Editörler : E.Kayı Han
13 Aralık 2025 21:23

Hastalık Nedeniyle Unvan Değişikliği

14 yıldir mahkemelerde zabit katibi olarak çalışıyorum, ancak ilk olarak 2019 yılında tetik parmak ameliyati oldum, sağlık mazeretine dayalim birim değişikliği talep ettim. Ancak reddoldu. 2025 yılında neredeyse bütün parmaklarimda aynı rahatsızlık ortaya çıktı hatta ameliyat olan parmağımda dahi tekrarladı. Tekrar bir parmağımdan ameliyat oldum ve yine yer değişikliği talep ettim. Yine reddoldu. Ancak bu sene doktor beni meslek hastaligi uzmanına sevk etti. Meslek hastaligi uzmani da MESLEK İLE İLİSKİLİ HASTALİK TESHİSİ KOYDU, RİTMİK TEKRARLAYAN HAREKETLERDEN KAÇINMASI, UYGUN BİR BIRIMDE CALISTIRILMASI şeklinde görüş bildirdi. Bu da sağlık kurulu tarafindan onaylandi. Bende taleplerim reddedilmesi nedeniyle bakanlıktan unvan değişikliği talep ettim. Bu durum hakkında yardımcı olur musunuz???

Yunus7878
Aday Memur
14 Aralık 2025 11:00

öncelikle ilk derece adalet komisyonuna vereceksiniz dilekcenizi eger komisyon unvan degisikliginizi uygun gorurse evraklari bakanliga yollar bakanlikta onaylarsa unvan degisikligi yapabilirsiniz eger red gelirse bence idare mahkemesine gidin

türkiye4333
Aday Memur
14 Aralık 2025 12:16

Daha önce iki kere yer değişikliği verdim reddedilince mecbur bakanlıktan unvan degisikligi talep ettim yani direk komisyon aracılığı ile bakanliga yolladim

Yunus7878, 2 ay önce
öncelikle ilk derece adalet komisyonuna vereceksiniz dilekcenizi eger komisyon unvan degisikliginizi uygun gorurse evraklari bakanliga yollar bakanlikta onaylarsa unvan degisikligi yapabilirsiniz eger red gelirse bence idare mahkemesine gidin

Yunus7878
Aday Memur
14 Aralık 2025 12:19

anladim ama bakanlik dilekceyi direk komisyona gönderiyor buna görüs verin tekrar bakanliga gönderin diye yani komisyondan goruş almadan bakanlik karar vermiyor
türkiye4333, 2 ay önce

Daha önce iki kere yer değişikliği verdim reddedilince mecbur bakanlıktan unvan degisikligi talep ettim yani direk komisyon aracılığı ile bakanliga yolladim

türkiye4333
Aday Memur
14 Aralık 2025 22:58

Komisyon sizce ne der bu durumda heyet raporunu rağmen, heyet raporunu görmezden mi gelirler? Sonuçta daha önce ki dilekcelerim hep red

Yunus7878, 2 ay önce
anladim ama bakanlik dilekceyi direk komisyona gönderiyor buna görüs verin tekrar bakanliga gönderin diye yani komisyondan goruş almadan bakanlik karar vermiyor
Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi