Editörler : gül-feşan
03 Aralık 2025 16:14

Hizmet birleştirme

Bilgili bir arkadaştan yorum bekliyorum. 3 ay evvel kadrolu olarak bilgisayar işletmenliğine atandım. bundan evvel kamuda ücretli öğretmenlik yaptım 250 gün kadar dökümüm var. ilave olarak çeşitli özel sektör çalışmalarımla buraya başlamadan evvel 650 günüm vardı. hizmet birleştirme yapılırsa kamuda çalışmanın tamamı alınıyor diye duydum. bu koşullar sağlanır ve 365 gün çıkarsa yıllık izin hakkım doğar mı? aynı hizmet sınıfı gibi bir koşul var mı?başka ne gibi avantajlar elde ederim? ayrıyeten şayet kabul edilirse tanımlanan yıllık izin hangi dönemi kapsar ? teşekkürler.

Kilecnasah
Memur
04 Aralık 2025 11:01

Kamuda geçen sürede kadronuz ne olursa olsun sayılır. Eğer askerlik yapılmışsa 6 ayı hizmetten sayılır.

Özel sektörde geçen sürede şu anda bulunduğunuz ünvan ile çalışmışsanız 3/2 oranında sayılır. Eğer toplam süre 360 günü geçiyorsa herhangi bir süre beklemeden yıllık izni hak etmiş olursunuz.

657abc657
Şef
05 Aralık 2025 05:55

hocam çok teşekkürler. kamuda geçen sürenin 4 a olması engel mi peki? memur veya sözleşmeli çalışmadım. devlet okulunda ücretli öğretmenlik yaptım.
Kilecnasah, 2 ay önce

Kamuda geçen sürede kadronuz ne olursa olsun sayılır. Eğer askerlik yapılmışsa 6 ayı hizmetten sayılır.

Özel sektörde geçen sürede şu anda bulunduğunuz ünvan ile çalışmışsanız 3/2 oranında sayılır. Eğer toplam süre 360 günü geçiyorsa herhangi bir süre beklemeden yıllık izni hak etmiş olursunuz.

657abc657
Şef
05 Aralık 2025 05:56

bir de hocam bu ayın 20 sinde 20 gün geldi diyelim. bende kullanmadım. 2026 ya devreder mi? 2026 da bir 20 gün daha mı gelir nasıl olur?
Kilecnasah, 2 ay önce

05 Aralık 2025 08:50

sana izin tanımlanırsa bu 2025 izni olur ve son kullanım tarihi 31 Aralık 2026 olur yani 2026 içerisinde de kullanabilirsin.
657abc657, 2 ay önce
bir de hocam bu ayın 20 sinde 20 gün geldi diyelim. bende kullanmadım. 2026 ya devreder mi? 2026 da bir 20 gün daha mı gelir nasıl olur?

Kilecnasah
Memur
13 Aralık 2025 17:14

Sözleşmeli öğretmenlik için net bir şey diyemem bilmiyorum çünkü. O konuya vakıf olacak kişiler il ilçe memlerde çalışıp personel özlük işine bakan kişiler olır sanırım.

657abc657, 2 ay önce
hocam çok teşekkürler. kamuda geçen sürenin 4 a olması engel mi peki? memur veya sözleşmeli çalışmadım. devlet okulunda ücretli öğretmenlik yaptım.

Usta memur
Aday Memur
13 Aralık 2025 19:55

Aynısını bende yaptım kardeşim 1 dilekçe ver kuruma sgk dönümünde ver anında yapılır.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi