Editörler : cihan27E.Kayı Han

Enflasyonizm
Aday Memur
24 Aralık 2025 13:05

Bu gelir uzmanlarinin aglamasi cidden sıktı artik. Bizim bi yakin var, kendisi iibf mezunu. Zamaninda düz memur olarak basladi. Universitede okurken, lise kpss'ye girerek. Neyse memurluktan sonra okuluda bitirdi, bir donem kurum ici sinavla gelir uzmani oldu. Kendisi de derdi zamaninda bu isleri lise mezunlari yapiyordu. Atla deve degil bu isler, isi yapanlar da cok oyle aman aman kimseler degil. Zaten gercekten liyakatli olanlar, caliskan olanlar, devlete ciddi anlamda katki sunanlar belli oluyor. Onlar da zaten kurum ici sinavlarla vergi mudur yardimcisi, vergi muduru oluyor diye. Sonrasinda yine kurum ici sinavlarla once vergi mudur yardimcisi oldu, simdi de doguda bir sehirde vergi muduru olarak gorev yapiyor. Yani oyle o kadar abartildiklari gibi degil. Bir de kendi iclerinde bile ayrismaya gitmis bunlar. Yeterlige tabi uzman, normal uzman diye birbirlerini yiyorlar. Siz once kendi aranizda bi mutabakati saglayin, kurum icin statulerinizi falan bi belirleyin, ondan sonra kariyer uzmaniz degiliz diye ortaliga cikarsiniz. Her seferinde baskalarinin iyilestirmelerine tas koymaya calismak, laf atmak yerine kendi evinizin önünü süpürün, sonra baskasinin evinin onundeki çöpe laf edersiniz.

Hunzah
Memur
24 Aralık 2025 13:30

ganunda varrrrrrrrrrrrrrrrrr

kamuu34, 3 hafta önce

Gelir uzmanları halen kariyer meslek calisaniyiz diye konuşuyorlar yaa pess guvenlikci şoför bunlar

marmara kazım
Şube Müdürü
24 Aralık 2025 13:41

ben de diyorum bunlar niye yeterliliğe tabi diyorlar kendilerine diye.

Enflasyonizm, 3 hafta önce

Bu gelir uzmanlarinin aglamasi cidden sıktı artik. Bizim bi yakin var, kendisi iibf mezunu. Zamaninda düz memur olarak basladi. Universitede okurken, lise kpss'ye girerek. Neyse memurluktan sonra okuluda bitirdi, bir donem kurum ici sinavla gelir uzmani oldu. Kendisi de derdi zamaninda bu isleri lise mezunlari yapiyordu. Atla deve degil bu isler, isi yapanlar da cok oyle aman aman kimseler degil. Zaten gercekten liyakatli olanlar, caliskan olanlar, devlete ciddi anlamda katki sunanlar belli oluyor. Onlar da zaten kurum ici sinavlarla vergi mudur yardimcisi, vergi muduru oluyor diye. Sonrasinda yine kurum ici sinavlarla once vergi mudur yardimcisi oldu, simdi de doguda bir sehirde vergi muduru olarak gorev yapiyor. Yani oyle o kadar abartildiklari gibi degil. Bir de kendi iclerinde bile ayrismaya gitmis bunlar. Yeterlige tabi uzman, normal uzman diye birbirlerini yiyorlar. Siz once kendi aranizda bi mutabakati saglayin, kurum icin statulerinizi falan bi belirleyin, ondan sonra kariyer uzmaniz degiliz diye ortaliga cikarsiniz. Her seferinde baskalarinin iyilestirmelerine tas koymaya calismak, laf atmak yerine kendi evinizin önünü süpürün, sonra baskasinin evinin onundeki çöpe laf edersiniz.

kamuu34
Aday Memur
24 Aralık 2025 13:53

Kimseye hakaret etme veya kucumsemek icin yazmiyorum ama herkes yerini bilmediği sürece liyakat kalm

MaDMaxiBo
Daire Başkanı
24 Aralık 2025 13:57

şimdi de amirler yakınıyor, memurla aynı maaşı alıyoruz neredeyse diye!..

kamuu34
Aday Memur
24 Aralık 2025 13:58

Merkez taşra ayrimi diyip esitlik istiyorum diyorsunuz girin kardesim sinavlara sgk müfettişligi orda ticaret bakanligi mufettisligi orda banka murakkibi hayatinda görmemiş adam bende bunlarla aynı torbada olayim istiyorsunuz gümrük müfettişini adam kendine denk sayıyor bu mu şimdi adalet menfaat olunca nasil herkes kariyer meslek takılıyor ali yalcinda bakti burda cikar var hemen cumhurbaskanina yalakalik yapmak icin koşturarak gitti saraya

marmara kazım
Şube Müdürü
24 Aralık 2025 14:13

istiyorlar mı halen? maaş zammı iptalinden sonra pek görmüyorum arkadaşları, talepleri bir anda kesildi. eylem falan yok

kamuu34, 3 hafta önce

Merkez taşra ayrimi diyip esitlik istiyorum diyorsunuz girin kardesim sinavlara sgk müfettişligi orda ticaret bakanligi mufettisligi orda banka murakkibi hayatinda görmemiş adam bende bunlarla aynı torbada olayim istiyorsunuz gümrük müfettişini adam kendine denk sayıyor bu mu şimdi adalet menfaat olunca nasil herkes kariyer meslek takılıyor ali yalcinda bakti burda cikar var hemen cumhurbaskanina yalakalik yapmak icin koşturarak gitti saraya

Enflasyonizm
Aday Memur
24 Aralık 2025 14:40

Onlarin amaci taş koymak. Durduk yere normal zamanda cikip grev karari alsalar, eylem yapsalar anlayacagim da yok. Amaclari hizipcilik. Adamsendecilik. Kariyer uzmanları adamsendeciligi.

marmara kazım, 3 hafta önce

istiyorlar mı halen? maaş zammı iptalinden sonra pek görmüyorum arkadaşları, talepleri bir anda kesildi. eylem falan yok

kamuu34
Aday Memur
24 Aralık 2025 16:11

Eee liyakat diyoruz yaa işte bu ne oldu merkezi elemanlar alamadi sus pus oldular karakteriniz nerde ya eylem yapiyordunuz adamlarla eşitiz diye eylem yapıyordunuz ne oldu sizin amaciniz adam yerine konulmakmis anlaşılan bu

Enflasyonizm, 3 hafta önce

Onlarin amaci taş koymak. Durduk yere normal zamanda cikip grev karari alsalar, eylem yapsalar anlayacagim da yok. Amaclari hizipcilik. Adamsendecilik. Kariyer uzmanları adamsendeciligi.

24 Aralık 2025 16:20

taşra uzmanlarına yılda bir defa zam yapılmalı, iki fazla, zaten bir sürü para alıyorlar.

kamuu34
Aday Memur
24 Aralık 2025 16:39

Isterse yilda 10 defa zam alsinlar ama baskalarinin verdigi emeğe çokerek bizde bedavadan trene binelim kafasiyla degil kendi göbeğini keserek yapsinlar.

sherlock.holmes, 3 hafta önce

taşra uzmanlarına yılda bir defa zam yapılmalı, iki fazla, zaten bir sürü para alıyorlar.

seth3
Aday Memur
26 Aralık 2025 08:59

bir başkasının maaşını diline dolayan insanlar kadar boş beleş insan yoktur bir ara öğretmenler polislerin maaşını dillerine dolamışlardı ( kamunun en çok dedikodu yapan en çok ağlayan sabahtan akşama kadar zengin olma hayali kuran kesimi öğretmenlerdir) oysa polis memurları kamunun en çok ezilen kesimidir ki çoğu yerde onların o ezikliğini görüyoruz polis memuru değilim bu arada! hak ettiklerinin yarısını bile alamıyorla neyse konumuz bu değil

aklı başında olan kimseler rakamlarla hesap yapmasını öğrenir

torsten kinhofer
Aday Memur
12 Ocak 2026 08:15

şimdi ne oldu işçinin ortalaması 79 oldu memurun ortalaması 70 oldu bunlar iyi günler kariyer uzmanların zammına hangi kafayla karşı çıktınız neyse diyecek o kadar şey var ki

aergin88
Aday Memur
12 Ocak 2026 08:34

Merkez uzmanlarının girin sınava demesinden bizde bıktın zaten girdik o sınavlar sizin gibi torpilimiz olmadığı için gelir uzmanı olarak kaldı millet ben 2 müfettişlik(biri test,biri yazılı),maliye uzmanlığı,bddk yeminli murakkıplık mülakatından eylendim, Ne zaman Kİ mülakat kaldırırlır adaletli sistem gelir o zaman ayrımdan bahsedersin herkes iibf mezunu ve kpss a ile bu sınavlara girdi ve kurumlara yerleşti. Torpili varken veya sansı yaver gitmişken konuşmak kolay tabi. Bir sürü mağdur var vergi denetmeni ve gelir uzmanlığı,devlet gelir uzmanlığı sınavını ilk başta aynı sınavla girdi ve mülakatta farklı yerlere yerleştirirdi.

kamuu34, 3 hafta önce

Uzman denetci
Aday Memur
14 Ocak 2026 14:00

gncl

Toplam 175 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi