Editörler : cihan27E.Kayı Han
03 Aralık 2025 13:20

Memursen ve Kamusen İstifa

Değerli Memur Arkadaşlarım,

Memur sendikaları artık işlevini yitirmiştir. Bu son seyyanen zam düzenlemesinden sonra, açıkça görülüyor ki, memur sendikaları asli görevlerini yerine getirmek yerine, memurların aleyhine yapılan düzenlemelerde, meseleyi bir tür kılıfına uydurma rolü üstlenmiştir.

Memursen, Kamusen veya herhangi bir memur sendikası fark etmeksizin, memur haklarının sendikal düzeyde korunması meselesinin artık içeriği boşaltılmıştır, anlamını yitirmiş bir ucubeye dönüşmüştür. Memurun yanında olmak yerine, karşında dikilen bir engel haline gelmişlerdir. Promosyon ihalelerinde pasif kalan, yeterince aktif rol almayan, memur maaşına yapılacak refah payı artışı dahil olmak üzere, memur camiasının sendikal haklarını korumak bir yana, memurların yükselen itirazlarını beyhude bir çabaya dönüştürme aygıtına dönen bu sendikalara üye olmanın artık hiçbir lüzumu kalmamıştır.

Ya hepimiz ya hiç birimiz! Bu sendikalara üye olmaya devam ettikçe, haklarımız korunmaya değil, gasp edilmeye devam edecektir. Bu sendikalara üye olarak onları zengin etmeye, sendikaların aidat vasıtasıyla devletin kasasını boşaltmasına artık son verilmelidir.

Duyarlı memur arkadaşlarımın dikkatlerine saygılarımla arz ederim.

musa1992
Şube Müdürü
03 Aralık 2025 13:33

Ne yazarsanız yazın maaşları asgari ücrete bile düşse memursen ve kamusenden istifa etmezler.

sosyalgüvenlik000
Aday Memur
03 Aralık 2025 14:08

iş bırakma eylemini hangi sendika yaparsa ona üye olmak lazım. yani üye olmamak lazım d denilebilir.

Son5yil
Şef
03 Aralık 2025 14:41

İstifa mı... Bırak istifayı daha da çok sarılıyorlar bu sendikaya üyeleri... Keramet nedir bilmiyorum ama kulak çınlamasının had safhada olduğunu net şekilde söyleyebilirim.

masifel1
Aday Memur
04 Aralık 2025 08:45

Bunca olaya rağmen kazık yemeye alışmış memur sen ve kamu sene üye olup bu mesajı okuyan memur sana bir söz söylemek istiyorum tüm sülaleni ilgilendiren .

nemrutdağı
Genel Müdür
05 Aralık 2025 10:36

Emekli memurların devletten 415 bin TL alacakları var .Seyyanen adaletsizliği daha fazla ötelenenez .Acil emekli memurlara seyyanen ödeme yapılmasını bekliyoruz . Ana muhalefet emekli memurların seyyanen sorunlarını alanlarda , meydanlarda , çarşı ve pazarda konuşulmasını bekliyoruz .Tek çözüm muhalefet ilk seçimlerde emekli memurların seyyanen konusunu çözeceğini yüksek sesle duyurmalarını bekliyoruz.

nemrutdağı
Genel Müdür
05 Aralık 2025 10:41

Sendikaların ve iktidarın emekli memurlara seyyanen konusunu çözeceklerini düşünmüyorum. Tek çözüm yolu ana muhalefetin seyyanen adaletsizliğini tüm alan , meydan , çarşı ve pazarda yüksek sesle duyuracak çalışmaları bekliyoruz. Başka çözüm yolu kalmamıştır. Emekli memurlar sahipsiz bırakıldı. Cumhurbaşkanımız , 2023 'te tüm memurlara yapılan seyyanenden emekli memurlarında yararlanacağını duyulmasının üzerinden 30 ay geçti .Hiç bir adım atılmadı .

devletinmemurukişi
Aday Memur
06 Aralık 2025 11:20

reise bir oy daha ver, bu defa çözülecek
nemrutdağı, 1 ay önce
Sendikaların ve iktidarın emekli memurlara seyyanen konusunu çözeceklerini düşünmüyorum. Tek çözüm yolu ana muhalefetin seyyanen adaletsizliğini tüm alan , meydan , çarşı ve pazarda yüksek sesle duyuracak çalışmaları bekliyoruz. Başka çözüm yolu kalmamıştır. Emekli memurlar sahipsiz bırakıldı. Cumhurbaşkanımız , 2023 'te tüm memurlara yapılan seyyanenden emekli memurlarında yararlanacağını duyulmasının üzerinden 30 ay geçti .Hiç bir adım atılmadı .

irfan_06_06
Aday Memur
11 Aralık 2025 12:34

memursenden istifa etmedikçe 3,5 Ali yüzünden alacağımız da 3 ün biri

Moleskin
Aday Memur
15 Aralık 2025 10:54

Celladına aşık adam çok maalesef.Bu kişiler hem ekonomik, hem sosyal şartlarından memnun olmayıp,bu iki sendika da üye kalmaya devam ediyorlar.Ne maaşımız,ne emekli maaşları artar ne de sosyal haklarımız.Bazen kelimelerin,cümlelerin tükendiği noktaya geliyoruz.

hiiammia
Şef
19 Aralık 2025 10:52

Aynen sizinkine katılalım değil mi sizinki çok süper sanki sizinki gelince başa aynı şeyi yapmayacak hatta belki de daha fazlasını....

26 Aralık 2025 08:31

makam peşinde koşanlar üye kalmaya devam ediyor. Benim kafa rahat hiç birine üye değilim.

musa1992, 1 ay önce

Ne yazarsanız yazın maaşları asgari ücrete bile düşse memursen ve kamusenden istifa etmezler.

fakir.adam
Şube Müdürü
26 Aralık 2025 12:21

kamusenden isdifa edib memursene geçdim. içim rahad.

Kpsbirincisi
Genel Müdür
26 Aralık 2025 16:10

Yeni yılda en güzel hediyeyi hangisi verirse ona uye olurum. Memursen daha bir takvim ajanda bile vermedi.

Obscurix
Aday Memur
01 Ocak 2026 05:16

Son yedikleri halttan sonra istifa ettim ben, sanırım bir 4-5 aydır sendikasızım. Bir daha da sendikaya üye olmam. Bu kadar köpek muamelesi görüyorsam, bir de utanmadan çıkıp bunu gülerek anlatıyorsa biri, ben hala onun yanında duruyorsam bana ne denir? Çok şey denir de. Neyse.

Müdürlük sınavı varmış, sarıya üye olmak lazımmış, bilmem ne alımı varmış, maviye üye olmalıymış, b...k varmış pembeye üye olmalıymış.

Bu kadar da ahlaktan yoksun bir güruh olamaz, olmamalı. Şair diyor ki burada "Ben bir halt değilim, zaten kendi hakkımla da müdür falan olamam, bir haltı beceremem, belki bunlar beni kayırır, torpil yaptırırım."

E bu adama daha neyi nasıl nerede anlatacaksın?

aob
Aday Memur
04 Ocak 2026 20:15

Ey nefsinin kasasını kesesinin peşine düşmüş materyalistler, dört üye daha yaptım, kahrınızdan ne okuyorsanız olun.

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi