Editörler : cihan27E.Kayı Han

B.lack
Aday Memur
16 Aralık 2025 08:53

şef yapacaklar, müdür yapacaklar, tayin yapacaklar ya istifa etmez bunlar. maaşları azalsa zaten biz o kadar haketmiyorduk diyecek bir kitle var.

icracı..
Aday Memur
17 Aralık 2025 19:54

Memuru işçi yapsınlar sorun kalmaz

aşkim, 1 ay önce
memır yapsınşar işçiyi

Esra1709
Aday Memur
18 Aralık 2025 10:38

5 yıllık memurum, kadrom düz memur GİH 11/2, bekarım, çocuk yok, sendika var ama BES yok. 50 bin almıyorum. Temizlik kadrosundaki sürekli işçi arkadaşlarım benden daha fazla maaş alıyor. Geçen gün bana ne kadar aldığımı sordular, ben de 50 bin dahi almadığımı söyleyince, "İyisi mi biz hiç sesimizi çıkartmayalım, biz çok daha fazla alıyoruz," dediler. Bir de buna yol ve yemek ücreti de ekleniyor.

Kimsenin 5 kuruşunda gözüm yok, Rabbim bana kendi kazancımı yemeyi ve harcamayı nasip etsin. Ama bu durum gerçekten haksızlık.

hiiammia
Şef
19 Aralık 2025 10:50

Bu gibi gönderileri anlamıyorum, sanki düzen tam tersine dönse yeni gelen aynısını hatta fazlasını yapmayacak...... O sen bu sen cart sen curt ben sendikasına bağlamak yanlış çok dar açılı bir perspektif asıl sorunu kimse görmek istemiyor toplum olarak bir yozlaşma söz konusu Kim nerden götürebilirse götürüyor götüremeyenler DE böyle götürebilecek konuma gelmek için saldırıyor da saldırıyor

Mehmet denix
Aday Memur
20 Aralık 2025 14:09

3600 ve yhs.Bari verilen sözler tutulsa.Yalan dolan...

sansar012345
Aday Memur
20 Aralık 2025 23:40

müstahak memurlara özellikle Öğretmen milletine. Sarı sendikada durmaya devam etsinler.

Md00
Şef
21 Aralık 2025 10:21

Öğretmenler odasında ağlamaya devam etsinler,bürocular masalarında hemşireler nöbette biz o kadar söyledik istifa edin sendikadan birlikten kuvvet doğar diye ama dinleyen olmadı şimdi de sadece gülüyorum

susman57
Aday Memur
21 Aralık 2025 19:00

çok net ifade edilmis

MEHMETHAN OSMANLI
Daire Başkanı
25 Aralık 2025 00:07

yaparsaaaa kim yapar ........ memuru bırak kariyer memurunu ve uzman kadrolarını temizlik işçisi maaşına ezdirdi maalesef
Esra1709, 1 ay önce

5 yıllık memurum, kadrom düz memur GİH 11/2, bekarım, çocuk yok, sendika var ama BES yok. 50 bin almıyorum. Temizlik kadrosundaki sürekli işçi arkadaşlarım benden daha fazla maaş alıyor. Geçen gün bana ne kadar aldığımı sordular, ben de 50 bin dahi almadığımı söyleyince, "İyisi mi biz hiç sesimizi çıkartmayalım, biz çok daha fazla alıyoruz," dediler. Bir de buna yol ve yemek ücreti de ekleniyor.

Kimsenin 5 kuruşunda gözüm yok, Rabbim bana kendi kazancımı yemeyi ve harcamayı nasip etsin. Ama bu durum gerçekten haksızlık.

yerlikarizma
Aday Memur
26 Aralık 2025 11:15

çok şükür hiç bir sendikam yok, o hataya iki kere düştüm geç de olsa akıllandım, ücretim az diyenlerin hemen hepsi bu sendikalarda ya en çok buna sinirleniyorum.

sphinx80
Memur
30 Aralık 2025 07:26

işçi sendikası asgari ücret için masaya oturdu mu oturmadı ne oldu herkes bildiğini yine yaptı iş sendikada değil zihniyette zihniyeti değiştimedikçe sendika boş burda sendikaları eleştireceğinize buna neyin sebep olduğunu araştırın

manisalı70
Aday Memur
30 Aralık 2025 13:47

Gel de buna laf anlat işte boşuna dil yormayın insanlar ne durumda olduklarını sorgulayamıyorsa anlatmaya da gerek yok....

tfx2023, 1 ay önce
neyi basaracaksiniz cok merak ediyorum. kesk ve kamusen en guclu zamanlarinda iktidarda (koalisyon) bizden diyip %1 bile olmayan anlasmaya imza atmadi mi levent kırca bunu "zamcik" ile alay konusu yapmadi mi ? basaracginiz tek sey konusmak. bu zihniyete inat memursende devam....
06 Ocak 2026 08:32

geneli makam peşinde koşanlar ve istifa etmemekte direniyorlar. Bende sendikasızım. Vicdanım rahat.

yerlikarizma, 4 hafta önce

çok şükür hiç bir sendikam yok, o hataya iki kere düştüm geç de olsa akıllandım, ücretim az diyenlerin hemen hepsi bu sendikalarda ya en çok buna sinirleniyorum.

Yapramazan
Aday Memur
06 Ocak 2026 13:33

Taraf olmayan, bertaraf olur sevgili kardeşim.

Türkiyeliyim, 1 ay önce
24 yıldır memurum, hiçbir zaman sendikalara üye olmadım, haklı olduğumu düşünüyorum, çünkü sendikaların kendisi hep kazançlı çıkar ama memur hep onların sayesinde kaybeder.

MEHMETHAN OSMANLI
Daire Başkanı
06 Ocak 2026 14:39

bu ay en düşük memur maaşı 60k olacak taşerondan 4d kadrosuna geçirilen vasıfsız temizlik işçisi ek ödemeleri dahil ortalama maaşı 75-80k arası ( fazla mesai hariç) olacak

t.parlar
Memur
07 Ocak 2026 01:52

Yalnız iş haddi altı, memur bunu unutmayacak, seçim öncesi havuçla tavşan kandırır gibi yapacakları sözde iyileştirmeler de kendilerini kurtarmayacak. Bundan sonra oyu; torpille, tanıdık vasıtasıyla kamuya doldurdukları vasıflı işler yapanlardan daha fazla ücret verdikleri vasıfsız, nitelik istemeyen işleri yapan kıymetlilerinden isteyecekler ama kaderin cilvesidir en çok kazığı onlar atacak. Geçmiş olsun, memura altta kalıp ezilmeyi reva görenler altlarındaki koltuklar çekilince altta kalmak neymiş iyi bir öğrensinler, yeter şımartıldıkları.

Hırbow
Aday Memur
08 Ocak 2026 08:08

sevgili arkadaşlar gözünüzü seveyim sizler aklı başında insanlarsınız, biraz da cesur olunuz, gerçekleri konuşun, adil olmayan liyakatsiz zamlar ve maaşlarda bizzatihi hükümetin politikaları etkildir. memuru sevmeyen bir yapı ve hükümet var karşımızda. bakış açısıyla ilgili değer biçmeyle ilgili bir mevzuu bu, yoksa kör mü adamlar ilkokul lize mezunu çaycı işçi temizlikçi üniversite mezunlarını maaş skalasında sollamış. oyunuzu ona göre verin bir dahaki seçimde.. bana değer vermeyen bir hükümete oy vermeyeceğim ben. bu kadar basit. seçim sizlere ait

ayanogluaybars
Aday Memur
08 Ocak 2026 15:49

taşeronken 3 te 1 maaşımı alan paspasçı şimdi 75 bin + 15 bin ikramiye 90 bin maaş alıyor

Obscurix
Aday Memur
10 Ocak 2026 00:39

Başlığı görünce yazmadan edemedim yine.

Bu adı anılan grup ile hesabımı ahirete bıraktım ben. Hepsinin üzerinde vebal var. Ben kendi adıma hakkımı helal etmiyorum. Haram zıkkım olsun.

benjamin176
Memur
10 Ocak 2026 09:25

Bütün zam hesapları en düşük memur maaşı, en düşük emekli maaşı gibi, "en düşük" maaş üzerinden yapılıyor. Sendikalar tüm memurlar eşit miktarda "seyyanen" zam alsın diye kendini parçalıyor. Popülist sendikalar ve haberciler yüzünden bu seyyanen lafı artık herkesin diline pelesenk oldu, bilen de kullanıyor bilmeyen de. O halde tüm memurlar ve kamu işçilerinin maaşları (ikramiye, tediye, ek ders, bilmemne tazminatı gibi hiçbir kalem olmayacak şekilde) tamamen eşitlensin, emeklilerin maaşı da kendi içinde eşitlensin de kurtulalım bu adaletsiz seyyanen zam, en düşük maaşa zam saçmalıklarından. Hiç değilse kamuda sosyalist sisteme geçtik deyip, çaycıdan düşük para alan kariyer meslek, mühendis vs gibi kadromuzdan utanmaz, enayi gibi aynı miktarda emekli maaşı almak için iki üç kat fazla prim ödemeyiz. Tabi iş yükümüz, mesai saatimiz ve aldığımız sorumluluğun da eşitlenmesi gerekecek ama müfettişle, uzmanla eşit zam ve maaş isteyen arkadaşların buna da karşı çıkacaklarını zannetmiyorum.

Toplam 40 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi