsin.

spock
Genel Müdür
26 Kasım 2025 19:16

Sorun kış yaz saati değil. Sorun saat dilimimizin ülke sınırları dışından (Iğdır'ın da ötesi) geçmesi.

Kullandığımız saat dilimi 45. meridyenden geçiyor. Türkiye'miz ise 26-44 meridyenleri arasında yer alıyor. Eski saat dilimimiz 30. meridyenden yani İzmit'ten geçiyordu.

Diyeceklerim bu kadar.

Ahmet Kaleli
Daire Başkanı
26 Kasım 2025 23:06

bu kadar yıl değişmediyse, saat konusunda geri adım atılmasını beklemiyorum, sadece meb ile alakalı değil devletin karar verip saatleri eski haline getirmesi lazım

786786
Şef
27 Kasım 2025 08:24

GTC 3 veya GTC 4 olalım ikisi de hayr ikide güzel ikiside hoş ama saatler ileri geri alınmasın inşAllah

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
27 Kasım 2025 09:23

Yalnız doğuda güneş daha erken doğduğu için orda batıdaki kadar (belki hiç) karanlık olmuyordur.

atahoca, 2 hafta önce

Konuyu toplantılarda dile getirdik, CİMER'e yazanlar oldu. Böyle bir duyarlılık yok.

Batıda bile güneş doğmadan öğrencilerin okulda olduğu okullar varken doğunun halini (76 dakika) düşünemiyorum. İkili eğitim görenler ise hepten ayvayı yemiş durumda.

İl, ilçe olmadı okul bazında ders başlangıç saatini değiştirmeyi gündeme alın.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
27 Kasım 2025 10:51

Doğru. Demek ki herşeyi pat diye yazmamam lazım. Yoksa en iyi bilinen ve kolay konularda bile hata yapabiliyorum.

Doğu için uygun. Batı için sıkıntılı.

Saat dilimini herhade uluslararası hesaplamalar vb. konular yüzünden 37-38 dereceden almıyorlar.

Çift saat dilimi de bizim büyüklüğümüzdeki ülkeler için çok uygun değil.

En iyisi herhalde bölgesel olarak iş/okul saatlerini ayarlamak.

Çocukların okula götürülmesi vb. hususlar sıkıntılı.

YUSUF YILDIRIM, 1 hafta önce

Yalnız doğuda güneş daha erken doğduğu için orda batıdaki kadar (belki hiç) karanlık olmuyordur.

albatros52
Memur
30 Kasım 2025 00:30

Burada mesele saat değil ikili eğitimin düzelmesi. İkili eğitim olduğu sürece sabahçılar geç gitse öğlenciler akşam karanlığına kalıyor. Tekli eğitim olduğunda 09.00 16.00 arası dengeli oluyor.

Demir4406
Aday Memur
30 Kasım 2025 00:49

Bu mantik ve bilgiyle isallah öğretmen değilsindir. Yoksa vay öğrencilerimizin haline...Onca okul,4yil.egirim fakültesi ve güneşin doğuşunu batışını,onu bırak dünyadan haberi olmayan bir ögrermen...

YUSUF YILDIRIM, 1 hafta önce

Demir4406
Aday Memur
30 Kasım 2025 00:51

Bu mantik ve bilgiyle isallah öğretmen değilsindir. Yoksa vay öğrencilerimizin haline...Onca okul,4yil.egirim fakültesi ve güneşin doğuşunu batışını,onu bırak dünyadan haberi olmayan bir ögrermen.

atahoca, 1 hafta önce

Doğru. Demek ki herşeyi pat diye yazmamam lazım. Yoksa en iyi bilinen ve kolay konularda bile hata yapabiliyorum.

Doğu için uygun. Batı için sıkıntılı.

Saat dilimini herhade uluslararası hesaplamalar vb. konular yüzünden 37-38 dereceden almıyorlar.

Çift saat dilimi de bizim büyüklüğümüzdeki ülkeler için çok uygun değil.

En iyisi herhalde bölgesel olarak iş/okul saatlerini ayarlamak.

Çocukların okula götürülmesi vb. hususlar sıkıntılı.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
30 Kasım 2025 01:20

Doğuş batışı bilmemek değil de hata belki sehiv olduğunu 76 dakikayı okuduysanız, görürsünüz. Biraz da daha sabah ezanı okunmadan ıssız yollara yalnızca çıkan, ağabeyim olmasa köpek beni yiyecekrti diyen öğrenciler duymanın öfkesi hatada etkili. Herhalde bilgi olmasa 45-26=19 19x4=76 bilinmezdi.

O kadar da değil, hocam. Heyecan yapmayınız.

Türkiye'yi bölge ve bölümleri, her bölgedeki hemen önemli tarihi eser ve çıkan madenleriyle biliyoruz. Gerçi onlardan unuttuklarım var.

Dilsiz haritalarla eğitim görülen ve sınavlarda sorulan döneminin öğrencisiyiz.

Bir mesejla yargılamayınız. Zaten uyarıyı yapan arkadaş da az çok daha önceki mesajlarımızı gördüğü için güzelce hatırlatmış. Direkt o cevap yazdığı için arkadaşın bilgi seviyesi hakkında tahmin yürütebilir misiniz, diye sorabilirsiniz.

Demir4406, 1 hafta önce

Bu mantik ve bilgiyle isallah öğretmen değilsindir. Yoksa vay öğrencilerimizin haline...Onca okul,4yil.egirim fakültesi ve güneşin doğuşunu batışını,onu bırak dünyadan haberi olmayan bir ögrermen.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
30 Kasım 2025 01:30

İkili eğitimde lisede sabah 7.00'de başlayıp akşam 20.00 civarlarında bitiyor. Ders süresini kısaltarak biraz rahatlama sağlamaya çalıştılar ama değil küçük çocuklar büyükler için dahi güvenlik sorunu var.

Tekli eğitimde belirttiğiniz 9.00'da ders başlasa kısmi bir kolaylık olabilir. Fakat velilerin çocukları okula getirdiği düşünülürse bu sefer de okulun yine 8.00'da açılması ve bazı öğrencilerin yaklaşık bir saat erken gelmesi durumu oluyor. Çalışma hayatı sebebiyle bazı veliler etütlü okulları tercih ediyor. Bana göre ders süreleri çok uzun fakat işaret ettiğim gibi sorun çok yönlü. Bu özellikle İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde daha büyük sorun.

albatros52, 1 hafta önce
Burada mesele saat değil ikili eğitimin düzelmesi. İkili eğitim olduğu sürece sabahçılar geç gitse öğlenciler akşam karanlığına kalıyor. Tekli eğitim olduğunda 09.00 16.00 arası dengeli oluyor.

spock
Genel Müdür
30 Kasım 2025 09:13

Sabit olması doğru da saat dilimi seçimi yanlış.

Hocam siz de ortaokul okudunuz. Bize sosyal bilgiler dersinde Türkiye 26-44 doğu meridyenleri arasında bulunur diye öğrettiler.

Şu anki saat dilimimiz ve eski saat dilimimiz kaçıncı meridyenlerden geçiyor biliyor musunuz? Bir bakın isterseniz ben söylemeyeyim sürprizi kaçmasın.

Ben bu sistemi beceriksizlikle açıklayamıyorum. Bu sistem ihanet sistemi bildiğin. Türk'e eziyet sistemi.

Dilci786, 2 hafta önce

Ben saat uygulamasının SABİT olmasını doğru buluyorum. İlber ortaylı da zaten değiştirilmesine karsı cıkıyordu. Yani ya öyle olsun ya böyle olsun ileri geri alınmasın yeter. Okul kendisi başlama saatini değiştirsin.

30 Kasım 2025 10:37

valilik okul başlama saatini değiştire bilir, zor bir şey değil
30 Kasım 2025 18:26

Meb ve duyarlılık kelimeleri yanyana geldiğinde bile bi tuhaf duruyor

Demir4406
Aday Memur
02 Aralık 2025 16:40

Mesajı yazan kişiden de sizdende özur dilerim hocam.Gereksiz bir sert cıkış olmuş.Kusura bakmayin

atahoca, 1 hafta önce

Doğuş batışı bilmemek değil de hata belki sehiv olduğunu 76 dakikayı okuduysanız, görürsünüz. Biraz da daha sabah ezanı okunmadan ıssız yollara yalnızca çıkan, ağabeyim olmasa köpek beni yiyecekrti diyen öğrenciler duymanın öfkesi hatada etkili. Herhalde bilgi olmasa 45-26=19 19x4=76 bilinmezdi.

O kadar da değil, hocam. Heyecan yapmayınız.

Türkiye'yi bölge ve bölümleri, her bölgedeki hemen önemli tarihi eser ve çıkan madenleriyle biliyoruz. Gerçi onlardan unuttuklarım var.

Dilsiz haritalarla eğitim görülen ve sınavlarda sorulan döneminin öğrencisiyiz.

Bir mesejla yargılamayınız. Zaten uyarıyı yapan arkadaş da az çok daha önceki mesajlarımızı gördüğü için güzelce hatırlatmış. Direkt o cevap yazdığı için arkadaşın bilgi seviyesi hakkında tahmin yürütebilir misiniz, diye sorabilirsiniz.

02 Aralık 2025 16:49

saat dilimi değişebilir ama yaz saati kış saati uygulaması tamamen saçmalık zaten ülkeler bundan vazgeçiyor

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
02 Aralık 2025 18:42

Rica ederim.

Demir4406, 5 gün önce

Mesajı yazan kişiden de sizdende özur dilerim hocam.Gereksiz bir sert cıkış olmuş.Kusura bakmayin

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi