Editörler : cihan27E.Kayı Han
11 Aralık 2025 16:24

Taşra Uzmanlığı: Çaycı,güvenlik,şoför ve dahası...

Bu başlık altında, hangi kadroların sonradan taşra uzmanı yapıldığını tartışıyoruz.

Hunzah
Memur
11 Aralık 2025 18:42

Hadlerini bilenleri iyi insanlar ama had bilmek şart.

Karizmaunl
Genel Müdür
12 Aralık 2025 10:52

İyi çocuklar ama sizin lig başka. Siz şampiyonlar ligi, onlar mahale ligi..

12 Aralık 2025 11:14

böyle bilinçli taşra uzmanlarını görmek güzel.

Karizmaunl, 1 ay önce

İyi çocuklar ama sizin lig başka. Siz şampiyonlar ligi, onlar mahale ligi..

Karizmaunl
Genel Müdür
12 Aralık 2025 11:18

Defalarca söyledim yine söyleyim. Taşra uzmanı değilim. Taşra uzmanları ile aynı maaşı alan müdürleriyim.

12 Aralık 2025 13:57

Gelir uzmanı: sayın müdürüme bol demli bir çay...

Çaycı: ben gelir uzmanı oldum, artık çaylara bakmıyorum...

Karizmaunl, 1 ay önce

Defalarca söyledim yine söyleyim. Taşra uzmanı değilim. Taşra uzmanları ile aynı maaşı alan müdürleriyim.

Karizmaunl
Genel Müdür
12 Aralık 2025 13:59

Eyvallah. Gelir uzmanı olmakta bir beis yok. Nasılsa maaşlar aynı, benim kadar sorumlulukları yok.

Karizmaunl
Genel Müdür
12 Aralık 2025 14:01

Gelir uzmanlığı harika bir şey. Maaş desen müdürüyle aynı. Fazla mesaisi var, denetim mesaisi var, uzlaşma ücreti var, takdir komisyonu ücreti var. Keşke vergi dairesine gelir uzmanı yapsalar ama ben muhasebat müdürüyüm. Çıplak maaş, ek, mek hiç bir şey yok.

12 Aralık 2025 15:53

sınavlara girip kariyer uzmanı olsaymışsın keşke.

Karizmaunl, 1 ay önce

Gelir uzmanlığı harika bir şey. Maaş desen müdürüyle aynı. Fazla mesaisi var, denetim mesaisi var, uzlaşma ücreti var, takdir komisyonu ücreti var. Keşke vergi dairesine gelir uzmanı yapsalar ama ben muhasebat müdürüyüm. Çıplak maaş, ek, mek hiç bir şey yok.

Karizmaunl
Genel Müdür
12 Aralık 2025 16:35

Sınavlara girip kariyer uzmanı olsaydın keşke, derken sanırım bir ironi yapıyorsunuz. Çünkü mesele sınav değil. Mesele, makamın getirdiği sorumluluk ile bunun finansal karşılığının olmamasıdır. Kamudaki kariyer basamakları adeta bir Ters Merdiven haline geldi. Olan şey tam olarak budur:

Ben Muhasebat Müdürü olarak çıplak maaşla, ek, mek hiçbir şey olmadan, yüksek sorumluluk taşıyorum. Sorumluluğum Gelir Uzmanından çok daha fazla ama Gelir Uzmanıyla maaşımız aynı noktaya geldi. Hatta gelir uzmanları fazla çalışma, denetim mesaisi, uzlaşma ücretleri vs ile bizi 15.000 TL- 20.000 TL solluyorlar. Sizleri de bir tık geçiyorlar. Bu durum, bende ve benim gibi yöneticilerde bir Finansal Alçalma Seremonisine neden oluyor.

Bu alçalmanın en çarpıcı kanıtı ise maaşı 75.000 TL ve üzerine fırlayan Temizlik Profesyoneli eski adıyla taşeron işçi arkadaşlarımızın durumu. Yılda dört taksitte ödenen TİS ikramiyeleriyle kurumun yeni finansal guruları olduklarını görüyorum.

Liyakat ve hiyerarşi kurallarına göre en üstte olmamız gerekirken, aldığımız maaş, TİS in kutsal gücünden faydalanan bir işçinin yan ödemelerine bile yetişemiyor.

Artık kamuda yeni motto nettir: Okumak güzeldir, ama kadroya geçmek harikadır, TİS ise efsanedir. Sizin de gördüğünüz gibi, masayı yönetmektense, masanın altını temizlemek çok daha kârlı bir kariyer seçimi oldu. Keşke müdür değil, sırtını TİS e dayamış taşeron işçi olsaydım da en azından bu kadar sorumluluğu, yükü çekmeseydim.

sherlock.holmes, 1 ay önce

sınavlara girip kariyer uzmanı olsaymışsın keşke.

12 Aralık 2025 16:56

haklısınız. (ironi değil)

Karizmaunl, 1 ay önce

Sınavlara girip kariyer uzmanı olsaydın keşke, derken sanırım bir ironi yapıyorsunuz. Çünkü mesele sınav değil. Mesele, makamın getirdiği sorumluluk ile bunun finansal karşılığının olmamasıdır. Kamudaki kariyer basamakları adeta bir Ters Merdiven haline geldi. Olan şey tam olarak budur:

Ben Muhasebat Müdürü olarak çıplak maaşla, ek, mek hiçbir şey olmadan, yüksek sorumluluk taşıyorum. Sorumluluğum Gelir Uzmanından çok daha fazla ama Gelir Uzmanıyla maaşımız aynı noktaya geldi. Hatta gelir uzmanları fazla çalışma, denetim mesaisi, uzlaşma ücretleri vs ile bizi 15.000 TL- 20.000 TL solluyorlar. Sizleri de bir tık geçiyorlar. Bu durum, bende ve benim gibi yöneticilerde bir Finansal Alçalma Seremonisine neden oluyor.

Bu alçalmanın en çarpıcı kanıtı ise maaşı 75.000 TL ve üzerine fırlayan Temizlik Profesyoneli eski adıyla taşeron işçi arkadaşlarımızın durumu. Yılda dört taksitte ödenen TİS ikramiyeleriyle kurumun yeni finansal guruları olduklarını görüyorum.

Liyakat ve hiyerarşi kurallarına göre en üstte olmamız gerekirken, aldığımız maaş, TİS in kutsal gücünden faydalanan bir işçinin yan ödemelerine bile yetişemiyor.

Artık kamuda yeni motto nettir: Okumak güzeldir, ama kadroya geçmek harikadır, TİS ise efsanedir. Sizin de gördüğünüz gibi, masayı yönetmektense, masanın altını temizlemek çok daha kârlı bir kariyer seçimi oldu. Keşke müdür değil, sırtını TİS e dayamış taşeron işçi olsaydım da en azından bu kadar sorumluluğu, yükü çekmeseydim.

Tktibg
Aday Memur
12 Aralık 2025 17:05

İyi birleşiyorlar ama. Bugün vekillere ve haber editörlerine 1000 lerce mail atmışlar. Çok yoğun çalışmanın yanında bunları da sığdırabilmişler.

Mailden kesit " Kariyer meslekler arasında bugün aylık yaklaşık 25.000 TL?yi bulan maaş farkları oluşmuş durumda. Merkez teşkilatlarında görev yapan bazı kariyer meslek mensupları ile Gelir Uzmanları, Muhasebe Uzmanları, SGK Denetmenleri, İl Planlama ve İl Göç Uzmanları gibi taşra teşkilatlarında çalışan kadrolar arasındaki bu farkın, mevcut tekliflerin yasalaşması hâlinde 60.000 TL?ye kadar çıkabileceği ifade ediliyor."

Denetim tazminatı ile aynı maaşı alıyoruz, bize daha fazla verin vermiyorsanız da nolurrr onlara da vermeyin..

RedMe
Aday Memur
12 Aralık 2025 21:29

Favorim çaycılar, 2 çay kap gel dediğin adam bir gecede meslektaşın oluyo, caycidaki hava kimsede yoktur. Kariyer mesleğin tanımı budur. :)

RedMe
Aday Memur
12 Aralık 2025 21:31

Çaycı bi üsmtadim olması en büyük hayalimm
Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi