Editörler : E.Kayı Han
16 Aralık 2025 11:18

İnfaz ve Koruma Memurları Özlük Hakları Tek Başlık Altında Toplanalım Lütfen

Tüm arkadaşlara selamlar Allah kolaylıklar versin. Bu başlığı açmamın sebebi tüm İKM ve İKBM'larının özlük hakları taleplerinin tek başlık altında toplanmasıdır.

Çalışma şartlarımız herkesçe malum zor şartlarda çalışıyoruz ama karşılığını tam olarak alamıyoruz. Bu hem maddi hem manevi karşılık olarak... Buna rağmen 20 yıllık memuriyet hayatımda gördüğüm tüm kamu içerisinde(diğer kurumlar) özveri ile çalışan ama hakkını alamayan bir kaç memur sınıfından biri İKM ve İKBM larıdır. İKM VE İKBM sorunlarının giderilmesine ve Özlük haklarımızın İyileştirmesine acil ihtiyaç var hepimiz bunun farkındayız. Bunlardan birini ben yazayım diğerlerini arkadaşlarımız mutlaka bu başlığın altına yazacaktır.

Bunlardan en önemlisi ve diğer birçok sorunun doğmasına neden olan sınıfımız.

1- Genel İdari Hizmetler sınıfında çıkarılmamız gerekli yanı sınıf değişikliği.(Çözüm: adalet Sınıfı yada güvenlik sınıfına geçmemiz.

sevgi ve aşk
Daire Başkanı
16 Aralık 2025 13:46

1- hizmet sınıfı, 2- 3600 gösterge, 3- kadro tahsisi, 4-lojman tahsisi yada kira yardımı 5-tazminatlarda artış 6- sosyal tesis 7-fazla mesai ücreti 8- 60 değil 90 gün fiili hizmet zammı 9- kurum için yükselme 10- sivil memurlara silah tasıma hakkı

KUBADABAD35
Memur
16 Aralık 2025 15:21

Çok güzel belirtmişsin sorunlarımızı ben buna bir tane daha ekleyeyim Yeşil Pasaport. Kurumda 10 yılını doldurmuş katip arkadaşımız alıyorsa (kesinlikle alsın) İnfaz ve koruma memuru da 10 yılını doldurunca Yeşil Pasaport alabilmeli.

sevgi ve aşk, 2 ay önce

1- hizmet sınıfı, 2- 3600 gösterge, 3- kadro tahsisi, 4-lojman tahsisi yada kira yardımı 5-tazminatlarda artış 6- sosyal tesis 7-fazla mesai ücreti 8- 60 değil 90 gün fiili hizmet zammı 9- kurum için yükselme 10- sivil memurlara silah tasıma hakkı

Fikri Can
Aday Memur
16 Aralık 2025 19:40

Polislerin jandarma personeli ile maaşlarının eşitlenmesi gündemde ayrıca 2026 senesinde nöbet sistemlerinde bir iyileştirme yapılacakmış bizimde 2026 yı boş geçmemiz lazım

Cekoooo
Aday Memur
18 Aralık 2025 09:22

boşuna toplanmayın size güzel haberim var aldığım bilgiye göre ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR ! 'muş... :D

caner.can
Aday Memur
18 Aralık 2025 14:28

3600 ek gösterge adaletsizliği bir an önce düzeltilmesi gerekir. ayrıca yeşil pasaport hakkımız verilmeli.

Yorumsuzadam
Memur
18 Aralık 2025 19:47

Polis bekçi maaşları İKM yi neredeyse ikiye katlayacak

Fikri Can, 2 ay önce
Polislerin jandarma personeli ile maaşlarının eşitlenmesi gündemde ayrıca 2026 senesinde nöbet sistemlerinde bir iyileştirme yapılacakmış bizimde 2026 yı boş geçmemiz lazım

suleymankcr
Aday Memur
18 Aralık 2025 23:10

Merhaba arkadaşlar ben ikm olmayı düşünüyorum fakat ikmlerin çok kötü şartlar altında çalıştıklarını söylüyorlar ben yani atanırsam ne kadar maaş alırım ve normal memurlarla aynı özlük haklarına sahib miyim

Fikri Can
Aday Memur
19 Aralık 2025 20:56

Kardeşim mesele diger memurla aynı parayı almak değil evet bir böroda çalışan memur ile aynı özlük haklara sahip olacaksın ama büro personeli ile aynı işi yapmayacaksın.
suleymankcr, 2 ay önce
Merhaba arkadaşlar ben ikm olmayı düşünüyorum fakat ikmlerin çok kötü şartlar altında çalıştıklarını söylüyorlar ben yani atanırsam ne kadar maaş alırım ve normal memurlarla aynı özlük haklarına sahib miyim

ömer koplayy
Aday Memur
23 Aralık 2025 09:54

15 yıldır meslekteyim değişen tek şey üniforma bizim bakanlığın bizim için iyeleştirme dediği ve yeterli gördüğü tek şey fazlasını beklemeyin mesleğe başladığımızda bizden öncekilerde bekliyordu aynı şeyler söyleniyordu malesef hiç birşey alamadan emekli olan hatta ölenler bile var

hasan8149
Aday Memur
28 Aralık 2025 14:54

abi asgari ücretle çalışan geçinmekte çok zorlanan biriyim ikmyi tercih etmek istiyorum 15 yıldır çalışıyorsunuz öğretmenlik mezunyum bu iş nasıl bir iştir biraz detaylıca açıklar mısınız
ömer koplayy, 2 ay önce

15 yıldır meslekteyim değişen tek şey üniforma bizim bakanlığın bizim için iyeleştirme dediği ve yeterli gördüğü tek şey fazlasını beklemeyin mesleğe başladığımızda bizden öncekilerde bekliyordu aynı şeyler söyleniyordu malesef hiç birşey alamadan emekli olan hatta ölenler bile var

KUBADABAD35
Memur
30 Aralık 2025 15:22

Geçici görevlendirmeler iptal edilip nas puanı ile atama olmalı.

meemur42
Aday Memur
31 Aralık 2025 07:02

kardeşim yeni başlayan asgari ücretin iki katı maaş alır meslek yıpratır yorar yaşlandırır tek çaresi takmamak sadece nöbetine gidip gelmek
hasan8149, 2 ay önce
abi asgari ücretle çalışan geçinmekte çok zorlanan biriyim ikmyi tercih etmek istiyorum 15 yıldır çalışıyorsunuz öğretmenlik mezunyum bu iş nasıl bir iştir biraz detaylıca açıklar mısınız

Gökhan özen1
Aday Memur
31 Aralık 2025 21:16

hep toplansak ne yazar bize verilen maaş resmen vicdansızlık kasten eziyet taşerondan geçenler 60-65 bin alırken özel idarede çöp kamyonu şoförü 65 bin alırken ve paranın çıkış kaynağı aynı hazineyken onca verilen söze rağmen benim 54 bin almamın hiçbir açıklaması yok....

Fikri Can
Aday Memur
06 Ocak 2026 08:16

Sağlık bakanlığına yeni başlayan biri bizdeki 20 yıllık personelden fazla alıyor ne anlatıyoruz biz

sevgi ve aşk
Daire Başkanı
08 Ocak 2026 11:58

sendika hakkı. /3.derece kadro/ 3600 gösterge....

Turkish Power
Aday Memur
11 Ocak 2026 20:40

sevgili arkadaşlar, bu sene yan haklar gelecektir. adalet hizmetlerine geçiş oldugu zaman.

KUBADABAD35
Memur
12 Ocak 2026 16:11

Tartışma çıkartmak istemiyorum ama kurumların asli personelleri vardı haklar ilk önce onlara sonra diğer personele sirayet eder. Örnek Emniyet genel müdürlüğünün asli personeli polistir ve hak onlara verilir diğer personellere sirayet eder. Kurumda çalışan diğer personelde üniformaliya verilen hakkı engellemeye çalışmaz. Yazıkki bizim kurumumuzda çok engel var hak verimesi noktasında. YEŞİL PASAPORTUN Üniformalıya verilmeyip sivil peronele sadece verilmesi çok büyük bir haksızlık. kesinlikle sivil personele verilmeli ama üniformaliya % 100 verilmeli.

KUBADABAD35
Memur
05 Şubat 2026 15:28

İzin alırken nin dereden su getirmeleri izni almadan 1 hafta önce stres.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi