Editörler : E.Kayı Han
12 Aralık 2025 12:41

Yeşil Pasaport İçin Dolu Boş Kararnamesi

dolu boş kadro kararnamesinde 758 takip için 4 ten 3 e kadrosunun değişeceğini gördüm. bu işin içinde olanlar şuan maaş olarak 3-1 im sizce yakın zamanda 3 e inebilir miyim?

soadist
Şube Müdürü
12 Aralık 2025 13:29

nasıl dostum tam açıklar mısınız

halowick
Aday Memur
12 Aralık 2025 13:45

Burada 4 te olan katipler için 3 e 758 kişinin inebileceğini anladım yanlış mıyım?

https://www.memurlar.net/haber/1153899/cok-sayida-kuruma-ait-dolu-ve-bos-kadro-kararnamesi-yayimlandi.html?amp=1

katip1988
Daire Başkanı
13 Aralık 2025 12:23

derece kademe önemli degil kadro 3 ise yeşil alırsiniz. Ben aldım.

halowick
Aday Memur
13 Aralık 2025 15:55

Tamam sizinle aynı fikirdeyim sadece şunu sordum geçen hafta yayınlanan dolu boş kararnamesinde 758 kişinin kadrosu 4 ten 3 e düşecek, bununla ilgili düşümler ne zaman yapılır

katip1988, 2 ay önce

derece kademe önemli degil kadro 3 ise yeşil alırsiniz. Ben aldım.

yazaryazman
Aday Memur
13 Aralık 2025 16:06

Ben Eylül kararnamesinde 3'e indim, kararname yayınlandıktan 1 ay sonra personel ekranima yansıdı

halowick
Aday Memur
13 Aralık 2025 16:18

Merak ettiğimde tam buydu çok teşekkürler. Peki 3/1 olarak bulunurken düştü değil mi kadronuz 3 e

yazaryazman, 2 ay önce

Ben Eylül kararnamesinde 3'e indim, kararname yayınlandıktan 1 ay sonra personel ekranima yansıdı

yazaryazman
Aday Memur
13 Aralık 2025 16:24

Evet aynen öyle, Haziran'da 3/1 olmuştum, Eylül kararnamesinde kadro derecem 3 oldu. Geçmiş yıllarda 4/1-4/2-4/3 olan arkadaşlarımdan kadro derecesi 3'e düşenler oldu ama artık Adalet Bakanlığı maaş dereceniz 3/1 olmadan 3.derece kadro vermiyormuş. Bakanlığı aradığımda bana bu şekilde bilgi vermişlerdi.

halowick, 2 ay önce

Merak ettiğimde tam buydu çok teşekkürler. Peki 3/1 olarak bulunurken düştü değil mi kadronuz 3 e

katip1988
Daire Başkanı
14 Aralık 2025 12:40

Ben 4/1 iken 3 e indirmişlerdi. belki yüksek lisans etkisi bilemiyorum ama epey kadro açılmış 3 icin. indirirler kisa sürede.

halowick, 2 ay önce

14 Aralık 2025 13:53

Neye göre belirliyorlar bunu kafalarına göre mi, bir kriteri var mı

barteleneo
Aday Memur
14 Aralık 2025 16:08

maaş derecesi 3 ise 3 numaralı kadro almak imkansız mı

i.k.y.elif
Şef
15 Aralık 2025 14:52

Merhaba, bu konu ile ilgili Bakanlık Taşra Kadro Tahsis birimi ile görüşen oldu mu acaba? Acaba ne zaman yapacaklar çalışmaları, geçen yıl Aralık ayında yayınlanan kadro çalışmasını bir kaç ay sonra yaptılar diye biliyorum.

Kardiac
Aday Memur
16 Aralık 2025 09:46

Süreç önce atama birimlerine yazı gelmesiyle başlar. Genellikle yılda 2 defa olur. Yapılacak kadro değişikliği için Cumhurbaşkanlığı kurumlara belli bir tarih bildirir. Bu son yayımlanan için 20 Kasım 2025'ti. Bu tarihe kadar terfi alacak personel dahil listelerin hazırlanıp gönderilmesi istenir. Daha sonra resmi gazetede dolu kadro değişikliği olarak yayımlanır. İsmi bildirilenlerin kadro değişikliği için bilgi işleme yazı yazılır ve topluca değişiklik yapılır. Örnek vermek gerekirse zabit katibi olan birisi 20 kasım ve öncesinde 3/1 olduysa veya olmayı hakettiyse kadrosu yakında 3 olur.

katip1988
Daire Başkanı
16 Aralık 2025 11:45

kriter elbette var. mevcut calisanlar arasında değişiklik yapıldığı icin kimin hangi derece kademeye ineceği az cok belli. o yüzden hazırlık mahiyetinde önceden yapilan işlemler diyebiliriz

yatıksekiz, 2 ay önce

Neye göre belirliyorlar bunu kafalarına göre mi, bir kriteri var mı

halowick
Aday Memur
16 Aralık 2025 17:15

En açıklayıcı cevaptı çok teşekkürler.. o zaman yeni yıl gelmeden 3 e kadro iner mi yoksa ocağa kalır mı?

Kardiac, 2 ay önce
Süreç önce atama birimlerine yazı gelmesiyle başlar. Genellikle yılda 2 defa olur. Yapılacak kadro değişikliği için Cumhurbaşkanlığı kurumlara belli bir tarih bildirir. Bu son yayımlanan için 20 Kasım 2025'ti. Bu tarihe kadar terfi alacak personel dahil listelerin hazırlanıp gönderilmesi istenir. Daha sonra resmi gazetede dolu kadro değişikliği olarak yayımlanır. İsmi bildirilenlerin kadro değişikliği için bilgi işleme yazı yazılır ve topluca değişiklik yapılır. Örnek vermek gerekirse zabit katibi olan birisi 20 kasım ve öncesinde 3/1 olduysa veya olmayı hakettiyse kadrosu yakında 3 olur.

halowick
Aday Memur
18 Aralık 2025 15:02

Hocam peki bu yıl içinde olur mu yoksa Ocak ayında mı olur?

Kardiac, 2 ay önce

Kardiac
Aday Memur
18 Aralık 2025 15:15

Zabıt katiplerinin kadro değişikliği henüz bilgi işleme gitmedi diye biliyorum. Önümüzdeki haftaya kadar giderse Ocak ayına kalmadan UYAP güncellenmiş olur.
halowick, 2 ay önce

En açıklayıcı cevaptı çok teşekkürler.. o zaman yeni yıl gelmeden 3 e kadro iner mi yoksa ocağa kalır mı?

zLkF11
Daire Başkanı
20 Aralık 2025 00:18

Düşümler yılda 2 defa yapılır. Temmuz ve Aralık aylarında boş kadro durumuna göre dağıtım yapılır. Siz 31 ocağa kadar uyaptan kontrol edin. Gelmezse artık seneye temmuzu beklemeniz gerekecek

halowick, 2 ay önce

Tamam sizinle aynı fikirdeyim sadece şunu sordum geçen hafta yayınlanan dolu boş kararnamesinde 758 kişinin kadrosu 4 ten 3 e düşecek, bununla ilgili düşümler ne zaman yapılır

halowick
Aday Memur
20 Aralık 2025 12:59

Hocam peki sizce ağustosta 1 3/1 e düştüm, alma ihtimalim nedir

zLkF11, 2 ay önce

Düşümler yılda 2 defa yapılır. Temmuz ve Aralık aylarında boş kadro durumuna göre dağıtım yapılır. Siz 31 ocağa kadar uyaptan kontrol edin. Gelmezse artık seneye temmuzu beklemeniz gerekecek

halowick
Aday Memur
20 Aralık 2025 22:57

hocam sen yetkili bir arkadaşa benziyorsun ağustos 1 de 3-1 oldum sence bunda alma ihtimalim olur mu yoksa diğer arkadaşın dediği gibi mi temmuza kalma ihtimalim olur mu ?

Kardiac, 2 ay önce

Kardiac
Aday Memur
21 Aralık 2025 23:32

Eğer ünvanınız zabıt katibiyse bu son değişiklikle 3'lük kadronuz verilecektir.
halowick, 2 ay önce

hocam sen yetkili bir arkadaşa benziyorsun ağustos 1 de 3-1 oldum sence bunda alma ihtimalim olur mu yoksa diğer arkadaşın dediği gibi mi temmuza kalma ihtimalim olur mu ?

Toplam 51 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi