Editörler : Pangaea
04 Aralık 2025 12:41

Eğitim zorunlu olsun okulun zorunlu olmasına gerek yok.

Disiplin sorunu ülkenin geleceği için fitili ateşlenmiş bir dinamit haline geldi. Kurunun yanında yaşı da yakmak kısmını geçeli çok oldu. Resmen bir kibrit bütün bir ormanı yakıyor.

Bu yüzden eğitimin zorunlu olması ile ilgili bir problemimiz yok. Eğitim zorunlu olsun. Ama okumak istemeyeni, okulun huzurunu bozanı, eğitime ket vuranı okulda tutup onun için öğretmen, idare, temizlikçi, yemekçi, şoför tahsis edilmemeli.

Bu öğrenciler kademeli ve katı bir disiplin uygulaması ile okuldan uzaklaştırılmalı ve açık öğretime zorunlu kayıtları sağlanmalı. Kaldıkları her ders için de katlamalı ders ücreti ödemeliler. Açık öğretim de normal ders zorluğu ile paralel sınavlar hazırlanmalı.

Öğrencilerin okuldan uzaklaştırılması okul öğretmenleri ve okul idaresi dışında ilçe MEM tarafından kurulacak komisyonla belli kriterler çerçevesinde yapılmalı. Kimsenin velisi ile okul çalışanları muhatap olmak zorunda bırakılmamalı.

nemrutdağı
Genel Müdür
04 Aralık 2025 13:56

İlk yapılması gereken zorunlu eğitim acil kalkmalıdır .Okumak istemeyene öğretmen modern çobanlık mı yapacak ? İlkokulların tekrardan önemini artıracak yöntem başlamalıdır. İlkokulda öğrencinin ilgi yeteneğine , becerisine bakıllır .Yönlendirme ve kapsayıcı titiz bir tarama yapılarak 5. sınıfta hangi okul türüne geçiş yapacağı tespiti yapılmış olur .Tüm lise türlerinin ortaokul bölümleri acil açılmalıdır . (Akşam sanat ortaokullarının önemini bilenler bilir ) Mesleğe göre öğrenciler ayrılır .Akademik durumları ve seviyelerine göre de ayrılır . Bu tek çözümdür .Atomu tekrar parçalamaya yeniden , Amerika kıtasını keşfetmeye gerek yok .

Yondaimeminato
Daire Başkanı
04 Aralık 2025 14:24

Olur mu öyle baksanıza velilerimiz ara tatilin bile kalkmasını istiyor . Evde rahatlarına bakıp çocuklarına bedava bakıcı tutmuşlar. Çocuklar ne yapıyor ne ediyor umursayan yok . Öğretmenlerin en ufak söyleminde CİMER , sözlü taciz , dayak , mobing yükleniyor. Öğrenciye yaptırım zaten yok , disiplin yönetmeliği hak getire.

En son , meslektaşımıza yapılan olayın öğretmenimizce şikayet konusu olmaması çorbaya tuz biber oldu. Var olan birazcık değerimizde ayaklar altına alındı.

nemrutdağı, 1 ay önce
İlk yapılması gereken zorunlu eğitim acil kalkmalıdır .Okumak istemeyene öğretmen modern çobanlık mı yapacak ? İlkokulların tekrardan önemini artıracak yöntem başlamalıdır. İlkokulda öğrencinin ilgi yeteneğine , becerisine bakıllır .Yönlendirme ve kapsayıcı titiz bir tarama yapılarak 5. sınıfta hangi okul türüne geçiş yapacağı tespiti yapılmış olur .Tüm lise türlerinin ortaokul bölümleri acil açılmalıdır . (Akşam sanat ortaokullarının önemini bilenler bilir ) Mesleğe göre öğrenciler ayrılır .Akademik durumları ve seviyelerine göre de ayrılır . Bu tek çözümdür .Atomu tekrar parçalamaya yeniden , Amerika kıtasını keşfetmeye gerek yok .

kimuni
Genel Müdür
04 Aralık 2025 14:46

ben o alana yazmak istemedim hocam ama bence o öğretmenin şikayetçi olmamasının sebebi zaten sanki şikayetçi olsa ne olacak ki? burda birsürü haber yapıldı veya başka medyaya yansıdı. Sonuçta hukuken öğrenci haklı görülüyor

dolayısyla o öğretmenin yerinde olan ben olsaydım ben de o şekilde davranırdım kanaatimce çok yerinde davranmış.

öğretmenin şikayetçi olduğu ve mahkeme konusu olan geçmişte bu tip örnekler zaten var ve bu tip bir örnekte örneğin aynı öğretmen (yani hem şikayetçi hem olayı mahkemeye taşımış hem de kendi ceza almış) bir olay mevcut ise o zaman sorarım ben de

o öğretmen niye neden şikayetçi olsun ?

çocuktur yapar denilerek öğrenci zaten haklı çıkacaksa o zaman öğretmen niye şikayetçi olsun?

siz olsanız şikayetçi olur muydunuz mesela ?

Yondaimeminato, 1 ay önce

Olur mu öyle baksanıza velilerimiz ara tatilin bile kalkmasını istiyor . Evde rahatlarına bakıp çocuklarına bedava bakıcı tutmuşlar. Çocuklar ne yapıyor ne ediyor umursayan yok . Öğretmenlerin en ufak söyleminde CİMER , sözlü taciz , dayak , mobing yükleniyor. Öğrenciye yaptırım zaten yok , disiplin yönetmeliği hak getire.

En son , meslektaşımıza yapılan olayın öğretmenimizce şikayet konusu olmaması çorbaya tuz biber oldu. Var olan birazcık değerimizde ayaklar altına alındı.

Yondaimeminato
Daire Başkanı
05 Aralık 2025 13:48

Değerli hocam , ülke genelinde izlenmiş ve tepki gösterilmiş bir olayın tarafı olsaydım şikayet ederdim, tavrımdan da taviz vermezdim. Gündem öğretmenden yana olmuşken aksi bir söylem herşeyi tepetaklak etti. Öğrenciler herhangi bir yaptırıma uğramasa bile öğretmenlerin bu alandaki duruşu ve rahatsızlığı gündemde yer alırdı. Öğretmenimizin bu konuda şikayetçi olmaması emin ol bazı velilerce normalleştirildi ve hatta '' Öğretmenin işi ne ? Benim oğlumdan/kızımdan daha mı değerli ? Onlarda herşeyi abartıyor , biraz anlayışlı olsa ne olacak ? '' gibi söylemlerini pekiştirdi. Elbette bu durumun aksini söyleyen ve öğretmenlerin durumunun farkında olan veliler var , bu su götürmez bir gerçek.

kimuni, 1 ay önce

ben o alana yazmak istemedim hocam ama bence o öğretmenin şikayetçi olmamasının sebebi zaten sanki şikayetçi olsa ne olacak ki? burda birsürü haber yapıldı veya başka medyaya yansıdı. Sonuçta hukuken öğrenci haklı görülüyor

dolayısyla o öğretmenin yerinde olan ben olsaydım ben de o şekilde davranırdım kanaatimce çok yerinde davranmış.

öğretmenin şikayetçi olduğu ve mahkeme konusu olan geçmişte bu tip örnekler zaten var ve bu tip bir örnekte örneğin aynı öğretmen (yani hem şikayetçi hem olayı mahkemeye taşımış hem de kendi ceza almış) bir olay mevcut ise o zaman sorarım ben de

o öğretmen niye neden şikayetçi olsun ?

çocuktur yapar denilerek öğrenci zaten haklı çıkacaksa o zaman öğretmen niye şikayetçi olsun?

siz olsanız şikayetçi olur muydunuz mesela ?

tuana-lavinya
Aday Memur
05 Aralık 2025 16:02

Kim bilir onuru ne kadar derinden kırıldı neler hissetti. Gerçek mi bilmem ama duyulduktan sonra bayılmış. Veli profili günümüzde belli zaten. Çocuk böyleyse ailesini düşünün. Bu devirde öğretmen günah keçisi seçilmiş. Şikayetçi olsa ceza yine kendisine kesilirdi.

kimuni
Genel Müdür
05 Aralık 2025 16:18

Ben olayın kendisini desteklemiyorum sayın hocam.

yani öğretmenimize yapılan davranış çok yanlış burda bir sıkıntı yok.

benim söylediğim öğretmen olayı / durumu / öğrenciyi nereye şikayet edecek ?

----

öğretmen haklı olduğu halde, hakkını savunamıyor üstüne bir de ceza alıyorsa burada başka yerde sıkıntı var benim söylediğim bu.

baksanıza üstteki diğer öğretmen arkadaş ne söylemiş (sn. @tuana-lavinya adlı üyenin yorumuna bir bakın. Benim söylediğim de tam da buydu.)

şikayetçi olsa olacak olan senaryo belliydi zaten yani. dolayısıyla şikayetçi olmamış olması akıllıca idi bence.

Yondaimeminato, 1 ay önce

Değerli hocam , ülke genelinde izlenmiş ve tepki gösterilmiş bir olayın tarafı olsaydım şikayet ederdim, tavrımdan da taviz vermezdim. Gündem öğretmenden yana olmuşken aksi bir söylem herşeyi tepetaklak etti. Öğrenciler herhangi bir yaptırıma uğramasa bile öğretmenlerin bu alandaki duruşu ve rahatsızlığı gündemde yer alırdı. Öğretmenimizin bu konuda şikayetçi olmaması emin ol bazı velilerce normalleştirildi ve hatta '' Öğretmenin işi ne ? Benim oğlumdan/kızımdan daha mı değerli ? Onlarda herşeyi abartıyor , biraz anlayışlı olsa ne olacak ? '' gibi söylemlerini pekiştirdi. Elbette bu durumun aksini söyleyen ve öğretmenlerin durumunun farkında olan veliler var , bu su götürmez bir gerçek.

dehneliler
Genel Müdür
05 Aralık 2025 18:35

benim gözümde 12 yıllık zorunlu eğitim, ülkenin başına gelmiş sayılı yanlışlardan birisidir
Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi