Editörler : E.Kayı Han

halowick
Aday Memur
22 Aralık 2025 13:13

Hocam peki bu hafta bilgi işleme sizce yazıyı gönderirler mi? Yoksa yeni yıla kalır mıyım?

Kardiac, 2 ay önce
Eğer ünvanınız zabıt katibiyse bu son değişiklikle 3'lük kadronuz verilecektir.

piacio
Memur
22 Aralık 2025 16:14

Memur kadrosunda çalışanlar neden 3 derece kadroya inemiyor. Yıllardır maaş derecem 4/1.

piacio
Memur
22 Aralık 2025 16:20

pardon 1/4 olacaktı. yani son aşama.

Kardiac
Aday Memur
22 Aralık 2025 17:50

Kontrolü bitirebilirlerse gönderirler.
halowick, 2 ay önce

Hocam peki bu hafta bilgi işleme sizce yazıyı gönderirler mi? Yoksa yeni yıla kalır mıyım?

Kardiac
Aday Memur
22 Aralık 2025 18:05

Cumhurbaşkanlığının kuruma 3. derece memur kadrosu ihdas etmesi gerekiyor. Maalesef memur gibi (koruma ve güvenlik görevlisi, mübaşir vs.) başka ünvanlarda da aynı durum söz konusu. Zabıt katipliği de 1. ve 2. derece kadrolara inemiyor mesela.
piacio, 2 ay önce

Memur kadrosunda çalışanlar neden 3 derece kadroya inemiyor. Yıllardır maaş derecem 4/1.

halowick
Aday Memur
22 Aralık 2025 18:27

Peki normalde bildirirken cumhurbaşkanlığına hazır olmuyor mu listeler, yani hangi kişinin düşeceği excel de ya da farklı ortamda hazırda bulunmuyor mu? Tamamen bilmediğim için soruyorum

Kardiac, 2 ay önce

Kardiac
Aday Memur
22 Aralık 2025 18:47

Evet ancak bi kaç ay önce gönderilen listeler oluyor. Sayı fazla olduğu için bu süreçte bildirilen personelden herhangi birinin bilgisi (görev yeri, ünvanı vb.) mutlaka değişmiş oluyor. Kimisi istafa etmiş oluyor kimisi başka bir yere nakil olmuş oluyor. Örneğin kişi bildirildiğinde Ankara Adliyesi çalışanı iken şuan İstanbul Adliyesi çalışanı. Güncel olarak İstanbul değilde Ankara bildirilirse memuriyetine yanlış satır girilmiş oluyor. Memuriyet satırı yanlış olunca HİTAP vb. yerlere de yanlış aktarılmış oluyor. Daha sonra anca kişi kendisi farkederse ya da başka bir kontrolde görülürse tespit edilebiliyor.
halowick, 2 ay önce

Peki normalde bildirirken cumhurbaşkanlığına hazır olmuyor mu listeler, yani hangi kişinin düşeceği excel de ya da farklı ortamda hazırda bulunmuyor mu? Tamamen bilmediğim için soruyorum

halowick
Aday Memur
22 Aralık 2025 19:07

Süreci o kadar güzel izah ettiğin için cidden çok teşekkür ederim. En azından arka planı kafamda canlandı, İnşaallah hayırlısı ile de bu değerlendirme de kadrom da 3 e düşer 😅 bende düştü mü düşmedi mi diye takip etmeyi bırakırım 😅

Kardiac, 2 ay önce
Evet ancak bi kaç ay önce gönderilen listeler oluyor. Sayı fazla olduğu için bu süreçte bildirilen personelden herhangi birinin bilgisi (görev yeri, ünvanı vb.) mutlaka değişmiş oluyor. Kimisi istafa etmiş oluyor kimisi başka bir yere nakil olmuş oluyor. Örneğin kişi bildirildiğinde Ankara Adliyesi çalışanı iken şuan İstanbul Adliyesi çalışanı. Güncel olarak İstanbul değilde Ankara bildirilirse memuriyetine yanlış satır girilmiş oluyor. Memuriyet satırı yanlış olunca HİTAP vb. yerlere de yanlış aktarılmış oluyor. Daha sonra anca kişi kendisi farkederse ya da başka bir kontrolde görülürse tespit edilebiliyor.

i.k.y.elif
Şef
23 Aralık 2025 11:10

Cevaplarınız açıklayıcı gerçekten teşekkür ederiz bilgilendirme için, bende yazı işleri müdürüyüm emsale takıldığım için terfim 1 ağustosta yapıldı ve 3/1 oldum. acaba bu çalışmada benim gibileri de dahil edecekler mi, aynı kıdeme sahip arkadaşlarım eylül ayında aldı kadroyu.

Kardiac, 2 ay önce

Kardiac
Aday Memur
23 Aralık 2025 11:31

Bir önceki değişiklik 30 Haziran 2025'e kadar terfi alanları kapsıyordu. Resmi Gazete'de yayımlanması baya sürdü. 1 Ağustos'ta terfi alıp 3/1 olduysa derece kademeniz, 3'lük kadronuz da bu son yayımlanan ile gelmiştir. UYAP'ta yakında güncellenir.
i.k.y.elif, 2 ay önce

Cevaplarınız açıklayıcı gerçekten teşekkür ederiz bilgilendirme için, bende yazı işleri müdürüyüm emsale takıldığım için terfim 1 ağustosta yapıldı ve 3/1 oldum. acaba bu çalışmada benim gibileri de dahil edecekler mi, aynı kıdeme sahip arkadaşlarım eylül ayında aldı kadroyu.

halowick
Aday Memur
24 Aralık 2025 16:14

Hocam tekrar rahatsız ediyorum, defeaten taşra atamayı aradım ama telefonlar bir türlü açılmadı, bu hafta olacağı yönünde duyum var mı ?

Kardiac, 2 ay önce

Kardiac
Aday Memur
24 Aralık 2025 16:37

Biraz zor ama yetiştirmeye çalışıyoruz dediler.
halowick, 2 ay önce

Hocam tekrar rahatsız ediyorum, defeaten taşra atamayı aradım ama telefonlar bir türlü açılmadı, bu hafta olacağı yönünde duyum var mı ?

halowick
Aday Memur
24 Aralık 2025 17:25

şubata bilet almıştım bakalım yetişecek mi ya da diyelim yaptılar şansıma ağustos 1 olmama rağmen düşmezsem de şaşırmayacağım artık :) vallahi cevapların oldukça açıklayıcı, bu kadar şey sordum yorulmadan sıkılmadan cevap verdin. Allah razı olsun.

Kardiac, 2 ay önce
Biraz zor ama yetiştirmeye çalışıyoruz dediler.

halowick
Aday Memur
26 Aralık 2025 13:08

Hocam bugün taşra atamayı aradım sicilden baktı hallediyorsunuz ama düşümleri biz yapmıyoruz cumhurbaşkanlığı yapıyor dediler süre içinde bizlik bir durum değil onlar yapıyor dediler. Yüne uzman görüşüne sığınıyorum ne yapmam lazım ?

Kardiac, 2 ay önce

Kardiac
Aday Memur
26 Aralık 2025 13:53

Şöyleki Cumhurbaşkanlığı sadece Kamu E-Uygulama sistemini görür, bizim UYAP sistemimizi bilmezler. Konuştuğunuz kişi konuya hakim değil muhtemelen. Çünkü yeşil pasaport başvurusunu UYAP üzerinden yapacaksınız. UYAP'taki bilgileriniz yeşil pasaport şartını sağlamazsa başvuru yapamazsınız. Bu yüzden UYAP'taki güncellemeyi de atama birimleri ya da bilgi işlem yapar Cumhurbaşkanlığı değil. Biraz daha bekleyin yakında güncellenecektir kadronuz.
halowick, 2 ay önce

Hocam bugün taşra atamayı aradım sicilden baktı hallediyorsunuz ama düşümleri biz yapmıyoruz cumhurbaşkanlığı yapıyor dediler süre içinde bizlik bir durum değil onlar yapıyor dediler. Yüne uzman görüşüne sığınıyorum ne yapmam lazım ?

simdireklamlar
Aday Memur
30 Aralık 2025 12:19

Kadrosu (hak edişi) 5/1, 5/2, 5/3 iken 3'e düşme durumu nasıl oluyor? Bununla ilgili Ankara'yı aradığımda tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir işlem yapılamayacağı söylendi. Ancak KHK ile ihraç edilip işe geri dönenlerin kadroları 3 ile başladı (kıdemine bakılmaksızın) dediğimde öyle bir şey olamaz denildi ama var. Zor olmasa gerek işe geri dönenlerin kadrosuna bakabilmek.

halowick
Aday Memur
30 Aralık 2025 15:04

Hocam ben bugün hatta biraz önce dayanamayıp yine aradım, telefondaki beyefendi bu yıl bir kere oldu başka olmayacak tarzında konuştu, siz ağustos ayı itibariyle haketmişsiniz ama haziranda çalışma bittiği için ancak seneye dedi, bende 30 kasıma kadar olanlarla ilgili çalışma yapıldığını söyledim, bu sefer onu bilemiyorum dedi, başka birime aktardı ancak telefonla ulaşmam yine mümkün olmadı ? Sizin verdiğiniz bilgilerin doğruluğuna itimatım sonsuz ama geçen haftalarda liste çalışmalarından bahsetmiştiniz. Bir gelişme oldu mu haberiniz var mı acaba ?

Kardiac, 2 ay önce
Süreç önce atama birimlerine yazı gelmesiyle başlar. Genellikle yılda 2 defa olur. Yapılacak kadro değişikliği için Cumhurbaşkanlığı kurumlara belli bir tarih bildirir. Bu son yayımlanan için 20 Kasım 2025'ti. Bu tarihe kadar terfi alacak personel dahil listelerin hazırlanıp gönderilmesi istenir. Daha sonra resmi gazetede dolu kadro değişikliği olarak yayımlanır. İsmi bildirilenlerin kadro değişikliği için bilgi işleme yazı yazılır ve topluca değişiklik yapılır. Örnek vermek gerekirse zabit katibi olan birisi 20 kasım ve öncesinde 3/1 olduysa veya olmayı hakettiyse kadrosu yakında 3 olur.

halowick
Aday Memur
31 Aralık 2025 14:54

Hocam valla artık telefonla da ulaşamıyorum senin de bu konularda bilgin olduğunu düşünüyorum acaba bir gelişme var mı ?

Kardiac, 2 ay önce

Kardiac
Aday Memur
31 Aralık 2025 15:35

Dönenlerin büyük çoğunluğuna şahsa bağlı kadro açıldı. Şahsa bağlı kadrolar derece aralıklı açılıyor. Örneğin kişi teknisyen(ş) kadrosuna atanıyor, sisteme kadrosu 3-13 olarak açılıyor. Kişinin derece kademesi 7/1 bile olsa kadroya bakıldığında 3 görünüyor UYAP sisteminden kaynaklı. Yeşil pasaport talebinde bulunduğunda red ediliyor derece kademesi 3/1 olmadıysa ancak bazen gözden de kaçırılabiliyor. En son bildiğim kadarıyla halen UYAP'ı tam düzeltemediler bu konuda.
simdireklamlar, 2 ay önce

Kadrosu (hak edişi) 5/1, 5/2, 5/3 iken 3'e düşme durumu nasıl oluyor? Bununla ilgili Ankara'yı aradığımda tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir işlem yapılamayacağı söylendi. Ancak KHK ile ihraç edilip işe geri dönenlerin kadroları 3 ile başladı (kıdemine bakılmaksızın) dediğimde öyle bir şey olamaz denildi ama var. Zor olmasa gerek işe geri dönenlerin kadrosuna bakabilmek.

Kardiac
Aday Memur
31 Aralık 2025 15:36

Bugün sorduğumda bilgi işleme gitti dediler. İsterseniz bide orayı arayıp sorun.
halowick, 2 ay önce

Hocam valla artık telefonla da ulaşamıyorum senin de bu konularda bilgin olduğunu düşünüyorum acaba bir gelişme var mı ?

Toplam 51 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi