Brkndl10
Memur
13 Aralık 2025 12:46

Bana isnat edilen suç fetö veya terör vs. değil belgede sahtecilikti adli takipsizlik aldım disiplin soruşturması adli soruşturmaya binaen açıldı belgedeki tarih 10.01.2023 ayrıca savcının kyok kararındaki suç tarihi kısmında da 10.01.2023 yazıyor disiplin soruşturmacısı zamanaşımını savcılık ihbarındaki tarihi esas alıp 15.01.2024 de başlatmış ayrıca ydk kararı 27.07.2025 bakan onayı 08.09.2025 şimdi benim durumum nasıl yorumlanır öyleyse

guneysu5353, 1 ay önce

Sizin dava hangi dairede?

Yıllardır bu işi takip ediyorum.egerki isnad edilen suç,terör örgütü ile irtibat,iltisak vs yani o suç kapsamında değilse şu yazacağım şekilde zaman aşımıni kendi dosyandw yorumla...

suç tarihinden itibaren 24 aylık süre içerisinde ilgili yüksek disiplin kurulu kararı verdiyse ceza geçerli,egerki 24. Aydan sonra disiplin kurulu karar verdiyse ceza iptal olacaktır.daha önce bu süreyi suç tarihi ile EGM yüksek disiplin kurulu kararının bakan tarafından onaylandığı tarihe Göre yorumluyorlardi,Haziran 2025 tarihinde iddknin verdiği kararı gerekçe göstererek Danıştay 2. Daire bakan onay tarihinin bir önemi yok diye karar veriyor.

Brkndl10
Memur
13 Aralık 2025 12:56

Bencede saçmalık bu ya hadi bakan onayı değil ydk kararı esastır muhabbetini bir nebze anlarım ama kurum suçu bilmiyorsa zamanaşımı olmaz öğrenince başlar ne ya ben buna inanmıyorum direk kanuna ters düşemezler ya

Brse, 1 ay önce

O zaman ceza zamanaşımı diye bir şey kalmaz ki.

İdare suçu öğrendikten sonra her türlü 2 senede cezayı verir süreyi kaçırmaz

Ceza zamanaşımı kavramı dmk dan cikarilsin o zaman ne anlamı var ki

guneysu5353
Memur
13 Aralık 2025 13:42

Bu şekildeyse iptal olur,idarede olur,bölgede olur,en kötü Danıştayda olur ama iptal olur.suçun öğrenilme tarihinin bir önemi yok.

Brkndl10, 1 ay önce

Bana isnat edilen suç fetö veya terör vs. değil belgede sahtecilikti adli takipsizlik aldım disiplin soruşturması adli soruşturmaya binaen açıldı belgedeki tarih 10.01.2023 ayrıca savcının kyok kararındaki suç tarihi kısmında da 10.01.2023 yazıyor disiplin soruşturmacısı zamanaşımını savcılık ihbarındaki tarihi esas alıp 15.01.2024 de başlatmış ayrıca ydk kararı 27.07.2025 bakan onayı 08.09.2025 şimdi benim durumum nasıl yorumlanır öyleyse

Paşa27
Aday Memur
13 Aralık 2025 14:03

umarım dediğin gibi olur şef. 8. dairenin kararı için ne diyorsun
guneysu5353, 1 ay önce

Bu şekildeyse iptal olur,idarede olur,bölgede olur,en kötü Danıştayda olur ama iptal olur.suçun öğrenilme tarihinin bir önemi yok.

guneysu5353
Memur
13 Aralık 2025 14:23

Terör suçlarında suçun öğrenme tarihini bazen baz alıyorlar diye duymuştum,paylaşılan karardaki durumda onu destekler nitelikte... söyle söyleyeyim son 2 3 senede Danıştay'ın suçun işleniş tarihi itibariyle 24 ay içinde bakan onaylaması lazım disiplin cezasını diye 10 tane karar var elimde,şimdi sadece bakan onay tarihini değiştiler onun yerine yüksek disiplin kurulu karar tarihini dikkate alacak..ayrıca Danıştay ayrı dairelerin içtihat birleştirme kararı olmadığı sürece birbirleri ile çelişen bir sürü kararı var,o yüzden 2. Dairedeki dosyalarda suçun işlendiği tarih dikkate alınacaktır,o konuda bekleyenler müsterih olsun.benim gibi suçun işlendiği tarihten sonra bakan onay tarihinin 24 ay içinde olması gerektiğini düşünüp umutlananlar son içtihat ile olumsuz karara hazirlikli olsun.

Paşa27, 1 ay önce
umarım dediğin gibi olur şef. 8. dairenin kararı için ne diyorsun

surgeon67
Aday Memur
13 Aralık 2025 15:24

adli olarak takipsizlik alıp nasıl ihraç ediliyorsun cidden anlamıyorum neye göre karar veriliyor

Brkndl10
Memur
13 Aralık 2025 15:26

Benim anladığım kadarıyla idare mahkemeleri gibi Danıştayın dairelerinin aldığı kararlarda da bir tutarlılık yok esastan kyok kararı usulden zamanaşımı argümanlarımı inşallah yok saymazlar

guneysu5353, 1 ay önce

Terör suçlarında suçun öğrenme tarihini bazen baz alıyorlar diye duymuştum,paylaşılan karardaki durumda onu destekler nitelikte... söyle söyleyeyim son 2 3 senede Danıştay'ın suçun işleniş tarihi itibariyle 24 ay içinde bakan onaylaması lazım disiplin cezasını diye 10 tane karar var elimde,şimdi sadece bakan onay tarihini değiştiler onun yerine yüksek disiplin kurulu karar tarihini dikkate alacak..ayrıca Danıştay ayrı dairelerin içtihat birleştirme kararı olmadığı sürece birbirleri ile çelişen bir sürü kararı var,o yüzden 2. Dairedeki dosyalarda suçun işlendiği tarih dikkate alınacaktır,o konuda bekleyenler müsterih olsun.benim gibi suçun işlendiği tarihten sonra bakan onay tarihinin 24 ay içinde olması gerektiğini düşünüp umutlananlar son içtihat ile olumsuz karara hazirlikli olsun.

LdyKurt
Aday Memur
14 Aralık 2025 10:35

Şimdi ben de benzer durumla karşı karşıyayım idare mahkemesine dava açtık zamanaşımı suç öğrenme tarihi mi işlenme tarihi mi Kanunda işlenme tarihi diyor ayrıca kurum suçu geç öğrendi diyelim kurum suçu bilmiyor diye zamanaşımını öğrendikleri tarihten mi başlatırlar bu arada adli olarak ben de kyok aldım konu fetö vs. değil

guneysu5353, 1 ay önce

guneysu5353
Memur
14 Aralık 2025 13:45

Suç işlendikten sonra ki 24 ay içerisinde, emniyet genel müdürlüğü yüksek disiplin kurulu meslekten çıkarma kararı vermemişse eğer ,ceza verme zaman aşımı oluyor...16 Haziran 2025 tarihinden önce Danıştay 24 aylık süreyi emniyet genel müdürlüğü yüksek disiplin kurulu kararinin bakan tarafından onaylandığı tarihi dikkate alarak zaman aşımıni tespit ediyordu,şimdi bakan onay tarihi formalitedir,emniyet genel müdürlüğü yüksek disiplin kurulunun karar tarihine bakarım diyor.sonuc olarak ;kurumun bahse konu suçu 23. Ay 29. Gun ogrense 1 gün içinde tüm işlemleri yapıp cezayı vermesi lazım sana..24 ay dolduktan sonra disiplin cezası almazsın.

LdyKurt, 1 ay önce

Şimdi ben de benzer durumla karşı karşıyayım idare mahkemesine dava açtık zamanaşımı suç öğrenme tarihi mi işlenme tarihi mi Kanunda işlenme tarihi diyor ayrıca kurum suçu geç öğrendi diyelim kurum suçu bilmiyor diye zamanaşımını öğrendikleri tarihten mi başlatırlar bu arada adli olarak ben de kyok aldım konu fetö vs. değil

Nrll
Aday Memur
14 Aralık 2025 13:54

peki zaman aşımı sebebiyle bir disiplin soruşturması işlemden kaldırılırsa, gene de 34 maddeden buna dayanarak tayin yapılabilir mi?

guneysu5353
Memur
14 Aralık 2025 13:56

Bu konuda herhangi bir bilgi veya tecrübeye sahip değilim 👍🏻

Nrll, 1 ay önce
peki zaman aşımı sebebiyle bir disiplin soruşturması işlemden kaldırılırsa, gene de 34 maddeden buna dayanarak tayin yapılabilir mi?

LdyKurt
Aday Memur
14 Aralık 2025 14:13

Kurum geç öğrendi diye bizim yükümlülüğümüz yok dimi şey diyebilir mi o zamana kadar ihbar şikayet olmamış herhangi öğrenebileceğim bir durum oluşmamış ben suçu şu zaman öğrendim zamanaşımı başlangıcı bu tarihtir diyip sıyrılır mı idare mahkemesi de haklı bulur mu kurumu

guneysu5353, 1 ay önce

Suç işlendikten sonra ki 24 ay içerisinde, emniyet genel müdürlüğü yüksek disiplin kurulu meslekten çıkarma kararı vermemişse eğer ,ceza verme zaman aşımı oluyor...16 Haziran 2025 tarihinden önce Danıştay 24 aylık süreyi emniyet genel müdürlüğü yüksek disiplin kurulu kararinin bakan tarafından onaylandığı tarihi dikkate alarak zaman aşımıni tespit ediyordu,şimdi bakan onay tarihi formalitedir,emniyet genel müdürlüğü yüksek disiplin kurulunun karar tarihine bakarım diyor.sonuc olarak ;kurumun bahse konu suçu 23. Ay 29. Gun ogrense 1 gün içinde tüm işlemleri yapıp cezayı vermesi lazım sana..24 ay dolduktan sonra disiplin cezası almazsın.

guneysu5353
Memur
14 Aralık 2025 14:40

Böyle birşey hiç görmedim,öyle olsa idarenin suçu öğrendiği tarih olarak zaman aşımı hesaplanırdı,kanunda net açık; suçun işlendiği tarihe Göre dikkate alınır.disiplin cezasına ilişkin karar evrakının ilk sayfasinda suç yeri,nevi, tarihi vs yazar.o tarihe bak gerisini düşünme.selametle..

LdyKurt, 1 ay önce

Kurum geç öğrendi diye bizim yükümlülüğümüz yok dimi şey diyebilir mi o zamana kadar ihbar şikayet olmamış herhangi öğrenebileceğim bir durum oluşmamış ben suçu şu zaman öğrendim zamanaşımı başlangıcı bu tarihtir diyip sıyrılır mı idare mahkemesi de haklı bulur mu kurumu

Brkndl10
Memur
14 Aralık 2025 15:29

Dediğin karar evrakındaki tarihe öğrendikleri tarihi yazmışlar aynı suç konusu savcı kyok kararında suç tarihi 10.01.2023 yazıyor disiplin cezası kararındaki suç tarihi kısmında 15.01.2024 yazıyor hangisini baz alır idare mahkemesi

guneysu5353, 1 ay önce

Böyle birşey hiç görmedim,öyle olsa idarenin suçu öğrendiği tarih olarak zaman aşımı hesaplanırdı,kanunda net açık; suçun işlendiği tarihe Göre dikkate alınır.disiplin cezasına ilişkin karar evrakının ilk sayfasinda suç yeri,nevi, tarihi vs yazar.o tarihe bak gerisini düşünme.selametle..

guneysu5353
Memur
14 Aralık 2025 16:45

Bahse konu disiplin cezası evrakinda suçun öğrenildiği tarihi suçun işleniş tarihi olarak yazmışsa,siz ilgili Cumhuriyet savcıligi aracılığıyla suçun yeri, zamanı kyok kararı tarzı bir evrakı alıp avukatın varsa uyaptan, yoksa direkt idare mahkemesi kalemine götür ek beyan olarak idare mahkemesine sun

Brkndl10, 1 ay önce

Dediğin karar evrakındaki tarihe öğrendikleri tarihi yazmışlar aynı suç konusu savcı kyok kararında suç tarihi 10.01.2023 yazıyor disiplin cezası kararındaki suç tarihi kısmında 15.01.2024 yazıyor hangisini baz alır idare mahkemesi

guneysu5353
Memur
14 Aralık 2025 16:50

Bide isnat edilen suç sosyal medya üzerinden birşey paylaşmak mi?egerki öyleyse ve paylaşım duruyorsa,ilgili gönderinin idare tarafından öğrenilme,tespit edilme tarihi tarihi suçun işlendiği tarih olarak dikkate alınır.bir nevi kesintisiz suç gibj düşünuluyor o durum,paylaşımda kaldıkça seç işlenmeye devam ediyor gibi.umarim öyle bir suç değildir.

LdyKurt, 1 ay önce

Devletinoglu
Aday Memur
14 Aralık 2025 17:02

Bu konuyu gerçekten netleştirmek lazım. Suçun işlendiği tarih yazıyor yönetmelikte.

Brse
Şef
14 Aralık 2025 18:55

Doğru olan bu

Devletinoglu, 1 ay önce

Bu konuyu gerçekten netleştirmek lazım. Suçun işlendiği tarih yazıyor yönetmelikte.

Toplam 38 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi