Editörler : Pangaea
03 Aralık 2025 16:53

Artık öğretmenlere yapılan veli zorbalığına öğrenci zorbalığı da eklendi.

Kalma yok, devamsızlık yok, herşey serbest.Öğrenci ve veliye bu kadar serbestliğin olduğu yerde adalet de olmaz. Çalışan ve iyi olanlar cezalandırılıyor. Disiplin, ahlâk, eğitim kalmadı.

kimuni
Genel Müdür
03 Aralık 2025 18:47

ah sayın öğretmenim, hatalı olan sizsiniz!

çünkü sınıfta disiplini sağlamak için,

gözlerinizden ışın çıkarmanız gerekiyor

uçmanız gerekiyor

tek parmağınızla elli milyon ton kaldırabilmeniz gerekiyor tabiri caizse

yanisi gerekiyor da gerekiyor. Buna mukabil maaşınız az olmalı sayın öğretmenim. Sonuçta o kadar da önemli olan bir mesleği icra ediyor değilsiniz.

bir de şikayet mi ediyorsunuz!?

Sakının sayın öğretmenim!..

Ahmet Kaleli
Daire Başkanı
03 Aralık 2025 19:00

zorunlu eğitim kısaldıkça liseden ilkokula doğru iyileştirme olabilir ama daha çok yolumuz var, seneye eğitim iyiye mi kötüye mi gidecek belli olur

okuryazar3
Müsteşar
03 Aralık 2025 19:48

Geçen yıl okula yazdırmış çocuğunu, anneyi güzelce tekmeliyor avazı çıktığınca bağırıyor annede en ufak bir müdahale yok, uyarı yok!

Eyvah dedim İnşallah bana düşmez egoistliğime rağmen haşırt benim listeme:))

O tatlı minnoşuna gıkı çıkmayan veli sınıfta akran zorbalığı olduğu gerekçesiyle beni şikayet etmediği yer kalmadı. En sonunda okul idaresini cimere şikayet etti...

İdareyle papaz olunca naklen gitti gitmesine de maalesef başka okuldaki meslektaşımın başına bela..

Zorba benim evladım diyemeyen bir toplum yapısı çığ gibi...

Lanet olsun mesleği bu hale getirenlere...

03 Aralık 2025 19:48

okul şuan bir işe yaramıyor çocuk liseye gitse ne gitmese ne ? dünyaya da yaramıyor ahirete de yaramıyor. dünyasına ve ahirete yaramayacak bir yere gidiyor ya flörtleşmeye gidiyorlar ya gitmek istemiyorlar biz zorla orada tutuyoruz sonrada ki öğretmene saygı bekliyoruz.

zorunlu eğitimden lise çıkartılmalı

spock
Genel Müdür
03 Aralık 2025 19:56

Çok şükür bizim öğrencilerin insanlıkları iyi ama çok temel medeni bilgilerden bihaberler. Lise öğrencisine sınıfa girmeyi, hoca görünce selam vermeyi, yol vermeyi, etrafını temiz tutmayı falan öğretiyoruz. Bıraktık matematiği fiziği...

sahin-gomu
Memur
03 Aralık 2025 20:30

Zorunlu eğitimi lisede kaldır, kaldıramıyorsan öğretmenler kuruluna okuldan atma yetkisi ver.

dehneliler
Genel Müdür
03 Aralık 2025 20:43

2012 yılı başında 4+4+4 yıllık zorunlu eğitime geçildi O günden beri geçen 14 yılda: Disiplin sorunları arttı Akran zorbalığı arttı Nitelik değil nicelik değer kazandı Mavi yaka iş gücü sorunu çıktı Üniversiteler ve diplomalar değer kaybetti Üniversite mezunu işsiz çoğaldı Evlenme yaşı yükseldi Doğum oranı ciddi olarak düşmeye başladı Bu 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin ülkeye büyük zararı dokundu ve şuan da sistem varlığını hala sürdürüyor. Batı ülkelerinde öğrenci 20'sinde üniversiteyi bitirip yaşama atılırken biz de ise üniversiteye o yaşta yeni başlanılıyor. Aslında bu sistem önceki yıllarda da sorgulanmaya başlanırdı ama sistemin çıktığı 2012 yılı aynı zamanda ülkeye yoğun afgan, suri vs diğer mülteci grupların geldiği yıldı. Bu gelen mülteciler bir süre zorunlu eğitimden doğan tarım, hayvancılık, sanayi, meslek gruplarındaki işçi boşluğunu doldurdu ama taşıma suyla da değirmen bir yere kadar döndü. Sonuç olarak bugün meslek gruplarında işçi sıkıntısı vardır. Ayrıca bu meslek gruplarının kazancı da iyidir. Ama 18 yaşında liseyi bitiren bir öğrenci artık meslek öğrenmeyi değil üniversiteye gitmeyi tercih etmektedir. Ayrıca sürekli müfredat ile oynanmaya başlandı. Şuan bir TDE Öğretmeni olarak ben sürekli sınav, değerlendirme, etkinlik vs yapıyorum. Konular yetişmiyor ve bugün de zümre olarak kitap okuma sınavı yaptık. Aslında bu müfredat olayı ilk olarak 2000 yılların başında FETÖ Terör Örgütü tarafından sinsice zorlaştırıldı. Çünkü öğrencilerin konulara yetişememesini ve konuları öğrenememesini istiyorlardı. Böylece kendi dershanelerine öğrenci almaya çalışıyorlardı. 2012'li yıllar aynı zamanda akıllı telefonların, internetin ve sosyal medyanın her eve girmeye başladığı yıllardı. Günümüzde ise yapay zeka var. Ve bilgiye ulaşmak artık her zamankinden daha kolay hale geldi. Ayrıca öğretmenlerin üzerindeki CİMER baskısı, sınıfta kalmanın kaldırılması, disiplin cezalarının caydırıcı olmaması sorunları daha da büyüttü. Birçok ortaokul ve lisede öğretmen, öğretmenlik değil bakıcılık yapmaya başladı. Günlük 8 saat 40 dakilalık derste bana göre verimi düşüren bir etmendir. Bakanlık yetkililerinin bu sorunları görmesini ve ciddi bir çalışma yapmasını bekliyorum. İnşallah çözüme kavuşur.

birumut1140
Memur
03 Aralık 2025 20:50

Yine bir öğrenci mobbingi yer Ankara https://www.memurlar.net/haber/1153370/ankara-da-lisedeki-utandiran-goruntulere-disiplin-islemi-baslatildi.html

Ya kardeşim bu öğretmen devlet memuru değil mi? Devletin ona verdiği görevi yerine getirmeye çalışmıyor mu?

Sınıfın düzenini bozan ve tüm uyarıları dinlemeyip sınıfın düzenini bozmaya devam eden öğrenci devlet memuruna görevini yaptırmamada ısrar etmeden suç işlemiyor mu?

Okumaya gelen ama düzeni bozan öğrenciler yüzünden bu durumdan etkilenen öğrencinin suçu günahı ne?

Görevini yerine getirmeye çalışan öğretmene yazık değil mi?

Ahlaki eğitim olmadan bilişsel eğitim olmaz olsa da ahlaksız kişiden kimseye hayır gelmez.

Kişinin ahlaki sorunları varsa eğitim şekli öncelikle ahlaki eğitime göre yeniden şekilledirilmelidir.

MEB bir an önce gerekli tedbirleri almalıdır...

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
04 Aralık 2025 01:41

Her dönem yaramazlık yapılıyordu. Fakat en sonunda öğretmenin ciddi kırıldığı anlaşılınca özür dileniyor, eli öpülüyordu. Velilerimiz de okulda yaptığımız haşarılıklar da değil haksız yere cezalandırılmalarda bile öğretmenin yanında oluyordu. Bir türlü ara bulunamadı.

Arkadaş sorunun iç kısmını belirtmiş: https://forum.memurlar.net/konu/cevap/1d55f1cd-84d0-f011-b180-a0369f7d1d8e/

Genel mesele ise toplum olarak silkelenmek gerektiği.

birKEDİgördümSANKİ
Müsteşar Yardımcısı
04 Aralık 2025 04:06

Öğrenci zorbalığı yeni değil ki. Çoktandır var

odtulu962014
Aday Memur
04 Aralık 2025 10:39

Öğrenci merkezli eğitimden artık vazgeçilmeli.Uzun zamandır kanayan yara var ve derhal tedavi edilip iyileştirmek gerekiyor.Ögretmene gerekli değer maddi manevi olarak verilmelidir .

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
04 Aralık 2025 11:29

İlkokul 1. sınıf öğrencisi öğretmenine "sen bana bir şey yapamazsın, annem seni şikayet eder" dediği bir yerde başka bir şey konuşmaya gerek var mı? Çocuk bu şekilde tembihlenip okula geliyor. Evler prens/prenses dolu. Çocuklar dünyanın merkezinde, istedikleri her şeyi sınırsızca yapmaya hakları var bir sorun olursa "süper kahraman" ebeveynler olayı çözüyor zaten. Gücü yeten yettiğine durumu mevcut. Çocukalrın hiç bir görevleri/sorumlulukları yok ve bu durumu güzelleyen, destekleyen bir veli anlayışı mevcut. Bizler bir şekilde bir çocukları mezun ediyor başımızdan savıyoruz. Daha sonrasında bizden daha çok topluma bela oluyorlar ve maalesef insanlarımız bunu anlamıyor. Yıllardır söylüyoruz ancak sorumluluk makamında olanlar da duymamaya devam ediyorlar. Sonuçları hep beraber yaşıyoruz, yaşayaacğız.

nemrutdağı
Genel Müdür
04 Aralık 2025 11:33

İlk yapılması gereken zorunlu eğitim acil kalkmalıdır .Okumak istemeyene öğretmen modern çobanlık mı yapacak ? İlkokulların tekrardan önemini artıracak yöntem başlamalıdır. İlkokulda öğrencinin ilgi yeteneğine , becerisine bakıllır .Yönlendirme ve kapsayıcı titiz bir tarama yapılarak 5. sınıfta hangi okul türüne geçiş yapacağı tespiti yapılmış olur .Tüm lise türlerinin ortaokul bölümleri acil açılmalıdır . (Akşam sanat ortaokullarının önemini bilenler bilir ) Mesleğe göre öğrenciler ayrılır .Akademik durumları ve seviyelerine göre de ayrılır . Bu tek çözümdür .Atomu tekrar parçalamaya yeniden , Amerika kıtasını keşfetmeye gerek yok .
04 Aralık 2025 17:31

Dünkü görüntülerden utandım. Öğretmenlik resmen küçük düşürüldü. O sınıfta o hareketleri yapan öğrencilerin önce ossurtulup sonra okuldan atılması gerekir. Eğer bu şekilde yapılmazsa biz öğretmenler ossurtuluruz.

Braweheart01
Genel Müdür
04 Aralık 2025 21:53

Burada anaokulundan lise son sınıfa kadar tüm kademelerde sorunlu öğrencilerin okul müdürlüklerinin kararıyla örgün eğitimden online eğitime geçirilmesi yetkisi gibi geniş yetkiler verilerek aşılır yani bu çocuk daha 1. sınıf çocuğu ya da bu çocuk henüz kreşte daha küçük dememek gerekiyor . ben 1. sınıf okuturken bir öğrencim başka bir öğrenciyi yatırmış boğazını sıkıyordu ben o an orada olmasam öğrenciyi öldürebilirdi ve bu çocuk henüzz 7 yaşındaydı.. Bunun gibi çok örnek mevcut . Bu tip sorunlu öğrencilere örgün eğitim dışına çıkış cezası verilmesinin kolaylaştırılması sorunu büyük oranda çözer. Örgün eğitim dışına çıkan öğrencilere de birebir online ders değil trtdeki eğitimleri izleyerek haftasonları sınav yapılarak eğitim verilebilir.

UcaS
Genel Müdür
05 Aralık 2025 11:00

Allah hiçbir meslektaşımın sınıfına gezen bağıran süperAktif öğrenci nasip etmesin::::Amin

hsnsylk
Genel Müdür
05 Aralık 2025 13:39

sınıfta disiplinin merkezinde öğretmen vardır, ben derse girer çıkarım, gerekeni yapmayın gan gelip yatın.

kimuni, 1 ay önce

ah sayın öğretmenim, hatalı olan sizsiniz!

çünkü sınıfta disiplini sağlamak için,

gözlerinizden ışın çıkarmanız gerekiyor

uçmanız gerekiyor

tek parmağınızla elli milyon ton kaldırabilmeniz gerekiyor tabiri caizse

yanisi gerekiyor da gerekiyor. Buna mukabil maaşınız az olmalı sayın öğretmenim. Sonuçta o kadar da önemli olan bir mesleği icra ediyor değilsiniz.

bir de şikayet mi ediyorsunuz!?

Sakının sayın öğretmenim!..

Kuskusuz
Genel Müdür
06 Aralık 2025 12:25

Daha dün okulda iki 1. Sinif öğrencisi kavga ederken biri diğerine makasla saldırmış. Rehberlik öğretmeni bile rehberlik yapamamaya başladı. Dün bağırıyordu cocuga ki ilk defa o halde gördüm. Ailesini ikna edemiyorlar. Çözüm olarak sinif öğretmeni teneffüse çıkmaktan vazgecti. Artık hep sınıfta oturuyor. Ortaokulda lisede nolur bilemeyiz ama biz hic bir sey yapamıyoruz.

Braweheart01, 1 ay önce

Burada anaokulundan lise son sınıfa kadar tüm kademelerde sorunlu öğrencilerin okul müdürlüklerinin kararıyla örgün eğitimden online eğitime geçirilmesi yetkisi gibi geniş yetkiler verilerek aşılır yani bu çocuk daha 1. sınıf çocuğu ya da bu çocuk henüz kreşte daha küçük dememek gerekiyor . ben 1. sınıf okuturken bir öğrencim başka bir öğrenciyi yatırmış boğazını sıkıyordu ben o an orada olmasam öğrenciyi öldürebilirdi ve bu çocuk henüzz 7 yaşındaydı.. Bunun gibi çok örnek mevcut . Bu tip sorunlu öğrencilere örgün eğitim dışına çıkış cezası verilmesinin kolaylaştırılması sorunu büyük oranda çözer. Örgün eğitim dışına çıkan öğrencilere de birebir online ders değil trtdeki eğitimleri izleyerek haftasonları sınav yapılarak eğitim verilebilir.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi