Editörler : Pangaea
01 Aralık 2025 00:35

Şanlıurfa'ya Atananlara Tavsiyeler

Evet. Bu ilk atamada Şanlıurfa'ya 3 bin civarı kontenjan ayrıldı. Buraya atananlara tecrübeli ve oraları bilen öğretmenlerden tavsiyeler bekliyoruz. Özellikle Merkez için. Sağ olun, Teşekkürler.

Sansasyonell
Aday Memur
01 Aralık 2025 15:19

Kurtulmaya çalış. Düşünsene hocam her branşta en çok açılan iller istanbul, urfa, antep oluyo. Demek ki gelen hemen kaçıyo. Burda bi sorun var demektir

01 Aralık 2025 22:52

hayatımın en güzel yılları Viranşehirde geçti, ağlayarak geldim batıya. Saygı gerçek dostluklar orada oluyor, tadını çıkar bölgenin.

verstapen
Aday Memur
02 Aralık 2025 01:56

suruc ta 5 yil. Hala özlerim ararım.batidan kat kat iyidir.

fatih ç.
Genel Müdür
02 Aralık 2025 10:52

Herkes kendi tecrübesini yaşıyor tabii ama batıdan bin kat iyi falan değildir. Bir sürü rezillik yaşayabilirsiniz.

Öncelikle okuldaki öğretmenler yeni, tecrübesiz olduğu için idare bunu kullanabilir. Biz idarenin işlerini yaptık 2 seneye yakın. Yoklamaları girdirirler. Çift nöbet tuttuk. Aday öğretmenlerden 5e kadar okulda tutulan biliyorum.

Müdürler büyük oranda şehrin yerlisi olduğu için yukarıyla bağlantıları akrabalık, arkadaşlık vs illa ki olur. Sorun çıktığında çözümsüzlüğe yol açıyor sizin açınızdan.

İyi yanı, genç çok olduğu için kafa dengi birilerini bulma ihtimali artıyor. Çevre edinirsiniz. İnsanların özlediği de bu zaten. Okulun imkanları, idarenin insani yaklaşımı falan değil. Dönerken ağladım diyenler büyük ihtimalle orada da ağlıyordu zaten. Şikayetlerinin bittiğini sanmam.

Size tavsiyem, okuldakilerin yaşadığı yerlerde ev bakın. Gidip gelme işini beraber yapabilirsiniz. Genelde öyle oluyor.

Gider gitmez kendinize yakın bulduğunuz sendikaya katılın. Sendikasız olursanız idareciler kendi sendikasına katılmanız için baskı yapabilir. Yapmayadabilir.

Kendi işiniz olmayan şeyleri, elime mi yapışır, diyerek üstlenmeyin. O iş hep size kalabilir, özellikle sınır çizemiyorsanız. İdareci, işi yapan birini buldu mu hep ona yükleyebilşri

Braweheart01
Genel Müdür
02 Aralık 2025 13:21

Okulda 26 öğretmen varken ve ben tek kadrolu öğretmen benken müdür olduğum il şanlıurfa . tayinim çıktığında okulu devredeceğim kadrolu öğretmen yoktu ilçe milli eğitim müdürne devretmiştim okulu

TürkDili&Edebiyatı
Daire Başkanı
02 Aralık 2025 18:18

Bekarlar ve çocuksuz aileler için yaşamaya en uygun yerler Haliliye ilçesinde Sırrın ve Karşıyaka mahalleleri. Burada 1+1 ve Amerikan mutfaklı 2+1 daireler yaygın. Aile için geniş evler genelde Karaköprü'de. Eyyubiye'de yaşamanızı çok önermem.

Diğer konulara gelince öğrenciler okula sıfır bilgiyle belki de Türkçe bile bilmeden geliyor. Aile içi şiddet ve çok çocukluluk yaygın. Elbette bilinçli veliler de var ama eğitime önem verilmiyor. Şehir çok güzel ancak batıdan gelenler için başta zorluklar olacaktır.

sahin-gomu
Memur
02 Aralık 2025 19:18

Şu ağlayarak gidenler keşke samimi olup geri dönse de il dışı tayin sistemi hareketlense.

Sansasyonell
Aday Memur
02 Aralık 2025 20:30

Urfanın neresi güzel hocam arap şehrinden farkı yok. Siz hiç antep veya diyarbakıra gitmediniz heralde urfaya güzel diyosunuz

TürkDili&Edebiyatı, 5 gün önce

Bekarlar ve çocuksuz aileler için yaşamaya en uygun yerler Haliliye ilçesinde Sırrın ve Karşıyaka mahalleleri. Burada 1+1 ve Amerikan mutfaklı 2+1 daireler yaygın. Aile için geniş evler genelde Karaköprü'de. Eyyubiye'de yaşamanızı çok önermem.

Diğer konulara gelince öğrenciler okula sıfır bilgiyle belki de Türkçe bile bilmeden geliyor. Aile içi şiddet ve çok çocukluluk yaygın. Elbette bilinçli veliler de var ama eğitime önem verilmiyor. Şehir çok güzel ancak batıdan gelenler için başta zorluklar olacaktır.

turkcebiliyorum
Aday Memur
04 Aralık 2025 19:23

kira, ev tutma, öğrenci ve veli bilgileri hakkında bilgiler merak ediyoruz.

TürkDili&Edebiyatı
Daire Başkanı
04 Aralık 2025 19:30

Şehir olarak birçok şehirden düzenli illa karşılaştırma yapmak zorunda değiliz. İslahiye ve Nurdağı çok mu iyi mesela?

Sansasyonell, 5 gün önce

Urfanın neresi güzel hocam arap şehrinden farkı yok. Siz hiç antep veya diyarbakıra gitmediniz heralde urfaya güzel diyosunuz

Sansasyonell
Aday Memur
04 Aralık 2025 20:08

Ne alaka onlar ilçe ve depremden sonra toparlanamadı henüz

TürkDili&Edebiyatı, 3 gün önce

Şehir olarak birçok şehirden düzenli illa karşılaştırma yapmak zorunda değiliz. İslahiye ve Nurdağı çok mu iyi mesela?

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi