Editörler : cihan27E.Kayı Han
14 Aralık 2025 14:36

Ali Yalçın ve Cumhurbaşkanı görüsmesi sonuç ne olur?
Ali yalçın seyyanen zam talep etmiş. bakalım olumlu sonuçlar gelecek mi. Ocak 15 te yüzde 25 gelir mi ki

Anderson1
Şube Müdürü
14 Aralık 2025 15:14

Kesın gelir merak etme hatta yüzde 40 garanti bence !

m.r_f
Genel Müdür
14 Aralık 2025 15:26

Sonraki seçim için millet vekilliği sözü almaya gitmiştir.

denrit
Aday Memur
14 Aralık 2025 15:29

vekillki mi orası garanti. lakin memur kızgın. kamuoyu tepkisi var. ben Ocak 15 te birşey olacağını düşünüyorum. sayın devlet Bahçeli bey de geçen bundan bahsetti.
m.r_f, 2 ay önce

Sonraki seçim için millet vekilliği sözü almaya gitmiştir.

Kpsbirincisi
Genel Müdür
14 Aralık 2025 20:16

Allah sana akıl fikir versin. Bişey olacağını düşünüyormuşş. Bişey olmayacağını anlamanız için kaç zaman kaç yıl kaç seçim geçmesi gerekiyor acaba.

denrit, 2 ay önce
vekillki mi orası garanti. lakin memur kızgın. kamuoyu tepkisi var. ben Ocak 15 te birşey olacağını düşünüyorum. sayın devlet Bahçeli bey de geçen bundan bahsetti.

denrit
Aday Memur
14 Aralık 2025 20:18

olacak ocak onbeste 18.5 değil 20 ile 25 arası bı zam gelecek inşallah
Kpsbirincisi, 2 ay önce

Allah sana akıl fikir versin. Bişey olacağını düşünüyormuşş. Bişey olmayacağını anlamanız için kaç zaman kaç yıl kaç seçim geçmesi gerekiyor acaba.

since2024
Aday Memur
14 Aralık 2025 20:28

he he gelir sana zam

dmys
Memur
14 Aralık 2025 20:45

2028 de seçim olacaksa:

2027 de verilen zam işçiye memuru ezdirmek oluyor. Bu seçimde oy kaybı demek.

2026 da zam vermek büyük ihtimalle gerçekleşecek olandır ama aradaki farkı kapatmak çok zor birden o kadar zam yapılırsa enflasyon patlar o sebeple bunu bir gerekçeye bağlamak lazım bence. Bunu da şu 30.000 tl olayıyla bulacaklar önce kariyer mesleklere verilecek sonra itiraz edilip pr?ı yapılıp tüm memurlar?a verilecek.

Biz birer oyuz. Oy için apoyla anlaşan irade bizi mi es geçecek. 🤣

2027 den önce vermek zorunda yoksa eksi oy yazar.

denrit
Aday Memur
14 Aralık 2025 20:47

katılıyorum.
dmys, 2 ay önce

2028 de seçim olacaksa:

2027 de verilen zam işçiye memuru ezdirmek oluyor. Bu seçimde oy kaybı demek.

2026 da zam vermek büyük ihtimalle gerçekleşecek olandır ama aradaki farkı kapatmak çok zor birden o kadar zam yapılırsa enflasyon patlar o sebeple bunu bir gerekçeye bağlamak lazım bence. Bunu da şu 30.000 tl olayıyla bulacaklar önce kariyer mesleklere verilecek sonra itiraz edilip pr?ı yapılıp tüm memurlar?a verilecek.

Biz birer oyuz. Oy için apoyla anlaşan irade bizi mi es geçecek. 🤣

2027 den önce vermek zorunda yoksa eksi oy yazar.

insaatmuhendsi
Aday Memur
14 Aralık 2025 21:36

Sonuç gol olur ne olacak. Değil Ali Yalçın isterse Donald Trump görüşsün kasada Mr. Şimşek varken daima kasa kazanır.

Rektör-Hoca
Aday Memur
14 Aralık 2025 22:20

memur-sen üyesiyim Ali Yalçın da arkadaşım olur ama ne yazık ki üyelerinden ve yol arkadaşlarından ziyade şu an kendi istikbalini düşünüyor. bu kadar insanın ahı elbet çıkar..

denrit
Aday Memur
14 Aralık 2025 22:42

hocam bu görüşmeden zam artışı çıkar mı. benim özgürüm pozitif yönde
Rektör-Hoca, 2 ay önce
memur-sen üyesiyim Ali Yalçın da arkadaşım olur ama ne yazık ki üyelerinden ve yol arkadaşlarından ziyade şu an kendi istikbalini düşünüyor. bu kadar insanın ahı elbet çıkar..

guard12345
Memur
14 Aralık 2025 22:54

eğer pozitif bir şey görseydi 50 yerde kanala çıkardı bunlar vasıfsız emin olun buna şahsi yorumum seçimden önce bir umut seyyenen bir şeyler verirler o kadar

Rektör-Hoca
Aday Memur
14 Aralık 2025 23:11

imkansız hocam. şmşk olduğu sürece zor, mahvetti ekonomiyide bizide.
denrit, 2 ay önce
hocam bu görüşmeden zam artışı çıkar mı. benim özgürüm pozitif yönde

tkebap2023
Aday Memur
14 Aralık 2025 23:16

su seyanan 1000tl yi 10.000 tl yapabilirler herkes faydalanır

mechanical726
Aday Memur
15 Aralık 2025 07:10

Yok 30000 tl yaparlar. Kimseye 1 kuruş bile vermeyecekler. Hala böyle uydurmasyon haberlere itimat ediyorsunuz.

tkebap2023, 2 ay önce

su seyanan 1000tl yi 10.000 tl yapabilirler herkes faydalanır

tetikcip
Şef
15 Aralık 2025 08:46

Daha önceki kariyer meslek zammını iptal ettirdiği söyleniyordu. Bu şekilde ziyaret etmesi yine aklıma aynı gündemi getirdi. Memur sendikasının başkanının işi, bir memur grubunun alacağı zammı iptal ettirmek olmamalı!

sefmemur06
Aday Memur
15 Aralık 2025 08:52

Kariyer uzman/müfetttiş düzenlemesi bu yıl içinde 3.kez meclis genel kuruluna gelecek. Bu kez yasalaşacağını düşünüyorum.

tetikcip, 2 ay önce

Daha önceki kariyer meslek zammını iptal ettirdiği söyleniyordu. Bu şekilde ziyaret etmesi yine aklıma aynı gündemi getirdi. Memur sendikasının başkanının işi, bir memur grubunun alacağı zammı iptal ettirmek olmamalı!

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
15 Aralık 2025 09:53

orada söz konusu zammı alan 30.000 kişi. tepki gösteren a500.000 den fazla memur olunca haliyle o da kalabalıktan yana oldu. bunda anlaşılmayacak bi nokta yok ki.
tetikcip, 2 ay önce

Karizmaunl
Genel Müdür
15 Aralık 2025 12:17

Maaşlara zam beklentisi, gelinen noktada ekonomik bir öngörü olmaktan çok psikolojik bir dayanıklılık testine dönüştü. Her toplu sözleşme öncesi yüksek sesle dile getirilen talepler, masaya oturulduğunda hızla buharlaşıyor. Bu tabloya bakınca, bu kez zam değil de maaşlarda bir ?indirime gidildi? açıklaması gelse, şaşırmak için pek sebep kalmadı.

Ali Yalçın?ın seyyanen zam talebi de bu döngünün yeni bir halkası gibi duruyor. Talep var, görüşme var, fotoğraf var; sonuç ise her zamanki gibi muğlak. Hatta öyle ki, geçmiş performans dikkate alındığında, eksi bir düzenleme yapılsa bile bunun ?zor şartlarda alınmış makul bir sonuç? olarak sunulması ihtimal dahilinde.

Memur artık zam hesabı yapmıyor, enflasyon farkı hesaplayarak zararın neresinden dönülürse kârdır diye düşünüyor. Beklenti yükseltmek değil, hayal kırıklığını yönetmek esas sendikal faaliyet haline gelmiş durumda.

serdarbaba
Kapalı
15 Aralık 2025 12:27

Ne içiyorsan hemen bırak birader.
denrit, 2 ay önce
Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi