Editörler : E.Kayı Han
13 Aralık 2025 19:49

Burs Borcu Banka Blokesi

Arkadaşlar burs borcundan dolayı maaş hesabıda bloke var .Maaş yatınca direkt burs borcunun hepsini tahsil edebilir mi vergi dairesi ?

E.Kayı Han
Editor
13 Aralık 2025 19:53

Maaş hesabına borç nedeniyle bloke konulamaz.

korumabitkii
Aday Memur
13 Aralık 2025 19:54

Kayı han bey maaş hesabından çıkış yapamıyorm.Müşteri hizmetleri kısmi bloke var diyor.Vergi dairesiyle görüşün diyor.Önceden e haciz vardı para çıkışı yapabiliyordum ama blokeden sonra yapamıyorum.

korumabitkii
Aday Memur
13 Aralık 2025 20:42

Merak ettiğim nokta maaş yatınca burs borcunun hepsini keser mi?

Sozlesmelidestek
Aday Memur
13 Aralık 2025 23:37

Vergi dairesinde yapılandırma yap ilk taksiti öde sorun kalkar. Haciz olsa bile maaşın 4/1 ine kesinti yapar diye biliyorum

korumabitkii
Aday Memur
13 Aralık 2025 23:40

İcralık olmadan maaş hesabıma nasıl bloke koyarlar anlamıyorum.Dediğinizi biliyorum fakat şunu soruyorum ben: Maaş yarın gece yatınca toplam borcu keser mi ?
Sozlesmelidestek, 1 ay önce

Vergi dairesinde yapılandırma yap ilk taksiti öde sorun kalkar. Haciz olsa bile maaşın 4/1 ine kesinti yapar diye biliyorum

Sozlesmelidestek
Aday Memur
13 Aralık 2025 23:48

Çalıştığımız kurumlara haciz yazısı geliyor ama çoğunlukla personele haber vermıyor. Personel maaşta haberi oluyor niye kesinti oldu diye arayıp sorunca söylüyorlar. Belkide maaşından kesinti olmaz maaş yatınca görürsün ama kesinti maaşın hepsine olmaz

korumabitkii, 1 ay önce
İcralık olmadan maaş hesabıma nasıl bloke koyarlar anlamıyorum.Dediğinizi biliyorum fakat şunu soruyorum ben: Maaş yarın gece yatınca toplam borcu keser mi ?

korumabitkii
Aday Memur
13 Aralık 2025 23:54

Bilemedim ki neyse sağolun

west19
Şef
14 Aralık 2025 22:32

Maşallah borçlarla, icralarla, hacizlerle ilgili çok bilgilisin.
E.Kayı Han, 1 ay önce

Maaş hesabına borç nedeniyle bloke konulamaz.

E.Kayı Han
Editor
15 Aralık 2025 00:52

Çok icralık oldum ondan olsa gerek

west19, 1 ay önce
Maşallah borçlarla, icralarla, hacizlerle ilgili çok bilgilisin.

korumabitkii
Aday Memur
15 Aralık 2025 02:50

Maaş yattı bloke kalktı,bu ne saçmalık ?
E.Kayı Han, 1 ay önce

Çok icralık oldum ondan olsa gerek

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
22 Aralık 2025 06:25

O borç Amme Alacaklarının Tahsili Usulu Hakkındaki Kanunda istenen usullere göre size tebliğ edildi mi ? Şöyle sorayım, size tebliğ edilmeyen bir borç, doğrudan tahsil aşamasına mı geçti ?

Tarh, Tebliğ, Tahakkuk ve Tahsil aşamalarının geçilmesi lazım. Öte yandan, bu borcun dönemi ne zamana dayanıyor?

Vergi dairesi senin hesabının ne olduğuna bakmaz, hesap varsa bankalara yazıyı gönderir, haciz koyun der olay biter. Bundan sonrası hesabına haciz konulan kişinin açacağı davaya göre şekillenir.

Sizin yapmanız gereken, hesabınıza konulan blokenin sebebi olan amme alacağının döneminin hangi yıla ait olduğudur? 5 yılı doldurmuş mu? Usulüne göre size tebligat yapılmış mı ?

vs. vs.

Obscurix
Aday Memur
01 Ocak 2026 05:26

Aynını yaşadım, görüştüm vergi dairesi ile, dediler ki o anda hesabınızda olan tutar neyse bloke ona konmuştur, yeni yatan miktarları etkilemez, etkilemedi de. Sonra da dilekçe verdim taksitlendirip ödedim, taksitlendirildiği anda da blokeyi kaldırdılar.

totalde 20 tl falan bloke koyabildiler zaten. memur hesabı ne olacak ki hesapta. rezilliğe bak. çok utanmıştım.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi